Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222729 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1545 dnia: Marca 31, 2011, 14:51:24 »
Ciekawe, czy premiera CoD da do myślenia tym wszystkim którzy oczekują od ED czy exAces nowego engine do ich symulatora :D

Nagle FSX stał się całkiem wydajnym simem lol

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1546 dnia: Marca 31, 2011, 15:07:17 »
Wersja rosyjska w dowolną inną:
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=19887ad. 3 po ustawieniu w steam jęz. na polski, gra z youplay ukazuje się z polskim menu.

Dzięki za cynk. Działa. Tym sposobem za 42 pln jestem posiadaczem CoDa w dowolnej wersji i WoP w dowolnej wersji - myślę, że to znośna cena, choć z chęcią bym to odsprzedał w piz..
LOL. Kacapy nie mogą gry porządnie zrobić, a temat podlinkowany już nie istnieje. Ech, mamona, mamona i nic tylko mamona rządzi tym tytułem.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1547 dnia: Marca 31, 2011, 15:10:38 »
Wydawało mi się jasne i czytelne że kpię sobie z CoDa a nie że go bronie ale jakby co to niniejszym to jeszcze raz oznajmiam CoD to niedopracowany syf i na razie nic więcej...
Wybacz - widać dziś mój wykrywacz ironii i sarkazmu padł. :(
Peace ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1548 dnia: Marca 31, 2011, 15:21:17 »
Dzięki za cynk. Działa. Tym sposobem za 42 pln jestem posiadaczem CoDa w dowolnej wersji i WoP w dowolnej wersji - myślę, że to znośna cena, choć z chęcią bym to odsprzedał w piz..
LOL. Kacapy nie mogą gry porządnie zrobić, a temat podlinkowany już nie istnieje. Ech, mamona, mamona i nic tylko mamona rządzi tym tytułem.

Tako rzecze,
Zaratustra

Akurat pod tym względem mają rację, bo sposób nie jest legalny. Ściągasz i instalujesz plik z gry, której nie zakupiłeś, równie dobrze mogłeś całość pobrać z torrenta.

Wersja rosyjska jest tak tania właśnie dlatego, że jej funkcjonalność dla osób nie władających językiem rosyjskim mocno ogranicznona, a tytuł po "zachodniej" cenie raczej nie sprzedałby się tam za dobrze.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1549 dnia: Marca 31, 2011, 15:30:21 »
Napaliłem się jak szczerbaty na suchary. Na moim sprzęcie (C2Q6600-3Ghz, Gf9600gt, 4G ram), który radzi sobie nieźle z RoF i Crysis, jak już wystartuje jakąś misję to i filtr antypadaczkowy nie pomoże bo tej padaczki można dostać od samego szarpania ekranu. Za tą kasę mażna było pójść z rodziną na dobre lody. Zmieniać kompa dla jednej totalnie niedorobionej "gierki" mi się nie chce. Może za parę lat "be sure".

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1550 dnia: Marca 31, 2011, 15:42:07 »
Wersja rosyjska jest tak tania właśnie dlatego, że jej funkcjonalność dla osób nie władających językiem rosyjskim mocno ogranicznona, a tytuł po "zachodniej" cenie raczej nie sprzedałby się tam za dobrze.

Coś w tym jest. Trochę off-topic: jako użytkownik telewizora z DNLA szukałem przyzwoitego programu media server'a. Znalazłem m.in. produkt rosyjski WMS, drogi, ale porównywalny z konkurencją ($40). Co ciekawe istnieje darmowa a w pełni funkcjonalna - ale bez opcji zmiany języka - wersja "rosyjskojęzyczna", którą polecam, jeśli komuś cyrylica nie wrogiem. Tak bywa. Ba! Tak powinno być, siła nabywcza w różnych krajach jest różna, takie życie...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1551 dnia: Marca 31, 2011, 15:51:08 »
Wiesz some1, ty chcesz być bardziej papieski niż papież. Może przypomnisz Kolegom z forum jaką wersję DCSa Ka-50 miałeś na początku, ZANIM była dostępna wersja eng? A następnie czy ta wersja DCSa, którą miałeś była do dystrybucji i użytku w Polsce? Czy ją dostałeś, czy komuś za nią zapłaciłeś, a płacąc zrobiłeś lewiznę, bo ta wersja nie była dla ciebie jako mieszkańca Polski? Może potem zaczniesz rozliczać innych i sugerować złodziejstwo.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1552 dnia: Marca 31, 2011, 15:53:35 »
15/JG52 Brauer napisał:
Nope - it's a keeper. Still tweaking it - getting good FPS , definetley not using 2nd GPU (GPU Z showing 1st 480 maxed out, 2nd at idle) - seeing small amount of multicoreactivity Core1 high, core 2 20% other 4 cores idle - but at 2500*1600 it looks like it's GPU bound as Core 1 is not reaching 100% load.

Anyway love it. I'd suggest geting 2500or 2600K's though unless you need to do some serious video editing (The only time I get all 6 cores & Hyper Threading working).

Thanks Oleg,Luthier,Ilya, all the team - keep up the good work.

Gość znany z VF i nie ma lat 15, wie na czym polega latanie symulatorem. Jemu sie podoba, widzi też że sporo spieprzyli.
Jego komp jak Rashbanora:
i7 990x @4.7ghz 12GB DDR3 Ram GTX480 SLI

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #1553 dnia: Marca 31, 2011, 15:55:26 »
Myślę, że nie chodzi tu o zarzucanie komukolwiek złodziejstwa ale raczej o uzasadnienie usunięcia owego wątku z forum 1C.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1554 dnia: Marca 31, 2011, 16:21:10 »
Qrdl, może wyjdź na słoneczko się przewietrzyć? Jakbym miał z tym poważny problem, to linki poleciałyby dawno do kosza, a koledzy dostali procenty.

Niezależne jakbyś to argumentował, fakty są takie, że zarówno Ty, jak i osoba która wrzuciła ten plik do sieci złamaliście umowę licencyjną. Zresztą przyjdzie aktualizacja, Maddox.dll się zmieni (bo nazwa wskazuje że to jeden z kluczowych modułów gry, a nie tylko plik od wersji językowej), i co, znowu będziesz szukał kogoś kto wyśle Ci pliki ze swojej gry?

DCS'a miałem rosyjskiego, to i był po rosyjsku. Zmęczyło mnie to, to kupiłem angielskiego. Rozróżniaj całkowicie legalny zakup oprogramowania (mój czy twój) od zmiany wersji językowej poprzez instalację nielegalnie udostępnionych plików. Na każdym forum producent gry dałby Ci bana i skasował wątek za takie coś, nieważne czy ED, 1C, 777. ED też usuwało wątki w których ludzie wrzucali pliki kampanii z angielskiej wersji.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1555 dnia: Marca 31, 2011, 16:33:32 »
DCS'a miałem rosyjskiego, to i był po rosyjsku. Zmęczyło mnie to, to kupiłem angielskiego. Rozróżniaj całkowicie legalny zakup oprogramowania (mój czy twój) od zmiany wersji językowej poprzez instalację nielegalnie udostępnionych plików. Na każdym forum producent gry dałby Ci bana i skasował wątek za takie coś, nieważne czy ED, 1C, 777. ED też usuwało wątki w których ludzie wrzucali pliki kampanii z angielskiej wersji.

Tak? Był po rosyjsku, to miałeś po rosyjsku? A można wiedzieć skąd? Sam kupiłeś w Polsce? Trudno ocenić czy umowa licencyjna twojej wersji DCSa w ogóle dotyczyła ciebie czy mieszkańca Federacji albo Ukrainy. A jeśli to od kogoś odkupiłeś, to chyba też ten ktoś (we współpracy z tobą) pogwałcił jakieś warunki sprzedaży/licencji?
Mnie w tym kontekście interesuje twój stosunek do moderów iła, którzy korzystali z podiwanionego kodu gry. To zgodne z licencją, a jeśli nie, to ile % naszego Forum proponujesz zabanować??

Tako rzecze,
Zaratustra

ps. Mnie dokładanie zwisa i powiewa język wersji, bo akurat po rosyjsku na tyle umiem, żeby sobie poradzić z CoDem, więc próżna twoja satysfakcja, że wyjdzie nowy plik, to mnie zaboli.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1556 dnia: Marca 31, 2011, 16:37:56 »
Przeczytaj mojego posta jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem. Możesz skorzystać z podpowiedzi Leona.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1557 dnia: Marca 31, 2011, 16:40:58 »
Już się zaczęły prywatne wycieczki - koledzy wyluzujcie.
Ubi robi (lub che zrobić) nas w głupa, a wy się za łby bierzecie. Wróg jest gdzie indziej.
Peace.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1558 dnia: Marca 31, 2011, 16:41:37 »
No tak, moje pytania o to z kim zawierałeś umowę na rosyjskiego DCSa Ka-50 i czy ten ktoś ciebie, jako mieszkańca Polski, przewidział na stronę licencji, wynikają z braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Taaaa, podmieniając jeden plik, to postępuję jako torrenciarz, natomiast korzystanie z wersji, która nam się nie należy, to "był po rosyjsku, to i miałem po rosyjsku" :-). EOT

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1559 dnia: Marca 31, 2011, 16:46:05 »
15/JG52 Brauer napisał:
Nope - it's a keeper. Still tweaking it - getting good FPS , definetley not using 2nd GPU (GPU Z showing 1st 480 maxed out, 2nd at idle) - seeing small amount of multicoreactivity Core1 high, core 2 20% other 4 cores idle - but at 2500*1600 it looks like it's GPU bound as Core 1 is not reaching 100% load.

Anyway love it. I'd suggest geting 2500or 2600K's though unless you need to do some serious video editing (The only time I get all 6 cores & Hyper Threading working).

Thanks Oleg,Luthier,Ilya, all the team - keep up the good work.

Gość znany z VF i nie ma lat 15, wie na czym polega latanie symulatorem. Jemu sie podoba, widzi też że sporo spieprzyli.
Jego komp jak Rashbanora:
i7 990x @4.7ghz 12GB DDR3 Ram GTX480 SLI

Hmm ... jesli coś takiego napisał Brauer - to nie jest źle :-)
Dzieki Rutkov za promyk nadziei :-D
" only mad men fly there where angels afraid to step... "