Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1170 dnia: Marca 11, 2011, 09:26:30 »
A po jakiego grzyba potrzebna mi ta dynamiczna pogoda w misjach które będą trwały około godziny? Może offline było by się czym podniecać ale do latania online? Umieściłbym DW na końcu kilkupunktowej listy rzeczy najważniejszej, daleko po DM, FM, DC, jako rzecz dodającą realizmu ale nie konieczną. To nie Condor i nikt tu nie będzie szukał kominów  :118:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1171 dnia: Marca 11, 2011, 09:41:02 »
Buhahah ale ściema :D Obecne moce obliczeniowe domowych pecetów wystarczają absolutne do wszystkiego co sobie programista wymyśli. Dynamiczna pogoda dla gry przecież nie musi być symulowana na poziomie pojedynczych atomów, atylko taka symulacja by zarżnęła procesor.

Jeno mówię co zrozumiałem ze słów Ilii - on bardzo sobie pod nosem mówi, nie wszystko łapię - może to ich sprzęt nie ogarnął  :020: Powiedział też - dyplomatycznie - że nie wszystko co chcieli udało im się zrobić  :008:

@ Rutkov - nie patrz na ten symulator pod kątem BoBa ! Przecież oni od razu muszą zrobić silnik gry i na inne teatry działań, np (krytykowane tu) ruchome fronty itd. Podejrzewam, że np musieli już uwzględnić lotniskowce itd. Ponoć będzie można jeździć pancerkami w przyszłości.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1172 dnia: Marca 11, 2011, 09:52:51 »
Takie przypuszczenia nie mają specjalnie poparcia w dotychczasowych poczynaniach ekipy Olega. Jak dotąd wszystko co robili było robione na żywioł, jak stała atmosfera powyżej 6000m niespecjalnie działająca z turbodoładowanymi maszynami w FB, te przeklęte lotniskowce w PF, odrzutowce, itp.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1173 dnia: Marca 11, 2011, 10:08:28 »
Powiedział też - dyplomatycznie - że nie wszystko co chcieli udało im się zrobić  :008:

no właśnie to stwierdzenie pada juz od kolejnego pracującego przy tym simie. Coraz bardziej skłaniam sie ku temu że nową grafikę wsadzają na stary silnik, czyli tak jak juz tu było powiedziane na forum. Po prostu nie zdążyli dopracować tego nowego wspaniałego enginu o którym tyle razy mówł Oleg, o tym co niby ma symulować wszystko na Ziemi. Inaczej by trąbili o tym cały czas. No cóż, trzeba bedzie jeszcze poczekać. Stąd wynika zapewne i niska cena gry i brak tego całego szumu który zawsze jest wokół nowej "przełomowej" produkcji.

I tak jednak uważam że trzeba było odświeżyć wizualnie naszego sima, jeżeli miałby wyglądać tak jak CoD i brzmieć, latać inne rzeczy jak w Zuti modzie, ja będę zadowolony i nie będę żałował tych 9 dych.   
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #1174 dnia: Marca 11, 2011, 20:36:56 »
A po jakiego grzyba potrzebna mi ta dynamiczna pogoda w misjach które będą trwały około godziny? Może offline było by się czym podniecać ale do latania online? Umieściłbym DW na końcu kilkupunktowej listy rzeczy najważniejszej, daleko po DM, FM, DC, jako rzecz dodającą realizmu ale nie konieczną. To nie Condor i nikt tu nie będzie szukał kominów  :118:
Dynamiczna pogoda, to nie tylko pogoda zmienna w czasie, ale równierz zmienna w przestrzeni. Przy korzystaniu z dużej mapy może to mieć znaczenie.
Poza tym nie wiemy, jak uproszczony będzie model pogody. Mam nadzieję, że będzie przynajmniej dobrze wykonany wiatr i turbulencje...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1175 dnia: Marca 11, 2011, 21:10:47 »
Zefir, wiatr i turbulencje zaliczam do FM.
Oleg umieścił filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=FOqlO14zQmg&feature=player_embedded
Nie wiem śmiać sie czy płakać. RoFa mi tu serwuje, ja chcę bojowe maszyny a nie jakieś... no nie wiem już co, mogli się goście w tych ćmach przynajmniej pomidorami obrzucić :) . Kurde 2 tygodnie ponad do reales-u a on takie coś daje. Na forum 1C oczywiście posty były w stylu nice, ale na YT go zjechali równo  :021: , nawet Rosjanie.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1176 dnia: Marca 11, 2011, 21:31:37 »
Może niech im ktoś podeśle filmy Glowing Amraam'a do LO/DCS :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1177 dnia: Marca 11, 2011, 22:09:20 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1178 dnia: Marca 12, 2011, 00:41:41 »
Ładne refleksy na kabinach, mnie się filmik podoba.... może ja jakiś inny jestem ?
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #1179 dnia: Marca 12, 2011, 08:26:27 »
Nie, nie jesteś inny - mnie też się podoba znacznie bardziej niż te plujące laserami i palące się jak gaz po wybuchu hurki.
Bardzo łany widok na zmieniające się kolory traw i zasiewów pod sam koniec.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1180 dnia: Marca 12, 2011, 09:50:59 »
Grafa mi się bardzo podoba, zwłaszcza światło na szkle, ale jest two weeks be sure do premiery, mogliby w końcu pokazać trochę akcji, jak bombardowania ze Sztukasów na przykład. Jakiś porządny trailer by nie zaszkodził. Najlepsze filmy z gameplaya usunięto, bo były wyciekiem :D

« Odpowiedź #1181 dnia: Marca 13, 2011, 11:14:49 »
I dalej nie widać tych zapowiadanych szumnie 100 maszyn na raz na ekranie... Widział ktoś już jakikolwiek zrzut ekranu czy filmik z ilością przekraczającą 20?
Achtung Spitfeuer!

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1182 dnia: Marca 13, 2011, 11:22:15 »
Przecież już mówili, że w misjach będzie 20 - 50 maszyn maksymalnie.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1183 dnia: Marca 14, 2011, 10:44:20 »
Czy to filmik z WoP? Czy może CoD? Nie latałem już z rok w WoP więc nie pamietam maszyn (Blenheim) ale teren wydaje mi się znajomy.

http://www.youtube.com/watch?v=qUzcY-l292o&feature=player_embedded

« Odpowiedź #1184 dnia: Marca 14, 2011, 19:50:22 »
Opis filmu wskazuje na WoP.