Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1485 dnia: Marca 30, 2011, 18:34:06 »
to napiszę parę słów na temat mojego pierwszego wrażenia.

O ile zadziała dziś.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1486 dnia: Marca 30, 2011, 18:45:17 »
O ile zadziała dziś.

Działa, działa... :)
Odpaliłem, olałem prośbę o restart komputera po aktualizacji .NET i w momencie kiedy chciałem wybrać sobie samolot wywaliło grę. :D
Po restarcie wszystko już działa. Gra chodzi mi płynnie z wszystkim ustawionym na max (w tym antyaliasing 8x) w 1920x1080. Na razie nie ma profilu SLi dla CoD więc zasuwa toto na jednej karcie. Jedyne spowolnienia miałem w momentach związanych chyba z tym słynnym zabezpieczeniem przed epilepsją. Wyglądało to dziwnie bo włączał się taki dziwaczny "ghosting" i gra zwalniała na sekundę - dwie do parunastu FPS.
Na razie wrażenia są mieszane. Spędziłem z CoDem ledwie paręnaście minut więc wszystko jest "na gorąco". Tytuł sprawia wrażenie niedopracowanego. Nie mam dźwięków w menu, muzyka włącza się "ni z gruchy, ni z pietruchy". W czasie lotu od czasu do czasu pojawia się ten "ghosting". Odgłosy silników, wystrzałów itp są fatalne - tak jak parę lat temu w Ił-2. Dobrze, że u nas kosztuje to w granicach 79 - 99 zł a nie 150 - 200.

Uprzedzę pytania. Moja konfiguracja sprzętowa jest raczej powyżej średniej więc nie bierzcie za dobry omen, że u mnie działa płynnie. Z grubsza wygląda to tak: i7 980X, 12GB RAMu, 2x GTX 580...

Edit: Odpaliłem se przelot nad Londynem. Już nie było płynnie. Maksymalne obciążenie karty graficznej podczas tego przelotu to 60%, druga karta odpoczywa.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1487 dnia: Marca 30, 2011, 18:55:52 »
Uprzedzę pytania. Moja konfiguracja sprzętowa jest raczej powyżej średniej więc nie bierzcie za dobry omen, że u mnie działa płynnie. Z grubsza wygląda to tak: i7 980X, 12GB RAMu, 2x GTX 580...
Edit: Odpaliłem se przelot nad Londynem. Już nie było płynnie. Maksymalne obciążenie karty graficznej podczas tego przelotu to 60%, druga karta odpoczywa.
Dobre, dobre. :118: 990X nie było? :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #1488 dnia: Marca 30, 2011, 19:38:21 »
Dzisiaj widziałem w Media w Bielsku-Białej za 89.90 i 179.90 było tego dość sporo i wyglądało na nieruszane..
Obejrzałem i też odstawiłem spowrotem ładnie na półeczkę :020:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1489 dnia: Marca 30, 2011, 19:47:19 »
Okładka jest paskudna ;)

Zresztą menu Autorunu jeszcze gorsze, ta czcionka woła o pomstę...

« Odpowiedź #1490 dnia: Marca 30, 2011, 22:03:56 »
Dobre, dobre. :118: 990X nie było? :021:
Nie było bo sprzęt kupowałem zanim Intel 990X wypuścił. Nie wykluczam jednak upgrade'u w przyszłości. ;) :118:

Wracając do tematu - przyczłapałem do domu, odpalam Steama a ten zasysa mi nowy update do CoDa. Tym razem 54MB.
Odpaliłem gierkę i moim oczom ukazała się nowa plansza z ostrzeżeniem przed atakami epilepsji. Natomiast w opcjach grafiki pojawiła się nowa zmienna - "Filtr anty-padaczka". :)
Poprawili też parę błędów tłumaczenia.
Na razie to tyle. Zasuwam se potestować to cholerstwo.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1491 dnia: Marca 30, 2011, 22:10:21 »
http://www.youtube.com/watch?v=vFKjDq8df3U&feature=player_embedded
Daje właściwie po to, byście zobaczyli wodę na maxa. Nie, nie u mnie na kompie :P
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1492 dnia: Marca 30, 2011, 22:15:14 »
RashbaNor, czy aby na pewno update`y? Wersja rus to 1.00.13820 i na parówce nie bylo ani putha ani updata (nie ma w newsach). Sprawdz co masz w prawym dolnym rogu, nr wersji, ok?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1493 dnia: Marca 30, 2011, 22:29:59 »
http://www.youtube.com/watch?v=vFKjDq8df3U&feature=player_embedded
Daje właściwie po to, byście zobaczyli wodę na maxa. Nie, nie u mnie na kompie :P
Zapomniałeś dodać - uberwody, bo woda, rzecz istotna.

Tak jest jakiś nowych patch coś koło 60 mb.

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1494 dnia: Marca 30, 2011, 22:40:18 »
Ludziska, piszcie o wersjach gry, a nie "nowy patch", bo to przy parówce nie jest oczywiste, bo parówka czasami żyje swoim życiem, a tak mamy sytuację - jaki to samochód? czerwony!!!

« Odpowiedź #1495 dnia: Marca 30, 2011, 22:45:59 »
Czy wiadomo coś na temat zmiany wersji językowej na angielską? Jest może możliwość rejestracji gry na steamie i ściągnięcia jej całej w wersji ang, bez instalacji z DVD?

pozdr!
M

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1496 dnia: Marca 30, 2011, 22:55:14 »
Ja w Instalatorze po prostu od razu wybrałem język angielski i taki mam w grze. Instalowałem z płyty.

« Odpowiedź #1497 dnia: Marca 30, 2011, 23:51:38 »
Ludziska, piszcie o wersjach gry, a nie "nowy patch", bo to przy parówce nie jest oczywiste, bo parówka czasami żyje swoim życiem, a tak mamy sytuację - jaki to samochód? czerwony!!!
U mnie aktualnie jest 1.00.13820...

Jest to pierwszy tytuł przy którym mój komputer wymięka. W trakcie przelotu jednym samolotem (nic innego nie zasuwa ani w powietrzu ani na ziemi) nad większymi miastami dostaje zadyszki nawet przy ustawieniu dość niskich detali. Crysis, Metro 2033, ArmA 2 - te gierki mój komputer wciąga nosem i bez problemu mogę katować przy maksymalnych detalach, w rozdzielczości fullHD z 8x FSAA. W przypadku CoD paręnaście domków na kupie sprawia, że mam 15 fps. Kiepsko zoptymalizowany i starawy już FSX przy przelocie nad Manhattanem z masakryczną ilością budynków działa mi płynnie.
Szczerze mówiąc, nie wydaje mi się żeby chłopaki ze studia Maddoxa wyszli na prostą i wypuścili serię poprawek optymalizujących działanie CODa do rozsądnego poziomu. Myślę, że jeśli nie potrafili tego rozkminić przez parę lat pracy nad grą to niewiele są już w stanie zrobić. Szkoda...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1498 dnia: Marca 31, 2011, 01:07:03 »
Ktoś w końcu musiał to zrobić:

http://www.youtube.com/watch?v=Zs56Mr9iFqQ

Szef nie jest zadowolony ;)

Nie myślałem, że ten film mnie jeszcze rozbawi :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1499 dnia: Marca 31, 2011, 08:02:09 »
Ktoś w końcu musiał to zrobić:

http://www.youtube.com/watch?v=Zs56Mr9iFqQ

Szef nie jest zadowolony ;)

Nie myślałem, że ten film mnie jeszcze rozbawi :D

"BUGFEST" :D

www.yoyosims.pl