Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1410 dnia: Marca 28, 2011, 10:30:51 »
Skoro Yoyo już wspomniałeś o SH5.
Jaka jest nadzieja na patch do CoD naprawiający obecny status biorąc za punkt odniesienia działania które Ubi podjęło by uczynić SH5 grywalnym?

« Odpowiedź #1411 dnia: Marca 28, 2011, 10:31:37 »
Oleg z Luthierem świętują debiut gry... http://www.youtube.com/watch?v=V31-06ZAw54
Debiut to początek, świętowanie tak od 5:20. Pasuje jak ulał.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1412 dnia: Marca 28, 2011, 10:35:40 »
Mają pracować nad tym tematem (optymalizacja kodu gry), ale czy będzie w przyszłości można w ogóle wyłączyć tą "funkcjonalność" (która na dodatek pogarsza wizualny poziom gry) wyraźnie nie powiedział.
Opcja wyłączenia filtru "antyepileptycznego" (lol) jest przez wpisanie parametru, ale czytając SimHQ, podobno faktyczny wzrost wydajności wtedy jest... marginalny.

Co do Ubi i gier zręcznościowych, to Beyond Good & Evil, czy Prince of Persia: Sands Of Time, były dobre... tylko, że to był 2003 rok.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1413 dnia: Marca 28, 2011, 10:40:43 »
Mimo wszystko zamierzam się sam przekonać co wart jest nowy Ił. Prawdy o kulisach powstawania gry być może dowiemy się w okolicach maja. Narzekania Olega na współpracę z UBI (w domyśle) są wielce znamienne.
W sieci krąża filmy które pokazują że gra ma potencjał. Wszystko da się naprawić jeżeli taka będzie wola producentów.
Chęć zarobku jeszcza raz pokazała swą siłę i nie ważne jak widać są inne rzeczy, nie pierwszyzna.
Jeżeli to ma być początek końca iła to mamy jakieś 3-4 lata czekania do wyjśćia jakiejś alternatywy, a ta na pewno gdzieś tam jest.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1414 dnia: Marca 28, 2011, 10:55:19 »
Ja też swojego preorderu nie anulowałem, poczekamy, zobaczymy.

Ciekaw jestem ile będą kosztować pojedyncze samoloty dodawane później do gry ;)

« Odpowiedź #1415 dnia: Marca 28, 2011, 12:38:50 »
Promowanie produktu jak zawsze świetne
http://www.cdaction.pl/news-18248/tydzien-z-gra-il-2-sturmovik-cliffs-of-dover.html
A tak przy okazji jaki Direct X jest obsługiwany ?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1416 dnia: Marca 28, 2011, 13:56:15 »

Każdy od 9-tki włącznie, tylko wolno... (Gra pewnie i tak pod spodem jest na OpenGL.)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1417 dnia: Marca 28, 2011, 16:19:35 »
Promowanie produktu jak zawsze świetne
http://www.cdaction.pl/news-18248/tydzien-z-gra-il-2-sturmovik-cliffs-of-dover.html

Ehhh, nie tylko poziom gier ulega spaczeniu ale i poziom webmasterów/autorów:

"Strefa walki rozciąga się na znacznym obszarze: od Londynu i terenów południowej Anglii na północy, aż po północną Francję i Belgię na południu. Na tej olbrzymiej przestrzeni rozsiane są historyczne miasta, miasteczka, drogi, lotniska, stacje radarowe, porty oraz okręgi przemysłowe – ich rozmieszczenie jest zgodne z realiami roku 1940" - kurde, a ja myślałem, że ta przestrzeń między Londynem a Francją i Belgią to woda i woda i woda, chyba mieliśmy różne lekcje geografii

"Wszystko to zostanie wyświetlone za sprawą silnika 3D nowej generacji, wykorzystującego możliwości zarówno DX10, jak  i DX11" - ?

"Il-2 Sturmovik: Cliffs of Dover ma być prawdziwym następcą kultowego już dziś Il-2 Sturmovik: 1946, rasowy symulator, stworzony przez mistrza gatunku, człowieka znanego fanom na całym świecie jako Oleg Madoxx" - mój drogi autorze, a znasz takiego Henryka Sieńtkiewicia? Bo ja nie i Madoxxa też nie znam, chyba że myśli się o Maddoxie ?

"wiadomo, że żółtodziób "kupi" pewne uproszczenia i uwierzy, że rzeczywiście pilotuje samolot; weteran zaś podniesie poziom trudności i również zaspokoi swoje oczekiwania" - na pewno, zwłaszcza w locie bez skrzydeł, zapraszam, źródło Youtube

"Na każdym z samolotów "działa" złożony model zniszczeń, który pozwala odstrzelić niemal dowolny element poszycia" - cieszę się bardzo, fajnie, że nic się nie uszkadza pod poszyciem

Ehhh, aż jestem ciekaw tej recenzji końcowej. Osobiście o Formule 1 nie piszę, bo się nie znam na tym i szkoda, że nie każdy tak myśli. :) I żeby nie było, że jestem czepialski, ale jest net, google itp. można poczytać info, zrobić update swojej wiedzy. IL-2 CoD pozycja obowiązkowa, ale na to czy będzie dzierżył palmę pierwszeństwa i godnie reprezentował starego dobrego IL-2 to odpowiem ale pewnie najwcześniej w wakacje ew. trochę przed. Nie lubię słów epicki, kultowy, jeśli jeszcze coś się nie pojawiło i nie zapracowało na to. Czym??? Opinią ... ale użytkowników, a nie autora tekstu, który tytułu na oczy nie widział.

Co ciekawe, serwis inny Gry Online, bardzo mnie zaskoczył rzeczową opinią : http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=58058
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1418 dnia: Marca 28, 2011, 20:51:10 »
Tiaa... w zasadzie to nic ując, nic dodać  :005:
Mnie przypomniało się coś co rok temu mówiłem o SH5...
No to zasada działania się powtarza; wypuścić parę trajlerów z ładnymi ujęciami i fajną grafą, bo wszyscy w końcu na SHxxx czekają - niech się "frajerstwo" dobrze najara, koniecznie solidnie zabezpieczyć gierkę przed piraceniem, wiadomo zanim to złamią "frajerstwo" musi kupić ogryginała jak se chce popływać "superhitem" z ładna grafą, ale zanim wszyscy odkryją że to kolejny shit kasiora już na koncie  :001: Proste nie...
Czy gdzieś można ściągnąć demo  :011:
...zmienić SHxxx na CoD, słowo popływać zmienić na polatać  :002:
Czy nie nie macie wrażenia, że ktoś kolejny raz ładuje Nas w ....  :121: 
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #1419 dnia: Marca 28, 2011, 20:52:48 »
Filmik z dźwiękami przelotu samolotów Link ,brzmi jak IL2=kosiarka  :005:

« Odpowiedź #1420 dnia: Marca 28, 2011, 21:07:52 »
To napewno jest CoD  :011: ... bo wszystkie dzwięki brzmią tak samo  :karpik
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #1421 dnia: Marca 28, 2011, 21:11:41 »
Filmik z dźwiękami przelotu samolotów Link ,brzmi jak IL2=kosiarka  :005:

To już jest szczyt lenistwa i kompletny brak szacunku dla fanów serii. :/
Taki banał bez problemu mogliby ogarnąć w trakcie przerwy na dłubanie w nosie...

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1422 dnia: Marca 28, 2011, 21:59:09 »
Ta kaszana z dźwiękami.... Trudno to zrozumieć. Zmodowany iłek jest chyba 10 razy wartościowszy. Wczoraj w przypływie rezygnacji po przeczytaniu niejednego postu na szanownym forum, odświeżyłem sobie CFS3 + MAW. Kiedy to było? 10 lat temu ? Dźwięki bajka. A tu co. Jakaś totalna popelina.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1423 dnia: Marca 28, 2011, 23:41:49 »
Bez skrzydeł, bez łopaty śmigła, bez .....c@#j wie czego jeszcze ale leci :/

[admin]Rutkov, co jest z tymi zdjęciami od Ciebie? Kolejny post i ich nie ma[/admin]
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2011, 08:40:54 wysłana przez YoYo »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1424 dnia: Marca 29, 2011, 01:40:50 »
Filtr przeciw epilepsji w anglojęzycznej wersji będzie można wyłączyć, Ubi się łaskawie zgodziło :).

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=19645