Autor Wątek: Armed Assault (ARMA i ARMA 2)  (Przeczytany 95521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Micho

• Gość
Odp: Armed Assault
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 22, 2006, 14:44:11 »

No to muszę Cię zmartwić:

i niestety znikającą trawe ( czy jej brak ) widać na skirnach

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 22, 2006, 16:11:55 »
No ale to jest jednak trawnik a nie busz do klaty. Na dystans też widać osobę leżącą w trawie.

Mi-24 dorobią modderzy, pierwszy to pewnie będzie konwert z OPF.

Ciekawe filmiki z ArmA były na opf.info, pokazywały drużynę AI, która nawzajem się osłania przy przeskokach między budynkami (bounding overwatch), oraz np. jak się zatrzymuje, to każdy żołnierz kryje swój sektor sam.
AI w OPF i tak było sehr gut, sam wraz z grupą CFOG-CMHQ gramy COOP-y przeciw AI, i trup ściela się gęsto (nasz też:). W ArmA może być jeszcze trudniej.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 22, 2006, 16:17:56 »
Hej Izabelin, a chłopaki z byłego Team Tactical jeszcze z wami biegają ? :)

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 22, 2006, 16:47:30 »
Grey z TT jeszcze z nami biega, choć ostatnio zdołał się pokłócić z wszystkimi:)
Oraz założono wersję ASG naszej grupy, nazywa się FIA, biega z AK-47 i w flecktarnie. Ostatnio szkolili się gdzieś u jakiegoś byłego majora US Army, który jak to ładnie ujął "boje się was, całe życie mnie uczyli bym strzelał do ludzi z ak47" :002: :002:

http://www.cfog.pl
zła się nie uleknę...

« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 23, 2006, 21:32:23 »
Czym dłużej czytam wątek tym bardziej brakuje mi i tęsknię do grania w sieci. Nie żebym był starym jakimś wyjadaczem "onlajnowym", toż to z 5 razy w sieci może coopa grałem (choć z grą zetknąłem się ze trzy albo cztery lata temu), ale po sieci OFP zwyczajnie mnie urzekło i wciągnęło. Jakoś nie udało mi się znaleźć kilku choć chętnych do regularnego "cooperatywnego" grania. Gdyby się znalazło paru
chętnych (ok 6-8 typa) na małą sieciową wojenkę, to sam bym poświęcił trochę czsasu na pogrzebanie w edytorze i stworzenie małej kampanijki - do wyboru humans vs AI albo mieszane składy Red vs Blue, stały przydział do konkretnych jednostek (czołgiści , komandosi , czy czego tam dusza zapragnie). Nieee no , zabawa to by była przednia!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 23, 2006, 21:48:43 »
Czym dłużej czytam wątek tym bardziej brakuje mi i tęsknię do grania w sieci.
Hehehe mam to samo! Włąśnie ściągam i sprawdzam nowe dodatki do OFP - bo ostatnio grałem w to tak "ze dwa komputery temu" - czyli ponad rok nie zaglądałem do tego. Włąsnie kombinuje jak sobie zmontować jakiś ładny zestaw addonów  :001:

« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 23, 2006, 21:53:51 »
Jak znajdziesz coś godnego uwagi daj znać. Mam zaledwie  kilkadziesiąt, ale wielu ciekawych pewnie nawet nie znam  :002:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 23, 2006, 21:58:39 »
Grey z TT jeszcze z nami biega, choć ostatnio zdołał się pokłócić z wszystkimi:)
Muhahahaha, niech zgadnę, nalegał na korzystaniu jak najwięcej z taktyk opisanych w podręcznikach Rangerów i innych realnych formacji ? :D

Pamiętam kiedyś był to problem, jak w jednej misji stosując dokładnie taktykę zaczerpniętą z reala nie nadążaliśmy za CFOG... ale swoja drogą mieliśmy mniejsze straty  :121: TT to było to, tylko niestety ludzie zbyt szybko sie wypalili  :015: (ja m.in. też ;) )

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 23, 2006, 22:05:02 »
CFOG wchłonął właściwie resztki TT. Powiedzmy że CFOG to kompromis pomiędzy maksymalnym realizmem a grywalnością. Na pewno nie jest to klan do strzelanek, ale też nie prawdziwa jednostka wojskowa. Choć pod dowództwem Erto są pewne namiastki tego.

Edelmann, Razor-->Zapraszam do gry z grupą CFOG-CMHQ http://www.cfog.pl
Starczy mod WGL 5.1
Jest server gry, TS'a, oraz z 10 ludzi w weekend sie znajdzie. Po za tym mamy dziesiątki jak nie setki misji COOP.
zła się nie uleknę...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 10, 2006, 13:22:19 »
Fajnie, w AS będą fugasy  :021:

http://www.youtube.com/watch?v=vhDJXnKGrO4
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 12, 2006, 19:15:03 »
Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z firmy Lem z moją kopią Arma.
I mam pewien problem …..
Zamówiłem 3 egzemplarze – 1 dla siebie i 2 jako prezent na gwiazdkę dla znajomych w Stanach. (ciągle nie wiadomo kiedy to się tam ukaże)
Problem polega na tym, że te kołki kupiły już sobie w necie i to niemiecką wersję.

W zamówieniu przedpremierowym zapłaciłem za to 99 PLN.
Na allegro można zamówić to za minimum 80 PLN + koszty wysłania (ok. 6.90)
Dla mnie są to utopione pieniądze i sprzedam je za 70 PLN + 6.90 PLN  koszty wysłania pocztą. Wysyłka po otrzymaniu przelewu. Zainteresowanych  poroszę o kontakt przez PW.

Reasumując mam do sprzedania
2x Armed Assault za  76.90 PLN  (70 PLN + 6.90)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 13, 2006, 08:20:53 »
Czy to są te skopane wersje? Bo podobno LEM coś przeskrobał:

Tytuł gry:
Armed Assault

Po uruchomieniu gry pojawia mi się komunikat: Tylko do oceny - nie jest to ostateczna wersja gry
Komunikat ten pojawia się na niektórych komputerach, ale wynika wyłącznie z błędu w lokalizacji - gra, która Państwo nabyli, jest w wersji ostatecznej. Przepraszamy za ten błąd.

Niby żaden problem, ale wersja nie śmiga po necie w trybie multi  :005: Zobaczymy jak szybko wydadzą patch.

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 13, 2006, 11:16:19 »
Kusch postanowiłeś zasiać ziarno niepewności  :karpik
Skopane ? Tekst „tylko do oceny mają wszystkie polskie Arma” – taki kwiatek na dodatek.
Jak napisałem powyżej dostałem 3 opakowania 2 sprzedaję również z powyżej opisanego powodu.
Swoją drogą to rzeczywiście jakaś pierdoła nieźle dała ciała zostawiając taki tekst na startowej stronie. To taki polski „czeski film”, ale to bez znaczenia dla gry.
Jak oddali taki CD do tłoczni to maja to wszystkie a nie niektóre  .
W MPlayer jeszcze nie grałem,  wczoraj przeszedłem dopiero misje treningowe.

”Jaki koń jest każdy widzi” moje egzemplarze niczym się od innych nie różnią, nie są gorsze najwyżej lepsze bo tańsze. Jeżeli ktoś zapragnie kupić Armed Assault PL to wszędzie kupi to samo.

Ofertę możemy uznać za zamkniętą.  Wolę zakupu wyraziły cztery osoby, do dwóch pierwszych wysłałem pełne dane do realizacji.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 13, 2006, 11:28:26 »
Podobno instalacja angielskiego patcha wszystko załatwia i można grać online. Zawsze jakaś alternatywa do czasu wydania łatki przez Lem.

Micho

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 13, 2006, 12:47:31 »
Na stronie LEMu wyjasniają, że to błąd w tłumaczeniu  :021:
pozdr

btw a na AAssault czekam, czekam....