Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222771 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1095 dnia: Lutego 21, 2011, 14:48:33 »
Swoja drogą 140mph i na wznoszeniu... czy to się przypadkiem nie zakończy natychmiastowym przeciągnięciem jak tylko klapy skończą się wypuszczać ?  :121:

Fajnie tak analizować sytuację taktyczną wychodząc z założenia, że ten sim oddaje rzeczywistość w równym stopniu, co inny nam znany  :021:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1096 dnia: Lutego 21, 2011, 14:51:44 »
Fajnie tak analizować sytuację taktyczną wychodząc z założenia, że ten sim oddaje rzeczywistość w równym stopniu, co inny nam znany  :021:

Zapewne to jest błędne założenie. Zobaczymy po premierze.

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #1097 dnia: Lutego 21, 2011, 14:56:20 »
Po prostu klapy, jak w poprzednich Ił-2 można przypisać do osi, a wtedy dopuszczalne są wszyyystkie położenia w granicach precyzji kontrolera, skalowane liniowo z wychyleniem osi. I nigdy nie miało znaczenia, ile pozycji klap miał dany samolot. Taka sztuczka od dawna wykorzystywana była w Spicie w Iłku, co na małych klapach sprawiało, że zakręcał jeszcze bardziej w miejscu.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1098 dnia: Lutego 21, 2011, 15:00:31 »
Ja wiem, że tak było w 1946. Miałem (mam) nadzieję, że tego w 'nowym iłku' już nie będzie takich sztuczek, tylko przyrządy będą działać tak jak powinny, dlatego wysunięte klapy na tym screenie mnie nieco zaskoczyły.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1099 dnia: Lutego 21, 2011, 16:25:16 »
Przecież tego patentu z klapami nie ma już w nowym "oficjalnym" TD patchu do Iła, to i w CoD nie będzie... nie wierzę, by był...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #1100 dnia: Lutego 21, 2011, 16:48:42 »
TD to zupełnie osobna instytucja i upiększa kod Iła oddzielnie od oficjalnej grupy Olega. Żeby było ciekawiej, to przez długi czas nie mieli chyba nawet dostępnego oficjalnego kodu, a tylko bazowali na tym, na czym inni modujący grę. Zaznaczam, że nie wiem, jak jest teraz.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1101 dnia: Lutego 24, 2011, 11:22:32 »
http://www.youtube.com/watch?v=AyTMjKlx51U&feature=related

Nie wiem czy filmik był juz załączany, ja go nie pamiętam a oglądam wszystkie wrzucane :). Polecam zobaczyć bo są w nim takie elementy jak różne kolory zabrudzeń owiewki. I tak mamy 5.11 - zielony (glikol?), 7.13 żółty (olej?) oraz czarny dodany do zielonego. Kolory są dziwne ale to może tylko przekłamania nagranego wideo.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1102 dnia: Lutego 24, 2011, 13:13:08 »
Nie mogę powiedzieć żebym widział jakos specjalnie dużo zachlapanych owiewek ale pierwsze wrażenie było z gatunku "a co to k... jest?!". Nie dosć że kolory są odpustowe, to jeszcze sposób zaglucenia owiewki jest jakis chory - nie wiem czemu ale przypomina mi to "Dooma", nie smiejcie się... To ja chyba wolałbym widok zafajdanej owiewki z "1946", może być w mono. No ale nie latamy dla grafy przecież.

PS. Kolor zielony to "Alien Shooter". Zeniomorfy walczyły nad Kanałem?
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #1103 dnia: Lutego 24, 2011, 14:06:38 »
Wywiad dla gamer.ru  - dużo ładnych screenów :

http://gamer.ru/shtorm-voyny-bitva-za-britaniyu/prevyu-aviasimulyatora-il-2-shturmovik-bitva-za-britaniyu

Jeżeli ktoś wyczyta jakieś ciekawe informacje to niech wrzuci - ja niestety cyrylicy niet :/

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1104 dnia: Lutego 24, 2011, 14:11:36 »
Bardzo ładny kokpit Spita mkV  :021:

Ech, jeszcze parę miesięcy temu nie zwróciłbym uwagi, co ta praca robi z ludźmi...
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1105 dnia: Lutego 24, 2011, 14:19:15 »
Jak to Mk V? A skąd tam V? ;)

Tak na prawdę olśniło mnie dopiero teraz: najważniejszą cechą CoD'a, wpływającą u mnie maksymalnie na jego grywalność lub nie, jest kwestia możliwości używania FreeTrack'a! Jeśli zamkną możliwość podłączenia FT, moje zainteresowanie drastycznie spadnie. Bez tego nie gram. Mam na myśli nieużywanie starego interfejsu do TrackIRa a tego nowego, chronionego...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1106 dnia: Lutego 24, 2011, 14:25:25 »
Na SimHQ jest o tym rozległy temat od prawie roku odnoszący się do MkI ;)

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3216890/1.html

W zdjęciu tego Mk.II też widać błędy i tez bliżej mu do Va, niż II ;)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1107 dnia: Lutego 24, 2011, 14:38:11 »
Test troche bardziej rozszerzony od tego co już wcześniej tu zamieszczano w wywyadzie z Luthierem. Najciekawszą rzeczą którą znalazłem to stwierdzenie że strzelcy tylni (i inni w wielozałogowych samolotach) w końcu nie są snajperami na wiekszych odległościach. Jeżeli nie siedzisz im uparcie na szóstej, idealnie w osi samolotu, nie są zbyt męczący. Czyli tak jak powinno być. W ogóle chwalił poprawienie AI przeciwników offline. Dźwięk nie jest jeszcze tym ostatecznym co znajdzie się w grze, jest nadzieja czyli :), bo niektórzy marudzili. Gra wychodzi 25  marca ale to już chyba wszyscy wiemy. Ja zamówiłem.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1108 dnia: Lutego 24, 2011, 15:58:34 »
Gra wychodzi 25  marca----------

Niestety będzie opóżnienie.Info via SAS:
http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,13964.0.html
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!