W oprogramowaniu CL-Eye (CL-Eye Test) możesz podejrzeć, czy kamera pracuje prawidłowo - co więcej, przy włączonym klipie na "żywym obrazie" w okienku powinieneś dobrze widzieć światło emitowane z diod.
W samym oprogramowaniu do FT na podglądzie powinieneś również widzieć (w zależności np. od ustawień Treshold) także światło dzienne.
W CLeye Test kamera, jak najbardziej pracuje prawidłowo, zarówno przy włączonym, jak i wyłączonym oprogramowaniu FreeTrack. Problem w tym że w oprogramowaniu FT, nie widzę kompletnie światła dziennego. Cały czarny ekran.
Klipa na razie nie mam, po prostu chciałem sprawdzić czy samo oprogramowanie i kamera współpracują, wygląda to jednak tak że oprogramowanie FT, wykrywa kamerę, ale niestety nie pokazuje żadnego obrazu.
Próbowałem na różnych ustawieniach suwaka treshold, oraz maksymalnych gain i exposure, dla kamery, ciągle "ciemność widzę, widzę ciemność" cytując z klasyka. Kombinowałem także różne ustawienia rozdzielczości i FPS, nadal bez efektu. Czytałem na angielskojęzycznych forach że taki problem się pojawiał, niestety nie znalazłem tam żadnego rozwiązania.