Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232507 razy)

qrdl

• Gość
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #885 dnia: Stycznia 01, 2011, 14:49:57 »
Jedyny mankament parówy to ceny na nowości, bo reszta jest ok. A można przypuszczać, że gra będzie za 40-50 euro.

« Odpowiedź #886 dnia: Stycznia 01, 2011, 16:04:47 »
Jedyny mankament parówy to ceny na nowości, bo reszta jest ok.

Mniejsza o ceny (rozumiem, że grę będzie można kupić także w pudełkowej wersji po normalnych cenach). Kicha, że to kolejny tytuł, którego nie będzie można odsprzedać, jeśli się znudzi / nie spodoba.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #887 dnia: Stycznia 01, 2011, 16:18:56 »
No tak, bo to wg. niektórych twórców zabija rynek, tak samo jak tryb multi. Trzeba z tym walczyć jak z piractwem. Chamówa i tyle.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #888 dnia: Stycznia 01, 2011, 16:22:53 »
Istnieje taka możliwość że wersja pudełkowa nie będzie wymagała Steama, czy może teraz jest tak że każda gra, która jest przez niego sprzedawana, nawet w wersji box go wymaga?

« Odpowiedź #889 dnia: Stycznia 01, 2011, 17:36:49 »
Jeśli gra zostaje wydana jako powiązana ze Steam, to także w pudełkowej wersji musisz zainstalować Steam i uruchamiać grę za jego pośrednictwem. Od momentu aktywacji gry (wpisania klucza w Steam) sprzedać jej już nie możesz, bo zostaje przypisana do Twojego konta, a umowa subskrypcji Steam wyraźnie tego zabrania. Niezły przykład, że ludzka chciwość nie zna granic.

Btw. kiedyś ceny gier/płyt tłumaczono m.in. kosztami dystrybucji, płyt, okładek, pudełek, i Bóg wie czego jeszcze. W przypadku gier pobieranych z neta tych kosztów przecież nie ma, a ceny jakie są każdy widzi... Oczywiście "promocje" to inna sprawa.

« Odpowiedź #890 dnia: Stycznia 01, 2011, 18:48:52 »
Na upartego można każdą grę przypisywać do innego konta z innym hasłem i później sprzedawać te
konto jak nam się gra znudzi . Gorzej jak na jednym koncie mamy kilka gier, jedne są ok a inne
są be i wtedy jest problem . Poza tym wersja pudełkowa być musi(nawet jak Steam) ja mam internet z plusa i jakoś
niespecjalnie cieszy ściąganie kilku gb danych. Oczywiście zawsze to jakaś przykrość dla
uczciwych konsumentów , bo nieuczciwi to się z nas śmieją , wywalamy kasę i jeszcze
mamy problemy.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #891 dnia: Stycznia 01, 2011, 22:08:42 »
Nie bronię parówy, ale utrzymanie serwerów i łączy też kosztuje i to codziennie.
Nie każda gra pudełkowa, która jest dostępna również na parówie, może być przypisana do konta. Na przykład STALKERy w polskiej pudełkowej wersji nie pojawią się na parówie pomimo wpisywania ich seriali, podobnie seria SH, jak również DCS Black Shark. Tak więc jeśli wyjdzie polska tania wersja, to niekoniecznie będzie trzeba ją aktywować na parówie, co ma nie tylko minusy ale też i plusy, np. puthy i dodatki, ponieważ znam przypadki, że dany dodatek chodzi TYLKO z parówkową wersją tytułu.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #892 dnia: Stycznia 01, 2011, 22:30:47 »
Tak więc jeśli wyjdzie polska tania wersja, to niekoniecznie będzie trzeba ją aktywować na parówie, co ma nie tylko minusy ale też i plusy, np. puthy i dodatki, ponieważ znam przypadki, że dany dodatek chodzi TYLKO z parówkową wersją tytułu.

Taka sytuacja dotyczy gier, które są wydawane bez udziału Steam, a później pojawiają się w ofercie tej platformy. I tak - możesz kupić sobie Stalkera w Tesco, który będzie działał bez Steam, albo pobrać go za pośrednictwem Steam i wtedy będzie to wersja steamowa. Jednakże inna sprawa to powiązanie gry ze Steam już w momencie wydania. Jak Red Orchestra, Modern Warfare 2, Black Ops itd. Tu wersja pudełkowa nie różni się od wersji download ze Steam i innej nie ma. W przypadku SoW też tak będzie, jeśli dobrze zrozumiałem, a więc bez pośrednictwa Steam grać się nie da.

« Odpowiedź #893 dnia: Stycznia 12, 2011, 13:03:34 »
W sklepie gry-online jest już preorder edycji kolekcjonerskiej IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover!.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2011, 16:07:28 wysłana przez KosiMazaki »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #894 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:28:17 »
No faktycznie jest: http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=3259&k=il-2-sturmovik-cliffs-of-dover-edycja-kolekcjonerska

Coś mi tu jednak mocno nie gra, logo Ubisoftu na okładce? Może tu chodzi o sequel Birds of Prey/Wings of Prey

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #895 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:35:54 »
Czym Wy się sugerujecie. Miesiąc temu na tej stronie podali, że można sobie zagrać w betę DCS:A-10 :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #896 dnia: Stycznia 12, 2011, 18:03:47 »
Chyba jednak Ubikacja.

http://translate.google.de/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.gbase.de%2FPC%2Fnews%2FStorm-of-War%253a-Name-%2526-Termin-neu%2F4992%2F47703.html&sl=de&tl=en&hl=&ie=UTF-8

Jeśli wpakują w to te swoje ubikacjowe drmy to się mocno zastanowię, czy dać im swoje pieniądze.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #897 dnia: Stycznia 13, 2011, 01:15:08 »
Kurka no, mam nadzieję, że to jakaś bzdura. Steam może nie jest idealny, ale nawet się ucieszyłem na niego, zwłaszcza, że to sprawdzony system. Yuplay jest failem, że boli. Zastanawia mnie jak to wygląda w przypadku steamowej wersji Wings of Prey, czy jest tylko steam? Czy steam i jeszcze Yuplay? Wiem, że na parze są jakieś achievementy więc może jednak tylko parówa?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #898 dnia: Stycznia 13, 2011, 07:52:31 »
Mnie ciekawi tylko ile będzie kosztować jako zwykłe wydanie bez tych wszystkich "bajerów". Jak znam życie to i tak wszyscy polecą kupić i online tylko na tym będzie można polatać..
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

empeck

• Gość
« Odpowiedź #899 dnia: Stycznia 13, 2011, 08:49:59 »
Zastanawia mnie jak to wygląda w przypadku steamowej wersji Wings of Prey, czy jest tylko steam? Czy steam i jeszcze Yuplay? Wiem, że na parze są jakieś achievementy więc może jednak tylko parówa?

http://store.steampowered.com/app/45300/

System DRM innego producenta: FrontLine ProActive
3 limit aktywacji