Autor Wątek: Armed Assault (ARMA i ARMA 2)  (Przeczytany 95664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hornet

• Gość
Odp: Armed Assault
« Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 21, 2006, 01:48:01 »
Ja również mam mały problem... zainstalowałem ArmA, później dałem patch 1.02 i wszystko jest fajnie tylko nie działa mi TrackIR... :005: Gra zachowuje się tak jakby go w ogóle nie widziała... i nie mogę sobie z tym poradzić  :icon_rolleyes:

« Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 21, 2006, 07:23:17 »
Ja również mam mały problem... zainstalowałem ArmA, później dałem patch 1.02 i wszystko jest fajnie tylko nie działa mi TrackIR... :005: Gra zachowuje się tak jakby go w ogóle nie widziała... i nie mogę sobie z tym poradzić  :icon_rolleyes:

Sprecyzuj - nie działa od początku czy dopiero po zainstalowaniu patcha 1.02?

Jeżeli nie działa od początku:

-  to sprawdź czy masz aktualną wersję oprogramowania Track IR - gry są dodawane na bieżąco, stąd jeżeli używasz starszej wersji np. otrzymanej razem z urządzeniem to pewnie po prostu jeszcze nie ma obsługi ArmA.

- tutaj ściągniesz aktualne oprogramowanie: http://www.naturalpoint.com/ - dział support (http://www.naturalpoint.com/trackir/06-support/support-download-software-and-manuals.html)

- aktualna wersja sterownika to 4.1.029, natomiast ostatni game support ma datę 19.12.2006 i te wersje na 100% obsługują ArmA.

Jeżeli nie działa po wgraniu patcha 1.02 to w takim wypadku sprawdź w "opcje/sterowanie" czy są komendy przypisane do Tracka i jeżeli nie ma to po prostu je wprowadź - choć u mnie przy instalacji 1.02 nic się nie "porąbało" i gra utrzymała wszystkie wcześniejsze ustawienia opcji, ale może ...

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 21, 2006, 09:13:19 »
Rzeczywiście używałem starej wersji oprogramowania 4.1.028. Teraz wszystko działa tak jak powinno.

« Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 21, 2006, 14:15:19 »
Czy polska wersja pozwala na ustawienie angielskich napisów?
Grając w OF na zagranicznych serwerach byłem źródłem małego zamieszania - moim współgraczom komunikaty dotyczące mnie wyświetlały się po polsku. Zabawa była przednia - niektórzy próbowali je czytać (teamspeak) ale nie wpływało to dobrze na wypełnianą misję.

pozdrawiam
ROB

PS. Wygląda na to, że europejskie wydanie ArmA to beta-poligon przed głównym uderzeniem za ocean. Ot, standardowa procedura (wyłączam z tego polskie wydanie - wyraźnie poniżej standardów).

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 21, 2006, 17:04:59 »
Uje, zaczalem kampanie, sredni cza życia - do pierwszego wrogiego strzalu. Trzeba byc cwańszym niż się jest lol

Typowe, rada z multi na OPF.. Jak coś jest podejrzane, to prawdopodobnie chce Ciebie zabić. Na wszelki wypadek sprawdza się to za pomocą wszelakiego dostępnego uzbrojenia. ROE dla wojny nie przewiduje cywili :002: :002:
A jeśli są, to shit happens.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 21, 2006, 19:24:43 »
Otóż znalazłem co mi dodatkowo zrzerało FPS przy aniso wł. - z zasady mam właczone próbkowanie SUPER dla przeźroczystego wygładzania krawędzi (totalnie ścina nam ząbki) ale tutaj w związku z roślinnością było -20fps (np. to samo miejsce teraz z AAx4 jest 40, z próbkowaniem super 20-25) no z tym, że wygląda gorzej.

Aha - misja p.pancerna (fajny klimat bo prawie w nocy hu hu) ta poboczna przy 1ej misji i jeszcze zwinąć dokumenty. Jak ją prześliście? Hmmm jestem sam, ziomali w zielonych hełmach pełno, chyba 3 Shilki, 3 transportery opanc. a ja mam jeden ładunek, 3 pociski na wyrzutni i jestem sam  :011:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 21, 2006, 21:39:44 »
Ja robiłem to tak  :002:

Zaraz jak wysiadłem z łodzi poszedłem prosto i zabiłem tych kolesi przy ognisku. Później w prawo, zaminowałem sziłkę. Zainstalowałem się na górce. Jak przechodził obok patrol to wysadziłem ładunek i zniszczyłem trzy pozostałe pojazdy z wyrzutni. Później na trzeba uciekać i to szybko. Najlepiej biec tam gdzie są te dokumenty. W tym miejscu wystarczy wszystkich zabić i mamy papiery. Łódka i już nas nie ma.  :021:

Noktowizor jest fajny. Na początku lekko oślepia, a jak się go wyłączy to przez pewien czas "oczy" muszą się przyzwyczaić do ciemności.

Ps. Demo multi już jest. Np. http://www.gamershell.com/download_17023.shtml
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2006, 21:49:34 wysłana przez uziel101 »
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 21, 2006, 22:35:05 »
Zaraz jak wysiadłem z łodzi poszedłem prosto i zabiłem tych kolesi przy ognisku.

Ale jestes brutal, hihi. Thx  :001:

Trochę pograłem, co prawda wciąż nie przeszedłem tej misji  :003: ale już jest lepiej. Klimat wymiata - głównie robi to koło pióra, że ginie się po 1-2-3 strzałów więc trzeba uważać i być b. rozsądnym. Klimat tej misj extra. Jeden z gości w tym pierwszym obozie/ognisku, schował się za beczkami. Czekałem trochę zbyt długo aż się wychyli i zdaje się wezwał posiłki i zaraz zaczął krążyć mi Ka-50 nad głową rozdzierajac powietrze swoimi wirnikami. Pojawili się też inni wezwami żołnierze. Z mysliwego po chwili stałem się zwierzyną i czołgałem cię po krzaczorach co by dalej i dalej od tego motłochu. A potem to już nie wiem skąd i jak ale za bardzo chyba się rozleźli po lasku...  :020:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2006, 00:35:12 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 22, 2006, 01:12:35 »
Zainstalowałem wczoraj patcha jeszcze ze starą kartą graficzną, zdecydowanie polepszył  grę, dało się wreszcie w miar normalnie grać, już tekstury zaczęły się w częściej ładować, natomiast przesiadka na 7600gt pozwala mi powiedzieć o tej grze że już nawet jest grywalna i wygląda porządnie ( chociaż jeszcze nadal można mieć dużo wątpliwości co do kwalifikacji programistów bohemii)
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 22, 2006, 08:36:24 »
W tej 1 misji pobocznej to az prosi sie o snajperkę i możliwość podkradania się jak Sam Fisher z SC. Jakos otwarte strzelanie w nocy o północy to chyba coś nie tak, a propo bugów:

http://www.armedassault.pl/index.php?function=show_all&no=99

wyscig z traktorami :020: a to drugie to jakas chyba animacja wstawiona

Zdjecia edycji kolekcjonerskiej:

http://www.armedassault.pl/image.php?src=common/recenzja/fotki/se3.jpg
http://www.armedassault.pl/image.php?src=common/recenzja/fotki/se4.jpg

Czy są jakieś polskie poradniki do OFA? Chodzi mi o opisy zachowań, co AI biorą po uwagę, co da większą osłonę itp.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2006, 08:51:01 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 22, 2006, 15:16:17 »
Ściągnąłem Demo... dwa razy, wywalało błąd - nie potrafiło znaleźć dll'i DirectX'a

ściągnąłem najnowszego z obecnego miesiąca, ściągnąłem też najnowsze omegi bazujące za Catalystach 6.9

Demo sie odpaliło, ale oto jak wygląda:

Athlon 2.2+
768MB RAM
R9600XT/256MB (Omega 38291@Cat6.9)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 22, 2006, 15:29:03 »
Demo sie odpaliło, ale oto jak wygląda:

futurystycznie?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 22, 2006, 15:45:39 »
Dziwne u mnie demo chodzi. Nawet pograłem z jakimś miłym człowiekiem ale nie wiem wogóle o co chodziło, chyba przegrałem bo się gra skończyła :) :).     P.S. Chyba się skuszę.....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 22, 2006, 16:18:38 »

Sun, obczaj Catalysty.U mnie na Omegach dziwne rzeczy się działy.Po zainstalowniu Cat. wsio ok.A po patch'u 1.02 to już bajka.:)
Aha..nie wiem czy tylko u mnie, ale ta gra nie lubi kręcenia karty graficznej po instalacji.Dopiero po instalce na podkręconej już, przeszczep został przyjęty przez organizm.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 22, 2006, 17:05:57 »
Dzięki Boczek, na catach 6.12 ruszyło normalnie... prawie, bo na ustawieniach Very Low nadal nie da sie grac z powodu klatkowania. Z zakupem gry muszę widać poczekać do momentu zakupu nowego kompa.