Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222645 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1560 dnia: Marca 31, 2011, 16:55:24 »
No tak, moje pytania o to z kim zawierałeś umowę na rosyjskiego DCSa Ka-50 i czy ten ktoś ciebie, jako mieszkańca Polski, przewidział na stronę licencji, wynikają z braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Taaaa, podmieniając jeden plik, to postępuję jako torrenciarz, natomiast korzystanie z wersji, która nam się nie należy, to "był po rosyjsku, to i miałem po rosyjsku"

Nie wiem co było w licencji DCS'a, bo też była po rosyjsku. :D A w RoFie, którego obaj sprowadziliśmy sobie z Japonii, chyba w ogóle nie było drukowanej licencji.

Ty cały czas widzisz tutaj jakiegoś wroga z którym musisz polemizować, podczas gdy ja po prostu tłumaczę czemu tamten wątek został skasowany. Naprawdę polecam przeczytać moje posty na spokojnie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1561 dnia: Marca 31, 2011, 17:11:40 »
Chyba będę pierwszy który wypowie te słowa.  :118:  Mnie się gra podoba.
Po zejściu suwakami (low/middle) i dłubaninie w pliku config mam nad miasteczkami (NIE Londynem) równiutko 28 klateczek. Nad wodą na wys powiedzmy 2000 stóp w górę jest nontoper 50-55 klateczek (od czasu do czasu przytnie z deka) :). Biorąc pod uwagę ,jak ktoś już wspomniał, że w modowanym '46 miewało się także po 20 klatek nad miastami - chyba nie jest źle. Dzisiaj pobawię sęe jeszcze ustawieniami i obaczym o co kaman. Ogólnie tytuł ma potencjał i to spory. Jeszcze kilka paczyków i bedzię "prawie"  :118: dobrze.

PS.: Pamiętam jak wyszedł '46. Ludziom też pociły się procki i grafiki - ale jakoś nikt nie płakał że ma za małego (oczywiście o komputerek chodzi) hehehe  :118:.

Aporpos  Phenom X4 995 @ 3,8 GHz, ATI 4980 und 4 GB DDR3, Vista 64

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1562 dnia: Marca 31, 2011, 17:12:21 »
Faktycznie nie ma co się szarpać, bo sam CoD nie jest tego wart nawet w 1%....

Offline demasoni

• *
  • Kill'em all, let's God sort'em out!
« Odpowiedź #1563 dnia: Marca 31, 2011, 17:28:31 »
@BOCZKU drogi jak już ustawisz config podziel się ustawieniami w pliku i grze. Jak wrócę z przepustki też zacznę działać  :002:

Uważacie, że zmiany w configach pozwolą używać więcej niż jeden rdzeń CPU?  :007:

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1564 dnia: Marca 31, 2011, 19:11:11 »
Nie, uważamy że kupując w sklepie produkt nie musimy nigdzie grzebać poza miejscami które sprawiają Qrdlowi przyjemność. To jest elementarny brak szacunku dla klienta, wykorzystujący monopolistyczną pozycję na rynku. Kupując samochód spodziewam się że nie muszę pojechać najpierw do serwisu, żeby napompowali koła i wymienili chłodnicę.
Trochę zaczyna się relatywizować ta dyskusja. To jest oszustwo brać pieniądze za taki produkt. Nie ma usprawiedliwienia dla takiego postępowania. Żadnego be sure two weeks, nie po prawie dziesięciu latach.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #1565 dnia: Marca 31, 2011, 19:11:44 »
Powiem tak: dłubanie, kombinowanie i pełne niewolniczej, służalczej pokory zadowolenie się jako-takim działaniem i niskimi ustawieniami, jest mi, cytując Pattona, nienawistne.
Mi się '46 nic nie pociło.

Swoją drogą narobiliscie mi smaka na '46, którego już dawno nie widziałem :)

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #1566 dnia: Marca 31, 2011, 19:23:10 »
Mam wrażenie, że jednak moje słowa o tym, że nowy SoW/CoD zmiecie 1946 się nie sprawdzą. Po prostu nie będzie z kim latać w multi... a 1946 każdemu pójdzie.
Swoją drogą, co do optymalizacji gry, to już sam stary i wciąż aktywny pomysł, żeby robić całą mechanikę w javie, a tylko grafikę w jakimś własnym silniku opartym pewnie na C++, woła o pomstę do nieba. Wiem, że ten język jest bardzo przyjemny i przenośny (szkoda więc, że Oleg nie pomyślał, żeby wydać też grę na inne platformy), ale do jego zalet nigdy nie należała szybkość. Poza tym dość zabawna jest obsługa wyjątków zwracanych przez silnik 3d i inne zewnętrzne komponenty, które są zwyczajnie połykane i co najwyżej w konsoli zapisuje się skromna informacja. Dlaczego są połykane? Bo sama zabawna ekipa Olega popełniała tyle błędów i niekonsekwencji, że program mógłby nie ruszyć bez zamiatania pewnych śmieci pod dywan. Nie zdziwię się, jeśli teraz jest podobnie...

« Odpowiedź #1567 dnia: Marca 31, 2011, 19:53:02 »
Jego komp jak Rashbanora:
i7 990x @4.7ghz 12GB DDR3 Ram GTX480 SLI

Nie no, ja mam sporo mocniejsze karty graficzne (z których CoD robi stosunkowo niewielki użytek) ale procesor mam słabszy bo 980X z zegarem 3.7GHz. Nie podkręcałem swojego za bardzo więc koleś ma o 1GHz szybciej ode mnie! To może robić naprawdę sporą różnicę bo wygląda na to, że CoD - tak jak gierki sprzed paru lat - katuje głównie pojedynczy rdzeń a więc wydajność jest w zasadzie wprost proporcjonalna do zegara CPU.

« Odpowiedź #1568 dnia: Marca 31, 2011, 20:54:01 »
Post pod postem ponieważ skończył się czas na modyfikowanie wpisu. :/

Tak wygląda obciążenie mojej maszyny podczas "szybkiej misji" - 30 Blenheimów i 12 Spitfire'ów przeciw 8 Bf-110 i 8 Bf-109. W sumie 58 samolotów w powietrzu kierowych przez AI (od razu po starcie przełączyłem się na autopilota). Miejsce akcji to okolice Calais a więc trochę lądu i trochę morza, do tego średnie zachmurzenie. Średnia klatek na sekundę utrzymywała się w okolicach 40. Jednak momentami, ni z gruchy ni z pietruchy, w okolicach trzydziestki Blenheimów lub nad ziemią liczba fps spadała mi do poziomu 10 - 15 klatek na okres kliku sekund. Raczej trudno wytłumaczyć skąd się brał ten chwilowy spadek płynności ponieważ na ekranie ani w okolicy samolotu, który aktualnie śledziłem nie działo się nic wyjątkowego.
Jak widzicie zegar drugiego GPU nawet nie drgnie mimo, że jakieś minimalne obciążenie jest rejestrowane. Natomiast w przypadku CPU w zasadzie tylko jeden rdzeń jest obciążany. Sporadycznie, bardzo rzadko, pojawia się obciążenie któregoś z pozostałych rdzeni i może przez, maksymalnie, parę sekund pracują dwa jądra. W związku z tym historyjki, że AI tudzież fizyka samolotów liczone są na oddzielnych jądrach procesora można spokojnie wsadzić między bajki - przy 58 maszynach w powietrzu przez 20 minut testu CoD katował twardo tylko jedno jajo mojego procka.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1569 dnia: Marca 31, 2011, 21:41:54 »
Miałem dać do tematu o RoF ale tu więcej ludzi zaglada ostatnio i jakoś tak bardziej pasuje  :021: :
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1570 dnia: Marca 31, 2011, 21:45:36 »
Żart, czy fakt ?

Od 0400h  na nogach, więc kontaktuję tylko co 3 piksel...

« Odpowiedź #1571 dnia: Marca 31, 2011, 21:50:04 »
No to ja też dorzucę screenshoty. Może niektórych to rozśmieszy...

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1572 dnia: Marca 31, 2011, 22:04:26 »
Żal d.. ściska. Co ci kolesie robili przez ten czas. Chyba wymyślali, jak najlepiej wymodelować bieżnik gąsienicy czołgu i pompkę przy rowerze.

Offline demasoni

• *
  • Kill'em all, let's God sort'em out!
« Odpowiedź #1573 dnia: Marca 31, 2011, 22:04:47 »
RashbaNor - Pierwszy jest z WoP a drugi z COD?  :007:
U mnie również jeden rdzeń  tylko obciążony. Nie widzę opcji w conf.ini gdzie można zmienić rendering na DX10.

Miło się lata ale to rwanie nad lądem dobija  :003:

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1574 dnia: Marca 31, 2011, 22:07:51 »
Mam tylko nadzieję, że szybko coś z tym zrobią, czyli poprawą wydajności, bo klęska będzie sroga.