Autor Wątek: Cheating has been detected  (Przeczytany 22161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Cheating has been detected
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 26, 2006, 12:51:09 »
Poza tym opowiastki że ciężki jak krowa Ił2 i to jeszcze w wersji wybitnie szturmowej wykręca Emila w pionie "bo ma dużą powierzchnię skrzydeł" można dzieciom w przedszkolu opowiadać

Mam nadzieje że mnie nie oskarżasz o oszustwo.

3mw

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 26, 2006, 13:21:45 »
Ja posądziłem Cie o cziterstwo nie po tym, że dobrze latałeś, ale po tym jak wykonałeś bardzo nagły zwrot o 90 stopni iłkiem, kiedy siedziałem Cie na ogonie. Przyznaje że się pomyliłem.

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 26, 2006, 16:08:05 »
Ja latam trochę w starego Ila2, więc znam kolesi o których mowa (z gry). Czym innym jest kręcenie Iłem przez Kujawa, czym innym latanie Serza. Serz wg mnie czituje, bo zawsze ma energie i prędkość w sytuacjach, kiedy jest pozamiatany. Podpatrzyłem kiedyś dłużej tego gościa i zauważyłem, że przepustnicy to on używa tylko przy starcie - potem lata zawsze na maxa z zamkniętym radiatorem.

Jeśli chodzi o innych w/w we wcześniejszych postach, to zauważyłem tylko, że różne dziwne rzeczy się dzieją na serwerze, jak są oni obecni w grze.

Ja nie czituję, bo nie o to mi chodzi w tej grze. Nawet nie trymuję maszyny (z lenistwa). Jedynym moim czitem jest używanie mózgu plus zakończeń nerwowych.

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 26, 2006, 17:48:54 »
Serz wg mnie czituje, bo zawsze ma energie i prędkość w sytuacjach, kiedy jest pozamiatany. Podpatrzyłem kiedyś dłużej tego gościa i zauważyłem, że przepustnicy to on używa tylko przy starcie - potem lata zawsze na maxa z zamkniętym radiatorem.

Hehe on po prostu lata na migu3u, stąd energia i prędkość w każdej sytuacji, oraz brak troski o radiator :] Gośc po prostu lata bardzo agresywnie, klapy landing, wachlowanie joyem, czestokroć zdarza mu się przypaprać w ziemię zaraz obok swojej ofiary. Ostatnio nawet widzieliśmy jak ładnie kręci korki do ziemi na parchu :D:D Tak naprawdę to w całej swojej karierze widziałem może z jednego gościa który czitował, dlatego jestem na ogół b. ostrożny z takimi oskarżeniami.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 26, 2006, 22:52:55 »
Ależ ja nie oskarżam. Ja tylko uprzejmie donoszę o dziwnych sytuacjach, które napotkalem w swoim życiu Iłowym.

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 27, 2006, 10:17:21 »
Czy ktoś mógłby w końcu wyjaśnić, czym faktycznie jest ten speedhack? Latam Ilem od bardzo dawna, ale jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy zajmować się sprawą oszustwa w graniu. Jeśli tylko zaczynam podejrzewać, że ktoś wykonuje akrobacje/przyspieszenia, na które gra nie pozwala - po prostu wychodzę z serwera. Nie komentuje, nie dopytuje się, olewam. Dlatego nie wiem, czym jest speedhack. A biorąc pod wuwagę wywołaną dyskusję, chętnie bym się dowiedział co nieco....

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 27, 2006, 12:50:37 »
Jeśli tylko zaczynam podejrzewać, że ktoś wykonuje akrobacje/przyspieszenia, na które gra nie pozwala - po prostu wychodzę z serwera. Nie komentuje, nie dopytuje się, olewam
A ja nie.Nie będzie cziter psuł mi zabawy.Dlaczego jak latam z panami z KG200,JG300,SG4,ze Szmajsem,z L**i z innymi takie rzeczy się nie dzieją?.Wczoraj serz dostał w czapę i od razu zaczął kręcić jak wściekły.G6 chciał WYKRĘCIĆ Emila.I wykręcił,zrobił  prawie 2 kółka wkoło mnie.A ze jest głupi to wpakowal się prost pod lufy.Dlaczego jak Loku hostuje to zawsze jest autokick tych gości których podejrzewamy?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2006, 12:57:56 wysłana przez I/JG53_Angel »
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 27, 2006, 13:18:44 »
A co tu tłumaczyć speed - prędkość, hack - to hack, czyli gościu ma nadprzęcietną prędkość. Czyli ty tłokowiec on odrzutowiec. Capisci :) ?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 27, 2006, 14:10:18 »
Ja wiem jedno - grywało się na Geronimo-serv czy gdziekolwiek po 4 godziny non-stop , przy 20 graczach. Nigdy ale to nigdy w wczasach świetności ila nie zdarzyło mi się abym doświadczyłem tego że samolot mi "bokiem" strzela i nigdy nie wysypała się java.  Koniec kropka.  Błędy javy to znak czasów obecnych , to symbol tego co zabiło sturmovika do reszty.

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 27, 2006, 14:13:59 »
Rutkov - bez obrazy, ale przetłumaczyć to już sobie przetłumaczyłem. A pytanie moje dotyczyło nieco szerszego znaczenia pojęcia speedhack. Miałem nadzieję na wytłumaczenie, na jakiej zasadzie ten cheat działa, itp. Rozumiem, że osoby, które wypowiadają się na temat w/w metody oszustwa wiedzą doskonale o czym piszą.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 27, 2006, 15:33:02 »
Bartolnikow bez urazy ale chyba nie oczekujesz wykładu jak się to robi? Masz program do tego i już. Ił to nie jedyna gra w której speedhack się pojawia, każdy online player zna te zjawisko bardzo dobrze i zna np. Wallhack którego zastosowania nie muszę tłumaczyć. My w ile mamy względny spokój, popatrzcie do czego doszło na scenie CS'a: http://cs-hacked.pl/ .  Chcesz potestować -> google Ci pomoże zostać lepszym (żart :D). Możesz sprawdzić. O technice zjawiska nie powiem nic bo: raz nie wiem, dwa nie interesuje mnie ono zupełnie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 27, 2006, 16:15:58 »
Wysłałem Bartowi opis ze strony technicznej na PW
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 27, 2006, 16:46:35 »
Rutkow - masz rację. czasem człowiek czytając dyskusję (i biorąc w niej udział) zapomina o podstawowym narzędziu, które daje internet - wyszukiwarce :) A przy okazji - wallhack znany mi był jeszcze za czasów Return To Castle Wolfenstein i później ET. Ale za mojego czasu grania on line w te gry był bardzo żadko używany. O cziterstwie mam taką wiedzę, jak o sadownictwie :020:. I niech tak zostanie  :007:

Angel - dzięki za info.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 27, 2006, 19:40:55 »
Witam!

Mnie zdarzyło się kiedyś , że właściciel serwera oskarżył mnie o printscrin-owanie ( jakie piękne niepolskie słowo, aż musiałem myślnik wstawić) a to tylko, jak myślę, moje 256 Ram-u dało znać że nie wyrabia.:)
Natomiast jak Aniołek zaczął temat , to na dogfight-ach (znowu myślnik?) każdy z Polski woła:(oczywiście po angielsku) te La 7 tak nie zapierd....a, ty musisz być speedhacker , albo daj spokój B25 tak się nie wznosi... nie było to do mnie, ale daje pewien socjologiczny (jak myślę, bo na socjologii się nie znam) obraz tego jak jednostka (Angel) :) wywiera presję na tłumy :003:(rewolucjonistów?) :004:
Wiem, że mój post nie wnosi nic nowego do dyskusji, a na pewno nie usunie chiter-stwa (jakieś fatum z tymi myślnikami?) z netu, ja jednak proponuję takie podejście:
...skoro lag, to jest adventure (przeczytane tu, na forum chyba ze Szmajsa, albo On kogoś cytował) to niech chiter też będzie adventure i wszystko ....
Widziałem jednego takiego PO_MN z Bułgarii , wchodził na serwer po mnie i po godzinie ja miałem 250- 370 pkt. a on pow. 3000 (i nie pomyliły mi się zera:)) ale to było jakieś 6 - 7 tygodni temu. Teraz chłopak zmądrzał i czuje bluesa, jest dobry, to fakt, ale po godz. ma najwyżej 900pkt.  Znalazł (tak sobie to tłumaczę) satysfakcję w tym co ja, nie grac na pkt. tylko dla samego piękna walki... ale o tym to może Ci, którzy w necie dłużej siedzą ( bo ja wcześniej tylko offline w domu, a żonka herbatki donosiła:) no i m.in. za to Ją kocham).
the end
teraz już naprawdę. :021:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 27, 2006, 21:24:49 »
Witam!

wchodził na serwer po mnie i po godzinie ja miałem 250- 370 pkt. a on pow. 3000 (i nie pomyliły mi się zera:))

Da się załatwić, tym bardziej jak się niszczy cele naziemne.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...