Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #600 dnia: Marca 20, 2014, 10:04:00 »
Armored Warfare: Obsidian szykuje konkurencję dla... World of Tanks
Próbowałem zapisać się na betę, ale dostaje 504 Gateway Time-out. Może później.

Jak ktoś ma konto na myapple.com to niech uważa grając online w gry EA.
EA games web server hacked to host phishing website
Polskiego newsa nie znalazłem.

Poprawiłem url. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Marca 20, 2014, 11:47:09 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #601 dnia: Maja 08, 2014, 21:59:32 »
Nie jest to nowość, ale warto wspomnieć:
http://www.gog.com/news/release_f117a_nighthawk_stealth_fighter_20
Czyli F-117A, wersja PC, wraz ze 184 stronicową instrukcją i innymi cudami. 6$ to trochę sporo, ale kupiłem bez mrugnięcia okiem. :)

« Odpowiedź #602 dnia: Maja 09, 2014, 10:33:17 »
Czekałem 3 długie lata na port na Amigę. To intro z rozwalającym się bunkrem...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #603 dnia: Maja 09, 2014, 13:00:44 »
Oj pamiętam jak próbowałem w to latać  na Amidze. Fajne czasy :).

[Intro][Amiga] Nighthawk F-117A Stealth Fighter 2.0
http://www.youtube.com/watch?v=Q1SrnahvJS4   :evil:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #604 dnia: Maja 21, 2014, 03:09:56 »
Jak ktos lubi postrzelac do Nazistow to polecam nowego Wolfenstein-a. Gra jest naprawde rewelacyjna, nareszcie stary dobry shoter bez samoregenrujacego sie zdrowia (apteczki rulez) i automatycznego podnoszenia wszelakiego dziadostwa z ziemi. W dodatku calkiem nieze zaprojektowany system skradania sie ktory dosc czesto jest przydatny do eliminowania wrogow bez podnoszenia alarmu. No I najwazniejsze  to to ze walczymy tez w Polsce i mozna posluchac czystego polskiego jezyka co nie zdarza sie zbyt czesto w zagranicznych produkcjach. Zakupilem to ustrojstwo wczoraj i wsiaklem sie na maxa ale lojalnie uprzedzam ze zaczynanie zabawy na poziomie nizszym niz sugerowany (sredni) mija sie z celem.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #605 dnia: Maja 21, 2014, 08:16:01 »
Ciekawe ile godzin do przejscia ;)?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #606 dnia: Maja 21, 2014, 09:44:18 »
...i automatycznego podnoszenia wszelakiego dziadostwa z ziemi.
W Wolfie 3D Blazkowicz podnosił wszystko automatycznie ;). Poczekam na -75%.

« Odpowiedź #607 dnia: Maja 21, 2014, 10:54:08 »
A ja nawet nie będę czekał... Bo według mnie nie ma na co, a innych, lepszych gier jest mnóstwo. :)
https://www.youtube.com/watch?v=c9RCaIs-vPE

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #608 dnia: Maja 21, 2014, 11:33:03 »
Yoyo - po dwoch godzinach graniach powitalo mnie intro, Pisza ze gra jest na 14h. Ja gralem wczoraj jakies 4h i akcja dopiero sie rozkreca.
Miodek - kazda gra bledy, ten filmik o niczym nie swiadczy. Gram naprawde w duzo gier i wg mnie na ta chwile nie ma lepszego typowego shotera na rynku (bo chyba nie masz na mysli Cal of Duty czy Battlefield). Zreszta kazdy ma prawo do wlasnej opini ale durnymi filmikami z YT to raczej nie ma co sie sugerowac.
Gra roku pewnie nie zostanie ale to naprawde jest kawal dobrej gry od ID.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

« Odpowiedź #609 dnia: Maja 21, 2014, 11:58:20 »
Ale tutaj nie chodzi o błędy, bo w każdej grze AI ma jakieś głupkowate zachowania. Tutaj chodzi o regenerujące się zdrowie (do 20, ale zawsze - na innym filmiku było do 60, pewnie inny poziom trudności), dość... dziwny sposób walki przeciwników i zdaje się, że wymuszone skradanie.
A "typowego" shootera to ciężko zdefiniować - mowa o tych nowych, typu CoD czy Battlefield albo właśnie nowy Wolfenstein? Czy mowa o bardziej staroszkolnych rzeczach typu Serious Samy czy ponoć nawet udany Shadow Warrior?
Wolfensteinowi brakuje nieco "szaleństwa" albo staroszkolności, by był bardzo inny od CoDów, którymi to chyba już wszyscy żygają.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #610 dnia: Maja 21, 2014, 12:08:07 »
Ja tam na filmikach widziałem, że można dualwieldować shotguny i napierać do nazistowskich mechów... Jakiego jeszcze szaleństwa Ty oczekujesz? :D

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #611 dnia: Maja 21, 2014, 12:15:39 »
Grze tej najblizej do innej gry od ID czyli Rage - ktora notabene byla swietna I jesli komus sie podobala to I Wolf sie pewnie spodoba. W pierszym poscie napisalem "starego dobrego shotera" I to wlasnie mialem na mysli czyli gry takie jak Doom, Wolfenstein, Unreal, Soldier of Fortune czy Quake. Zreszta nikogo nie namawiam jak ktos ma ochote na oldscholowe strzelanie to bedzie sie wysmienicie bawil jesli nie to coz, jak napisales na rynku jest sporo innych dobrych gier.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #612 dnia: Maja 21, 2014, 15:10:27 »
Mi również gra się podoba. Fabuła jest ok, jest się gdzie pokręcić po mapach, skradanie jak na ten typ gry fajne, frajda ze strzelania ogromna. Plus gigantyczne, mechaniczne psy czy uberżołnierze. Do tego masa smaczków typu plakaty, listy itp.

I tak jak napisał rafgath - nowy Wolfenstein jest podobny do Rage.

PS. z minusów - problemy grafiki - doładowywanie tekstur, słaby aa, maskujący to wciśnięty na siłę DoF.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #613 dnia: Maja 23, 2014, 01:54:11 »
Też się wypowiem. Nie ma to jak wrócić do biznesu zabijania nazistów... a biznes kwietnie!
Nowy Wolf nie jest rewolucją, chyba ciężko byłoby teraz takową zrobić, ale jest powiewem świeżości. Gameplay jak to w tego typu grach, jest satysfakcjonujący, guny mają solidnego kopa, masakra jest konkretna i nawet mamy nieco eksploracji i różnych taktyk do wyboru.

Ciekawie prezentuje się fabuła i ogólny klimat gry. Niby powinien być banał, ale w sumie nie do końca jest. Może to kwestia tego, że walczymy z naprawdę złymi typami, które zasługują na to by mordować ich bez litości a potem jeszcze walnąć klocka na zwłoki, a może kwestia tego, że tak odjechanym klimacie, autorom udało się zawrzeć nieco emocji i nawet wątek romantyczny jest zrobiony jakoś ze smakiem, a może i jedno i drugie. Wielki plus dla autorów za chyba pierwszy dobrze zrobiony polski akcent w zachodniej grze.

No i najważniejsze, strzelanie do szkopów przywodzi na myśl wspomnienia. Znów bawię się z wrogami, wynajduję coraz to bardziej chamskie sposoby na wykańczanie nazioli i świetnie się przy tym bawię. Poważnie, kiedy ostatnio graliście w grę, gdzie mając przed sobą pomieszczenie pełne wrogów zamiast kombinować taktykę korzystania z osłon, skradanie się, czołganie się szybami wentylacyjnymi pomyśleliście, a może by tak wpaść tam z dwoma karabinami naraz i po prostu zrobić zadymę i to rozwiązanie podziałało?

BJa nie trzeba w końcu przedstawiać nikomu, kto nie żył przez ostatnie 20 lat w jaskini, więc nie trudno się domyślić jak sprawy się potoczą. Ten gość to twardziel nad twardzielami, o szczęce wielkości lokomotywy, który jest jak kop w tyłek nazistowskiego imperium. I to chyba jest najbardziej super. Dawno nie było gry, gdzie bohater był po prostu takim "action hero", który każdemu wrednemu typowi urwie łeb i nasra do środka w imię szarlotki i chevroleta.

Mmaruda poleca, a to nie byle rekomendacja!

« Odpowiedź #614 dnia: Czerwca 02, 2014, 21:29:56 »
Jak tam Panowie, wrażenia z Watch Dogs? Szczerze powiedziawszy nie wiem czemu ludzie na tej grze tak bardzo wieszają psy (no pun intended). Ocena na GOL to jakaś kpina. Ok, UBI zaliczyło masakryczną wpadkę z serwerami w dniu premiery, ale teraz wszystko hula.

Ja powiem tyle - dawno się tak dobrze nie bawiłem. Rewelacyjne miasto, klimat, walka, możliwość skradania, sensowne AI. Ale przede wszystkim ta paranoja, która człowieka jakoś bierze czy czasem jeden z przechodniów nie jest innym graczem, który podłączył się pod naszą grę... Trzeba być czujnym na błędy w matrixie. :D A do modelu jazdy idzie się przyzwyczaić i pościgi zamieniają się w akcje rodem z filmów z Hollywood.

Dla mnie gra jest świetna. Zupełnie nie rozumiem ilości negatywnych ocen, ale produkcja mimo to sprzedaje się chyba nieźle i mam nadzieję Ubisoft będzie kontynuować tą serię.

PS. Tu poradnik z linkami dot. instalacji SweetFX - http://www.youtube.com/watch?v=ZHGd1wwyILI. Nie wyobrażam sobie już grać bez tego. Tu można zobaczyć jak gra wygląda po takim tuningu - http://imgur.com/a/OhE0m. Nie wiem o co cały ten krzyk, że gra została graficznie wykastrowana w stosunku do prezentacji E3...