Autor Wątek: Open Falcon  (Przeczytany 27629 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Open Falcon
« Odpowiedź #75 dnia: Maja 04, 2007, 22:48:57 »
Muhahaha, Jankes, zostaniesz uziemiony na cały miesiąc w 13 WELT za takie wybryki  :020:

« Odpowiedź #76 dnia: Maja 07, 2007, 09:23:50 »
Taaa.... a po miesiącu spędzonym na czyszczeniu naszych maszyn stojących w hangarze będziesz oddelegowany aby zrobić następny filmik, bo ten jest bomba :).

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: Maja 10, 2007, 09:57:02 »
Sundowner jedno pytanie - piszesz „...terrdata/objects/falcon4.fed zmieniając w działku pokładowym klasę broni na GBU....” - czy ta zmiana oznacza utratę działka?

No niestety zauwazylem ze po zmianie wpisu w dzialku na GBU nie mozna z niego korzystac w trybie AG :015:   Jest na to jakis inny sposob zeby zawsze zabierac ten zasobnik?

S!
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #78 dnia: Maja 17, 2007, 11:29:27 »
Wlazłem nogą w pewien temat na forum ofa. Temat mówi o tym co ma być w new paczu 4.5, który zmieni i doda na prawdę sporo konkretnych rzeczy jeśli wyjdzie w takiej postaci o jakiej piszą.

Link do tematu  http://globalfalcon.org/vb/forums/showthread.php?t=726

A teraz nowości, o których wyczytałem:
1. Splash screens for specific theaters 
2. Sound pack (3D pit will have same sounds as 2D) 
3. interactive training - to na pewno się przyda zdlnym inaczej.. np mnie :D
4. some weapons have no particle system
5. Chaff/flare positions and figures for all mig jets
6. Naval landings improvment
7. Unskinned objects
8. better flare trails - żeby tylko nie zrobili fps jak w lomacu
9. 8 new F-16 models mainly IAF and HAF
10. Weather - to jest jak dla mnie najważniejsza zmiana. To czego mi brakuje w ofie to pogody w kampanii innej niż clear, jeśli jeszcze zrobią dynamiczny front pogodowy jak w AF to w ogóle będzie rozkosz
11. Introducing Day and Night 2D pits for block C,D and MLU
12. Balkans and Korea correct kneeboards for comms and tacan - to też mnie bardzo cieszy bo Korea zaczyna mnie się nudzić powoli
13. Also 4.5 will include all previous patches
14. jeszcze wspominali o działającym IFF ale nie mogę tego znaleźć

Temat ten oczywiście nie jest nowy na forum OFA jednak ostatnio coś się zaczęło tam pisać to by oznaczało, że prace trwają.
Pewnie połowę rzeczy z forum OFA nie zrozumiałem lub przegapiłem więc jeśli ktoś może coś dopisać o pracach nad tym paczem to proszę się nie krępować :D

« Odpowiedź #79 dnia: Maja 20, 2007, 11:52:14 »
http://globalfalcon.org/vb/forums/showthread.php?t=125

Chłopaki chyba zaczynają testować nowego pucza :D

kozak

• Gość
Open Falcon - pomoc dla początkujących =)
« Odpowiedź #80 dnia: Maja 20, 2007, 18:46:02 »
Witam,

Myślę, że założenie takiego tematu może być całkiem pomocne... biorąc pod uwagę, że AF a OF to dwa światy =)

Pierwsze dwa problemy na jakie napotkałem to rozmiar czcionki i obsługa radia =)

1. Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem LCD'15 więc poza oldschoolowe 1024x768 nie wyjdę. W nagrodę, zostałem pokarany 'ogromnym' rozmiarem czcionki na MFD'ekach. Próbowałem z configa zmieniać ten rozmiar, ale to podobno wywołuje problemy z grą po sieci... jest jakieś logiczne rozwiązanie aby czcionka była skalowana i tak wyraźna jak w AFie?=)
2. Radio, radio, radio... czyli absolutna nowość ;-) Dysponuję 20 kanałami UHF/VHF, jednak ewidentnie zaznaczone jest, że żadne z nich nie ma defaultowo wbitego TWR. Czy jest jakiś inny sposób nawiązania kontaktu z wieżą, niż wbijanie co misje frq konkretnego twr?=) Póki co, tkwię na ziemi więc nie miałem okazji 'praktycznie' wytestować działania kanałów ale już mam jedną obawę. Operuje na CNI i kanały ustawiam z DEDa - jak wówczas swobodnie zmieniać się pomiędzy flight/guard itp. Jakie dwa kanały najlepiej ustawić na VHF i UHF?

Pozdrawiam =)

Odp: Open Falcon - pomoc dla początkujących =)
« Odpowiedź #81 dnia: Maja 20, 2007, 21:44:58 »
pkt 2.
Przed odpaleniem misji wejdź w catridge panel (czy jakoś tak) - znaczek z literką M na dole po prawej stronie ekranu. Tam będziesz mógł wprowadzić sobie wszelkie niezbędne rzeczy jak namiary radia, target waypointy, czy położenia obrony przeciwlotniczej na HSD.
Przełączanie się pomiędzy poszczególnymi częstotliwościami wykonujesz klikając przycisk z dwoma strzałkami (góra, dół) na programatorze pod HUD'em (czy jak to się tam nazywa).

VHF- krótszy zasięg
UHF- większy zasięg
Z reguły dla VHF ustawiam wieże kontrolne a dla UHF flight albo package (zależy z kim się leci). A dlatego ustawiam FHV dla wieży żeby nie słyszeć przez całą misję komend dla startujących i podchodzących samolotów. Jednak każdy ustawia jak wygodnie - wiadomo.

Natomiast myślę sobie, że już jest temat o Open Falcon i chyba niepotrzebnie zaczynałeś nowy. Ale o tym i tak zadecydują Ci co mogą :D

« Odpowiedź #82 dnia: Maja 22, 2007, 19:13:49 »
Grając dzisiaj w OFa zauważyłem pewną rzecz.
Misja, godzina wczesna rano (zaczynało się już przejaśniać) - czas misji oczywiście. Przy podziwianiu budzącego się dnia zauważyłem, że inaczej to widać w widoku 2D niż 3D. Generalnie w 3D jest lepiej bo widać wschodzące słońce i jakoś chmurki się inaczej cieniują, natomiast w 2D jakby bardziej ubogo - nie widać słońca, efekty bardziej kwadratowe.
Czy takie wykroczenie jest popełniane tylko i wyłącznie przez AFa czy to impotencja wszystkich wersji tego sima ? Ktoś zauważył coś podobnego ?

Nie mam screenów gdyż nie wiem jakim przyciskiem się pstryka fotosy w AFie  :118:

« Odpowiedź #83 dnia: Maja 23, 2007, 11:50:27 »
Na forum OFa jest link do filmu pokazującego nowy kokpit w wersji nocnej http://globalfalcon.org/download/night.zip  (ok 100mega)
Kokpit jest... jak marzenie. Widać też, że nieco zmodyfikowali patrzenie przez noktowizor. Mnie się ta zmiana też podoba.

Link do tematu http://globalfalcon.org/vb/forums/showthread.php?t=1283

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: Maja 29, 2007, 14:51:15 »
Jest nowy filmik z Open Falcona - gorąco polecam:
ftp://dflavien:duha3202@ftp.numericable.fr/Sim/Falcon/Video/FightClub.rar

S!
F-16C Block50 driver...

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Maja 29, 2007, 18:13:21 »
Bardzo nice filmik  :karpik

« Odpowiedź #86 dnia: Maja 29, 2007, 19:13:01 »
Nie ma co ukrywać - to jeden z najlepszych filmów z tej dyscypliny sportu jaki widziałem. Na prawdę świetnie zrobione i co najważniejsze - muzyka jest dobrze dobrana. Chyba bym nie zniósł kolejnego AC/CD...

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: Maja 29, 2007, 21:04:31 »
To prawda, ten film jest po prostu dobrze zrobiony.

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #88 dnia: Maja 29, 2007, 21:19:21 »
Dobrze zrobiony to jest film Some1'a z Locka. Ja obejrzałem ten film i wydaje mi się zlepkiem scenek bez żadnego konkretnego wątku.  Jeszcze w robocie obejrzałem bez muzy to już w ogóle kanał - taki jakiś nijaki ... Wygląda raczej jak prezentacja możliwości Trcka IR4 (i to dosyć ograniczona). Jest parę fajnych ujęć, ale całość zmontowana deko bez pojęcia ... A teraz możecie mnie zabić  :118:

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Maja 29, 2007, 21:59:06 »
Nikt nikogo nie będzie zabijać. Mi akurat klimat tego filmu się podoba. Some1 zrobił wg mnie dobry film, ale przydługawy i na dłuższą metę troszkę niestrawny. Już wolę tyle czasu poświęcić na AirPower 2000, bo to i real i naprawdę jest co poogladać - szczególnie A10 i 30 mm :) chociaż dywanówka w wykonaniu B-1 też daje czadu ;)