Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232433 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piniol

• JG300
  • *
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #810 dnia: Listopada 07, 2010, 02:22:53 »
Kurcze, nie wiedziałem że w myśliwcach też są stewardesy :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #811 dnia: Listopada 07, 2010, 11:55:16 »
Pewnie jest, ale i tak pierwsze co to ustawię sobie ją na 0 lub 1 i spasit'   FPS'y ponad wszystko.

Skandal! (z potrójnym TM).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #812 dnia: Listopada 08, 2010, 20:36:00 »
Nowa seria filmików z moskiewskich targów.

http://fooblog.mexxoft.com/category/computerspiele/storm-of-war-computerspiele/

Czy mi się wydaje że na siódmym filmiku od góry (tym z kabiny spita) widać jak łopaty śmigła  zmieniają położenie. Kiedy śmigło przestaje sie kręcić to  wygląd jakby ustawiło sie w chorągiewka (tak się chyba mówi) żeby stawiało mniejszy opór?

« Odpowiedź #813 dnia: Listopada 08, 2010, 20:51:22 »
Czy mi się wydaje że na siódmym filmiku od góry (tym z kabiny spita) widać jak łopaty śmigła  zmieniają położenie. Kiedy śmigło przestaje sie kręcić to  wygląd jakby ustawiło sie w chorągiewka (tak się chyba mówi) żeby stawiało mniejszy opór?

Mi to się wydaje że się prędkość raczej zmienia z którą to śmigło się kręci.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #814 dnia: Listopada 09, 2010, 12:24:50 »
Hurricane przeleciał przez drzewa! Znaczy się wynalazek wirtualnych drzewek z Ił'a wiecznie żywy. I dobrze. Pamiętam dreszcz emocji jak startowałem z lotniska z posadzonymi drzewami starając się je omijać, póki mi ktoś nie powiedział, że można przez nie przejechać i nic :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

bassy

• Gość
« Odpowiedź #815 dnia: Listopada 09, 2010, 12:28:45 »
Czy znalazł ktoś wzmiankę o konfiguracji kompa do SOW?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #816 dnia: Listopada 10, 2010, 12:23:05 »
Chcecie się podłamać  :118:
http://www.youtube.com/watch?v=QFCHleSGrAs&feature=player_embedded

I nie wierzę że to tzw. invulnerability. Zalatuje nieświerzym FB :015:

btw. zaczyna sie stały temat  :021:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #817 dnia: Listopada 10, 2010, 12:40:02 »
Ale o co chodzi? Przecież ewidentnie na filmie widać, że samoloty mają włączoną niezniszczalność. Trudno to sobie wyobrazić inaczej na targach gdzie z grą ma kontakt mnóstwo losowych osób.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #818 dnia: Listopada 10, 2010, 14:17:01 »
Czy jest włączona opcja to nie wiemy. Ja jakbym do tego usiadł to wszystko bym na real włączył  :002: by potestować. W ten sposób zachowywały sie samoloty i bez włączonej tej opcji w FB. Chyba pamiętasz, czy mam zalinkować przykłady z yt? Tego sie obawiam. Ale jakby co, to Olo w two weeks zapuczuje :121:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #819 dnia: Listopada 10, 2010, 14:26:34 »
Masz na myśli ten moment kiedy najpierw samolot odbija się skrzydłem i staje dęba na dziobie mając cały czas włączony silnik, czy kiedy wpada pod wodę i nic się nie dzieje? Nie wmówisz mi, że takie rzezczy były czymś normalnym w Iłku.

Ja jakbym do tego usiadł to wszystko bym na real włączył
Szczególnie nie mając dostępu do menu  :118:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #820 dnia: Listopada 11, 2010, 19:22:56 »
Ja jakbym do tego usiadł to wszystko bym na real włączył  :002: by potestować.
Ale za to zobacz jaka uber realna trawa buja na wietrze jak ten hurri zlądował. :004:

« Odpowiedź #821 dnia: Listopada 11, 2010, 20:13:55 »
Zastanawia mnie jedna rzecz, o której chyba nikt nie pisał: jaki będzie maksymalny rozmiar flightu ? Jak wiemy w iłku mamy 4 samolotu, które mogą lecieć w zwartej formacji.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #822 dnia: Listopada 12, 2010, 23:49:34 »
Co tutaj tak cicho ;)

Nowy film:

http://www.youtube.com/watch?v=Z469HXN0hlQ

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #823 dnia: Listopada 13, 2010, 00:04:56 »
Niektóre dźwięki żywcem wzięte ze Sturmowika - brzmią jak mikser. Jakoś nie pałam entuzjazmem do "Szpitfojera" (no chyba, że się pali) ale jednak Merlin rasowo mruczał, podobnie jak DB601. Mam nadzieje, że to do premiery jeszcze poprawią :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #824 dnia: Listopada 13, 2010, 15:31:49 »
To będzie cud jak uda im się uniknąć pozwów ze strony twórców Settlers IV!  :118: