Autor Wątek: Armed Assault (ARMA i ARMA 2)  (Przeczytany 95645 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Armed Assault
« Odpowiedź #345 dnia: Sierpnia 18, 2009, 16:02:00 »
Shaitan, przesadzasz. Dało się w jedynce zabijać po cichu. Trzeba tylko pamiętać, że wytłumiona broń jest jak najbardziej słyszalna z kilkudziesięciu metrów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #346 dnia: Sierpnia 19, 2009, 12:51:36 »
Pytanie, czy w demie Track IR działa ? Mi jakoś nie chce mimo : update game w sofcie od TiR'a

Rzecz prozaiczna, trzeba było kliknąć Wyłaczone (w menu jest jakoś na odwrót napisane :P )
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #347 dnia: Sierpnia 19, 2009, 16:42:07 »
A trafiony człowiek też się nie osuwa na ziemię bez słowa i szelestu. :P

Jak ktoś szuka dobrych misji COOP, dużej kampanii MP (2 już skończone w ArmA, nowa do ArmA II się szykuje), oraz świetnego towarzystwa to zapraszam na:

http://www.cfog.pl/

Jeśli ktoś nie jest team-playerem, to nawet nei warto by wchodził. :P
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

« Odpowiedź #348 dnia: Sierpnia 23, 2009, 23:59:21 »

« Odpowiedź #349 dnia: Sierpnia 25, 2009, 22:37:52 »
Pytanko do nabywców - czy możliwa jest gra z angielskimi napisami, czy polska wersja to wyłącznie polska wersja ?

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #350 dnia: Sierpnia 26, 2009, 09:52:32 »
Witam
Pykamy w Arma 2 wieczorkami tryb cooperative,więc jeśli ma ktoś ochotę się przyłączyć to wiadomość na PM.

« Odpowiedź #351 dnia: Sierpnia 26, 2009, 20:00:19 »
Mam pytanie, czy jest jakiś sens instalować ArmeII na takim słabym kompie jak Athlon3000+ 1,5 ddr 7300GT?
Czy lepiej odpuścić sobie zakup gry?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #352 dnia: Sierpnia 26, 2009, 22:49:05 »
Pytanko do nabywców - czy możliwa jest gra z angielskimi napisami, czy polska wersja to wyłącznie polska wersja ?

ZTCW nie ma takiej opcji. Możesz wyłączyć po prostu.

Mam pytanie, czy jest jakiś sens instalować ArmeII na takim słabym kompie jak Athlon3000+ 1,5 ddr 7300GT?
Czy lepiej odpuścić sobie zakup gry?

Ja kupiłem z C2D 2.66, 2 GB RAM, 8600GT 512... i to był błąd. Bo na niskich detalach chodzi płynnie może, ale szkoda grać na takich. Więc raczej wątpię, ale nie możesz zainstalować dema i zobaczyć? Pod względem wydajności ostatnia wersja nie odbiega chyba od tej z dema (na co liczyłem), może kolejne patche coś zmienią jak było w przypadku ArmA1.

« Odpowiedź #353 dnia: Sierpnia 27, 2009, 07:57:48 »
Dzięki Jascha za odpowiedź. Chyba szkoda mojego dziadka nadwyrężać. No nic obejdę się na razie smakiem.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #354 dnia: Sierpnia 28, 2009, 12:57:01 »
Ja gram na 1440x900 na medium detalach, i jest ok (20-30fps średnio, czasami na moment spada poniżej 20).

Komputer to Athlon x2 64 3800+@2,1ghz, 2GB 800mhz ddr2 GeiL, i ati x1950xt 256/256.

Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

« Odpowiedź #355 dnia: Sierpnia 29, 2009, 22:29:51 »
Zachęcony pozytywnymi wrażeniami Forumowiczów skusiłem się i ja :118: Pierwsze wrażenie po odpaleniu było skrajnie negatywne, nie dość, że gra wyglądała po prostu brzydko (domyślne ustawienia graf.) to jeszcze sterowanie jakieś dziwne. Jako, że od niedawna stałem się posiadaczem TrackIR 5, postanowiłem go wypróbować w tej grze. Doszło do tego, że nie mogłem się połapać gdzie idę a gdzie patrzę :118: Zdenerwowałem się i wyłączyłem grę.

Drugie podejście (uprzednio najadłem się, żeby sobie humor poprawić :003:): poświęciłem godzinkę na testowanie różnych ustawień graficznych, zmniejszyłem sobie rozdziałkę na 12xx w poziomie i wyłączyłem skalowanie pulpitu - gram z czarną ramką, ale dzięki temu mam ostry obraz, moja karta niestety nie wyrabia w natywnej rozdzielczości. Reszta detali na low/medium, nawet AA mam włączone^^ Zmniejszyłem też czułość myszki do akceptowalnej wartości. Włączam pierwszą misję treningową (poziom 3, weteran chyba). Zupełnie inna gra :118: Przypomniały mi się dawne czasy w Operation Flashpoint, podobny trening, od razu mi się spodobało :001: Trochę mnie powaliło zachowanie AI w ostatnim zadaniu (szturm na wioskę). Jako, że podczas pierwszego podejścia do gry już nieco obczaiłem, wziąłem sobie M16 z celownikiem optycznym i schowałem się do pobliskiego namiotu. Wkrótce nadbiegła cała wroga drużyna i stanęła praktycznie w miejscu, na środku pola. Kilku się nawet położyło :118: Likwidacja ich była właściwie formalnością. Barany stały obok siebie chyba w szoku widząc jak po kolei umierają :karpik Zaraz potem komentarz że misja zaliczona. Widać algorytmy sztucznej inteligencji potrafią płatać samemu sobie figle. Rozbawiło mnie to bardzo, ale mam nadzieję że dalej nie będzie już tak łatwo.

Generalnie gra po odpowiednim ustawieniu jest bardzo przyjemna i wciągająca. Wg mnie sterowanie pojazdami mechanicznymi (a w szczególności statkami powietrznymi) jest jakoś dziwnie zrobione - ciężko mi na razie opanować śmigłowiec Bella, no ale to dopiero początek. Nie przekonuje mnie zastosowanie Tracka w tej grze - grając na piechotę w ogóle jest mi to niepotrzebne, a w razie potrzeby można użyć LAlt. To by było na tyle ode mnie :001:

« Odpowiedź #356 dnia: Sierpnia 30, 2009, 23:52:55 »
Czy istnieje jakiś no-cd patch do arma2?
Bo za każdym razem kiedy chcę odpalić gierkę mam problem z wybudzeniem DVD co kończy się potrzebą otwarcia i zamknięcia szuflady. Co jest bardzo upierdliwe.

« Odpowiedź #357 dnia: Sierpnia 31, 2009, 01:19:24 »
Istnieje. Ale nie podam bo kolana... no wiesz :)
 Google zapewne będzie bardziej odważny.

« Odpowiedź #358 dnia: Sierpnia 31, 2009, 07:02:25 »
Istnieje. Ale nie podam bo kolana... no wiesz :)
 Google zapewne będzie bardziej odważny.

Dzieki, żeby nie było, mam legalną wersję z pudełeczkiem, manualem i serialem. Tylko to W7 jest upierdliwe

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #359 dnia: Sierpnia 31, 2009, 17:07:06 »
Witam

U mnie Arma chodzi słabiutko... Wszystkie ustawienia na nisko oraz rozdzielczość 1280x800.
Jak się nic nie dzieje to  w miarę ok, ale jak zacznę strzelać, biegać, zacznie deszcz padać to już masakra.
Mój laptop to IFL90 czyli:
- Intel Core 2 Duo 2,2ghz
-GF 8600M GT 512RAM
-2gb RAM
itd

Z AI też jakieś dziwne motywy.
1 misja ze scenariusza, ratuje doktorka, staje twarzą w twarz z uzbrojonym bucem a on jak gdyby nigdy nic odwraca się i idzie sobie w przeciwną stronę...
Dalej misja w mieście, mam ubić snajpera który siedzi gdzieś w fabryce.
Widzę zasuwający BMP który uderza w zniszczony czołg, odbija się od niego lecąc 2 metry w górze i do tyłu.

Coś tu chyba nie tak...