Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1500 dnia: Marca 31, 2011, 08:31:14 »

Jest to pierwszy tytuł przy którym mój komputer wymięka. W trakcie przelotu jednym samolotem (nic innego nie zasuwa ani w powietrzu ani na ziemi) nad większymi miastami dostaje zadyszki nawet przy ustawieniu dość niskich detali. Crysis, Metro 2033, ArmA 2 - te gierki mój komputer wciąga nosem i bez problemu mogę katować przy maksymalnych detalach, w rozdzielczości fullHD z 8x FSAA. W przypadku CoD paręnaście domków na kupie sprawia, że mam 15 fps. Kiepsko zoptymalizowany i starawy już FSX przy przelocie nad Manhattanem z masakryczną ilością budynków działa mi płynnie.
Szczerze mówiąc, nie wydaje mi się żeby chłopaki ze studia Maddoxa wyszli na prostą i wypuścili serię poprawek optymalizujących działanie CODa do rozsądnego poziomu. Myślę, że jeśli nie potrafili tego rozkminić przez parę lat pracy nad grą to niewiele są już w stanie zrobić. Szkoda...

U mnie to samo. Mój zestaw jest słabszy, ale Ubi wyraźnie próbuje mnie zmusić do zmiany sprzętu dla 1 gry. Jak widzę twoja konfigurację, która powinna uciągnąć ze 3 takie Iłki odpalone równolegle to kod najwyraźniej jest poza wszelkimi szansami.
W sumie jakoś mnie to nie dziwi - pamięta ktoś grę ze wschodu, która była by była dobrze zoptymalizowana?
Metro 2033 przynajmniej ma powody dla których może chodzić gorzej.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1501 dnia: Marca 31, 2011, 08:34:06 »
...
http://www.youtube.com/watch?v=Zs56Mr9iFqQ
...

Empeck - ABSCHUSS !!!  :002: :002:
Dawno sie tak się śmiałem  :020: :020: :020:
"Seven fu##ing years !!!"
"I will play fishing simulator ... there's nothing better than fishing in the morning ..."
 :002: :002: :002: :002:
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2011, 09:02:07 wysłana przez YoYo »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #1502 dnia: Marca 31, 2011, 08:34:14 »
Właścicielom kart nVidii opartych na procesorach GTX 4xx i GTX 5xx polecam nowy sterownik beta 270.51. Po jego zainstalowaniu główna karta grafiki momentami zaczęła być obciążana nawet w 100% (w przeciwieństwie do max 65% wcześniej) i nawet działa SLi. Chociaż do ideału jeszcze długa droga bo druga karta pracuje na poziomie 20% to już mogę spokojnie latać nad Londynem przy średnich detalach zabudowy. Widać więc, że chłopaki z nVidia zaczęli dłubać w temacie CoD.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1503 dnia: Marca 31, 2011, 08:37:34 »
Właścicielom kart nVidii opartych na procesorach GTX 4xx i GTX 5xx polecam nowy sterownik beta 270.51. Po jego zainstalowaniu główna karta grafiki momentami zaczęła być obciążana nawet w 100% (w przeciwieństwie do max 65% wcześniej) i nawet działa SLi. Chociaż do ideału jeszcze długa droga bo druga karta pracuje na poziomie 20% to już mogę spokojnie latać nad Londynem przy średnich detalach zabudowy. Widać więc, że chłopaki z nVidia zaczęli dłubać w temacie CoD.

To samo było z Black Ops'em. Premiera i padaczka od razu, bo tnie i nie da sie grać. Fora pękały od wpisów co robić, aby porawić wydajność..
Wystarczyło wgrać nowe stery do grafiki. Być może tutaj bedzie to samo. W BO rozwiazano problem w 4 dni od premiery.

Ramm.

« Odpowiedź #1504 dnia: Marca 31, 2011, 08:54:18 »
Bez jaj. Jeśli do spokojnego latania nad Londynem i to na średnich detalach muszę kupować dwie karty po 1800 zeta plus procek za 3.5 koła to żadne sterowniki tego nie poprawią.

Tak przy okazji proszę sobie przestudiować rady luthera. To nie gra jest zła lecz wasze ustawienia be sure http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=19819

« Odpowiedź #1505 dnia: Marca 31, 2011, 09:05:48 »
Bez jaj. Jeśli do spokojnego latania nad Londynem i to na średnich detalach muszę kupować dwie karty po 1800 zeta plus procek za 3.5 koła to żadne sterowniki tego nie poprawią.

Co fakt to fakt. Sam się zastanawiam jakim cudem można było tak spaprać kod silnika. Zwłaszcza, że ten cały Londyn, te budyneczki, ziemia, drzewka, jeziorka i rzeczki wcale piorunująco nie wyglądają... :|

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1506 dnia: Marca 31, 2011, 09:11:47 »
Ktoś próbował ProcessAffinityMask=3 ? Coś się jakoś zmieniło czy dalej taka bida? Dziwne z tym Londynem, bo są przecież filmy, że wszystko hula i pod Bridge tower da się przelecieć. Chyba, że to nagranie na 1/4 i potem przyspieszone ;).
Niby chłopaki pracują nad procesem wielu rdzeni oraz lepszymi fpsami wynika z tego linku co podał Shoki.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1507 dnia: Marca 31, 2011, 09:12:28 »

"Jedz do MediaMarkt - będziesz miał te same lagi za dwa razy mniejsze pieniądze :-P"
Tak powiedział bodajże Zeke na żale któregoś z czerwonych, że ma nowy kompter i lagi :-D

A teraz na poważnie.
Mój komp nie grzeszy młodością ani osiągami (AMD DualCore 5200+, NVidia 9600GT 512 MB, 2GRamm) a Black Ops idzie na wysokich w ustawieniach 1680x1050.
Przed zainstalowaniem nowych sterów - nie dało się grac w sposób normalny.
Nie mówie, żeby kupowac nowy sprzęt za 4k, poczekajmy trochę  - przynajmniej te osławione "two weeks".
W końcu wydatek 90 PLN za gre nie rujnuje niczyjego budżetu, prawda ?

Ramm

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1508 dnia: Marca 31, 2011, 09:37:34 »
Wiadomo Ramm - ja psioczę tutaj już od tygodnia a grę kupiłem i tak  :020:
Swoja drogą w Media :D

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1509 dnia: Marca 31, 2011, 09:38:50 »
Gość na takim sprzęcie :
Intel Core2Quad Extreme 3.0 @ 3.2
GTX460 1 GB Asus
4GB DDR2 1033 Goodram

ma taki widok z kabiny w najniższych ustawieniach:

Jak dla mnie może być. W razie czego zejdę z rozdziałki i się zobaczy.

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #1510 dnia: Marca 31, 2011, 09:46:51 »
Jak dla mnie tez styka taki widok :karpik
Geschwader  Kommodore

« Odpowiedź #1511 dnia: Marca 31, 2011, 09:47:46 »
Czekam na recenzję. Mnie ten screen jakoś nie przekonał zwłaszcza, że to jak na razie tylko samotny lot bez walki, płonących maszyn itp tym bardziej, że w starym iłku na moim starym athlonie 3000+ przy mocno okrojonej grafie gra wyglądała jednak dużo ładniej i miałem zawsze powyżej 30FPS.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1512 dnia: Marca 31, 2011, 09:54:41 »
@Ramm, czy tam są dwa drągi?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1513 dnia: Marca 31, 2011, 10:11:28 »
@Ramm, czy tam są dwa drągi?

Tak, to specjalna wersja Hurka, dla dwuręcznych :-P
Gratuluję spostrzegawczości - nie zauważyłem od razu :-D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1514 dnia: Marca 31, 2011, 10:17:17 »
Zobaczcie to  :icon_eek: :
http://www.youtube.com/watch?v=dZcbaX3g0O0&feature=player_embedded#at=29
http://www.youtube.com/watch?v=bouMGSSQYX8&feature=player_embedded
na drugim filmie można by to (z dużym trudem) wytłumaczyć krótkim okresem "świecenia" pocisku, ale po zastanowieniu się mówię że to jest bug i to b. poważny. Z tym że nie wystepuje on powszechnie bo były filmiki gdzie seria układała sie normalnie w łuku.

@empeck to jest bug przy pewnym (niskim) ustawieniu poziomu grafiki:

YoYo tu masz kolejne wersje malowania transparentnego :D

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM