Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1290 dnia: Marca 25, 2011, 05:02:09 »
O fak ale grafa, mój komp tego nie uciągnie ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1291 dnia: Marca 25, 2011, 07:53:28 »
Ten kwadratowy Spicior to ustawienie jest low grafiki (szczegóły obiektów niski) i zapewne wyłączenie teslacji, z tym, że zazwyczaj bryła obiektu głównego w simach się nie zmianiała na low a jedynie teren zewnętrzny, chmury, tekstury itp. Parametr dla epileptyków da się wyłaczyć więc nie dramatyzować.

Przykłady opinii:

Win7 x64, Core2Quad Q9500@3.4GHz, Radeon HD 4890 - fps na poziomie 20-30 fps,
PhenomX4 965, Radeon 5850 1Гб, Win7 SP1 x32, 4 Gb DDR2 - fps - 35-45 (autor ma pozytywne wrażenie)
Core-i3-3,20GHz, 4 Gb Ram, GeForce 450 1Gb, Win7 64bit -6-20 fps
Core i5-2500K 3.3@4.5GHz, CrossFireX 2*ATI R5850 1024Mb 256bit DDR5 (cross nie działa) - 20-41
I5-760 3.6Ггц GTX570 Corsair XMS4 4Gb  - 30-50 ale pisze o silnym stutteringu
C2D E6600 (3.3 Ггц) 4870 512 Crossfire, 4 гига оперативки Vista 32 - 35 maks.
C2D 3GHz XFX 8800GTX 3,75 Mb RAM XPSP3 - nad ziemią 9, wyżej 25

Na ustawieniach wysokich CoD ponoć jest niegrywalny. Misje z większą ilością samolotów są ponoć niegrywalne. Okazuje się, że fps to zmora tytułu. Ja tutaj czegos nie rozumię, Wings of Prey, który wygląda lepiej działa po 100fps nad ziemią, a tutaj na średnich sprzętach widać, że największym zmartwieniem jest płynność gry. W sumie to nie wiem czemu zabrało to tyle lat pracy - mapy nie są jakieś wielkie, walki toczą się głównie nad wodą. Co z optymalizacją?
Czyżby CoD / IL-2 miał już podzielić los Silent Hunera V ?
Ilość fps z lotu nad ziemią mnie poraził.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1292 dnia: Marca 25, 2011, 08:54:56 »
Nie dramatyzujmy, fakt, wygląda to tak jakbym miał sobie nie pograć na moim nienajgorszym sprzęcie ale to nie pierwszyzna dla mnie w symulatorach. Dobrze pamiętamy że żaden z symulatorów ostatnich lat nie wyszedł w wersji w pełni grywalnej i narzekania ciągnęły sie przez wiele miesięcy za każdym. Wszystko zależy od tego jak producent będzie traktował klientów gry. Tu ekipa Olega nie ma najlepszych notowań, ale zobaczymy. Jak już wspomniałem RoF też zaczynał kiepsko. Nie ważne jednak jak zaczyna sim, ale jak się rozwija. Jestem już przyzwyczajony że najlepsze serie gier jakie gram czyli Total War, Football Manager są nie grywalne od wyśjcia dla żadnego nawet z mniej wytrawnych graczy i wszyscy czekają nawet po pół roku na poprawienie gry. A wychodzą one z dużo większą częstotliwością niż Ił i za każdym razem jest to samo. Wygląda na to, że musimy płacić przedpłatę na produkt którego jesteśmy betatesterami. Takie jest życie stratega i symulotnika. 
A może :
http://pclab.pl/news45286.html
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1293 dnia: Marca 25, 2011, 08:59:47 »
Parametr dla epileptyków da się wyłaczyć więc nie dramatyzować

Chyba nie do końca:

Wypowiedź jednego z dev:
I want to confirm that everything said here is true, we have implemented some drastic features for anti-epilepsy protection which are affecting FPS and killing SLI support.

We CANNOT make these optional. That will allow an opportunistic or an unfortunate person suffering from epilepsy to sue Ubisoft for damages and literally close down the studio for good.

This was a stop-gap measure to make sure the game gets released. As I explained in the clumsily-translated Russian article, everything in our game causes seizures - gunfire, explosions, fire, sun passing behind canopy framework, etc. Basically flight sims are an epileptic's nightmare.

We'll work to improve the framerate and perhaps address individual issues individually as opposed to applying a single rough post-effect filter, but it is basically a very sad situation. Something completely unrelated and unexpected came to our sim with a giant axe and whacked at it at the last moment. We just didn't have time to properly address it.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1294 dnia: Marca 25, 2011, 09:51:55 »
Na tym Forum RU jest napisane, że da się wyłączyć.
Tutaj inny art. o tym cudnym pomyśle: http://spong.com/article/15691/Ubisoft-is-Screening-Video-Games-for-Epilepsy
Czy nie lepiej napisać na pudełku "Jeśli cierpisz na epilepsję gra nie jest przeznaczona dla Ciebie. Może to zagrażać życiu oraz zdrowiu" jak na fajkach czy browarze? Czemu przez to muszą cierpieć wszyscy (a jak widać może mieć to wpływ na FPSy)?

Przerażający screen:

Система Win7 x64, процессор Q6600, 6 гБ, видео 9800GX2

A ja myślałem, że DCS A10 jest wymagający  :118:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1295 dnia: Marca 25, 2011, 10:07:54 »
Система Win7 x64, процессор Q6600, 6 гБ, видео 9800GX2
Nie brzmi to dobrze.
Zamieszczam dwa fajne skriny ale juz więcej tego nie zrobię bo na jakiegoś fanboya wychodzę :P

No dobra trzy :D

A dlaczego trawa nie powiewa od śmigła, co...?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1296 dnia: Marca 25, 2011, 10:15:32 »
Manual do gry http://www.jgzbv.de/downloads/IL2CoD_MANUAL_GER.pdf niestety po niemiecku, ale wykresy dla samolotów ciekawe. Nawet procedurę startu przewidują  :002:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1298 dnia: Marca 25, 2011, 11:03:26 »
Wersja Angielska
http://www.scribd.com/doc/51503478/IL2CoD-MANUAL-UK#

Czy ja dobrze zrozumiałem, że flyable są Spit, Hurek, Emil i Juhas 87 ?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1299 dnia: Marca 25, 2011, 11:09:54 »
Podobno jest tak:
Fly:
Bf109E-3
Bf109E-3/B
Bf110C-4
Bf110C-7
Ju87B-2
Ju88A-1
He111H-2
He111P-2
FIAT G.50
FIAT Br.20M
Spitfire I (2 Versions)
Spitfire IIa
Hurricane I (2 Versions)
Blenheim IV
Tiger Moth
Su-26 (just for fun )

AI:

Fw200
Bf108
He115
Do17Z
Do215
FIAT Cr.42
Beaufighter IF
Defiant
Blenheim IF
Walrus
Gladiator
Avro Anson
Wellington IC
Short Sunderland

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #1300 dnia: Marca 25, 2011, 11:10:19 »
Dobra, lol, im dalej w las tym coraz bardziej przypomina mi to SH V.
Ubersyf Korpo ze strachu coraz bardziej "abstrahuje od układu odniesienia", że klasyka zacytuję.

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #1301 dnia: Marca 25, 2011, 11:10:31 »
Kilka wyjątków:

Ponoć pilot ma mieć tylko dwie ręce. Czyli nie da się jednocześnie zrobić tego wszystkiego: pilotować, operować przepustnicą, wypuszczać klap i podwozia... Jako przykład podano tu klapy w Emilu.

With Complex Engine Management enabled, magnetos are the only way to turn off an engine.
Z "Complex Engine Management" można wyłączyć silnik jedynie przy pomocy iskrowników...

NOTE: Many aircraft usually required ground crews and / or external devices to start an engine. So if you shut off  an engine in mid-fight, you may be unable to turn it back on by yourself  without returning to a friendly air field.
Nie każdy silnik zgaszony w locie, da się odpalić ponownie.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1302 dnia: Marca 25, 2011, 11:35:22 »
Raportowane ilości fps-ów i opisy komputerów są dla mnie przytłaczające... Mój stary C2D za dużo w tej grze nie pociągnie. Ciekawe, że z ROF też miałem takie problemy, ale zejście z nisko ustawieniami dawało nie dość, że grywalne FPS'y, to jeszcze ładny widok... (OK, ROF miał/ma też buga, który czasami powodował, że FPS'y spadały maksymalnie na dół, ale było u mnie obejście.)

Nie wygląda to dobrze. Przykra sprawa.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #1303 dnia: Marca 25, 2011, 11:36:31 »
Bardzo fajnie wyglądają informacje w dotyczące parametrów pracy silnika podczas różnych faz lotu. Ich obecność sugeruje, że w CoD będziemy musieli więcej uwagi poświęcić utrzymaniu temperatury oleju i czynnika chłodzącego, ale brak takich informacji dla spita sugeruje raczej, że goście dodali do manuala fragmenty wycięte z prawdziwych instrukcji obsługi tylko po to by ten po prostu wyglądał bardziej poważnie  :015:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1304 dnia: Marca 25, 2011, 12:08:53 »
 ::)

Ja naprawdę nie chcę podchodzić do tego tytułu negatywnie...