Autor Wątek: Cheating has been detected  (Przeczytany 22188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Glebas

• Gość
Odp: Cheating has been detected
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 27, 2006, 22:19:06 »
Jasne, ale nie Yakiem... :004:
i nie na AFJ, no może na RCAF, bo tam jest ich dużo...(celów naziemnych)

sorki wcześniej nie dodalem...

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 27, 2006, 22:35:59 »
Też się,da wystarczy polować na bombowce
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 28, 2006, 19:17:37 »
Uhmmm....
Jedyne czego się nie da, to położyć na suficie i przykryć kocem... :karpik

Myślałem, że ta dyskusja zmierza w innym kierunku ... Sorry Vinetooo....

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 28, 2006, 19:19:54 »
Tzn w jakim?Oświeć mnie,bo ja cały czas mówię o starym Sturmie,a tam nie ma takich serwerów jak AFJ czy inne UK Dedicated
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 28, 2006, 19:30:55 »
Cheating has been detected

I moim zdaniem o to chodzi w tym temacie (choć mogę się mylić), a czy w starym Sturmie, w PF-ie czy też w Raid Over Moscow, to co to ma za znaczenie? Wszędzie jest równie bolesne (z góry zastrzegam, że nie mam monopolu na prawdę)

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 28, 2006, 20:21:31 »
Otóż pragnę Szanownemu Koledze wyjasnić,że ma to znaczenie,albowiem stary Sturm posiada marginalne zabezpieczenie przed speed hackiem.W zasadzie jest to takie zabezbieczenie które mozna o kant dupy rozbić.Dopiero odpowiednio zmodyfikowany  plik conf.ini HL-u może dać jakieś efekty

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 29, 2006, 04:45:13 »
Mój Uczony Przedmówca z pewnością ma rację.
Nie jestem informatykiem, nigdy nie kopałem w plikach żadnej gry w celu ułatwienia sobie rozgrywki, natomiast wiem (z doniesień prasowych), że nie ma idealnych zabezpieczeń, ani w bankach, ani na stronach FBI (lub CIA - 2 lata temu ktoś się chyba włamał). Być może stary Sturm nie jest tak bardzo narażony na chiterów ze względu na jego małą (w porównaniu do innych gier) popularność w necie.
Bardziej interesuje mnie psychologiczna strona podejścia do problemu. Jak sobie poradzić z zaistniałym faktem, jak sobie nie popsuć zabawy i nie wychodzić z serwera trzaskając drzwiami...
Dlatego podtrzymuję swój pogląd, że oszukiwanie przez współgrających jest zawsze bolesne dla naszego ego. (w XVIII-XIX wieku za kartę w rękawie przy pokerku strzelano w serce na Dzikim Zachodzie)
Ty założyłeś ten temat, więc jeżeli uważasz, że powinien rozwijać się w stronę technicznych zagadnień związanych z chiterstwem, to przepraszam, niech tak będzie, może dowiem się czegoś ciekawego. Nie muszę z tego korzystać , ale zawsze lepiej wiedzieć (wcześniej nie miałem pojęcia, że istnieje speedhack i że jest używany w produktach Ola)
Pozdrawiam:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 29, 2006, 06:26:25 »
Otóż spieszę Szanownemu Koledze wyjasnić,że świat się nie zaczął od Pacyfic Fighters,ale właśnie od IŁ2 Sturmovik i zapewniam Kolegę,ze kiedys ta gra była bardzo popularna.Niestety,lepsze wrogiem dobrego i mamy sytuację jaka mamy.Natomiast co do psychologicznego aspektu owego zjawiska to chyba nie muszę zbyt wiele wyjaśniać.Kompleks ofiary,totalnego n00ba,małego członka i tudzież podobnych dołujących czynników wpływających na psychikę owego gracza,powodujących sięganie po owe narzędzie

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 29, 2006, 08:05:20 »
Angel, za przeproszeniem, pojechałeś.... Niech ta dyskusja będzie poważna. Odwołując się do psychologii (tutaj rozumiem to jako czynnik ludzkiej psychiki) a przy tym używając argumentów noob, kompleks małego członka robimy z tej dyskusji kolejny nic nie wnoszący bełkot.
W moim przekonaniu sprawa oszustwa w grze, komputerowej, karcianej, nawet planszowej ma na celu zawsze ten sam cel - wygrać za wszelką cenę. Kompleksy uczestnika nie mają tutaj nic do rzeczy. O ile wygrana na punkty w grach komputerowych może być odpowiednikiem wygranej pieniężnej (w innych rozgrywkach), o tyle zawsze dominującym czynnikiem takiego zachowania jest... po prostu chęć bycia na szczycie. Co może być podwaliną takiego zachowania "za wszelką cenę" niech się wypowiedzą osoby kompetentne - ja nią na pewno nie jestem - ale wiem jedno na pewno. Z takimi osobami nie wygrasz na słowa, dlatego wolę opuścić serwer, gdzie mają miejsce opisywane w tym wątku sceny. Zostając na serwerze, za czym dalej idzie dyskusja z osobą, do której mamy podejrzenia - mija się z celem i sensownością zabawy. Zauważ, gdy dochodzi już do słownej potyczki, przestajesz interesować się grą, lecz skupiasz się na udowodnianiu swojej racji osobie, która ma to "gdzieś". A do tego czuje satysfakcję, że udało jej się sprowokować... Dlatego wolę opuścić taki serwer i przejśc na inny - w "pokoju" niżej.

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 29, 2006, 10:47:47 »
Bartolnikow - nie tak do końca. Może Angel z członkiem i przesadził, ale kompleks "rozbuchane ego" na pewno ma z tym związek. Zwłaszcza jeśli chodzi o taką grę jaką jest Il-2, mającą taką a nie inną renomę... Wydaje mi się że koleś grający by za wszelką cenę wygrać będzie czitował od samego początku. Pytanie do grających dłużej - jak częsta jest sytuacja kiedy ktoś na początku grający fair po jakimś czasie niepowodzeń przesiada się na czitowanie?
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 29, 2006, 11:31:56 »
Czitowanie na pewno jest wskaźnikiem pozwalającym odróżnić prawdziwych fanów wirtualnego latania od zwykłych "cute asów".

Widget

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 29, 2006, 11:57:53 »
A ja bym był jednak za wersją Angela. Powszechnie wiadomo o drugiej osobowości w internecie. Przykładowo taki gościu, który ma kompleksy w życiu codziennym, ciągle musi coś udowadniać bo taką presję stawia na nim środowisko, w którym się wychowuje. I wbrew pozorom wszystko się o tego członka rozchodzi, o najprostsze ludzkie instynkty. Oczywiście pośrednio, bo członek jest symbolem męskości a rozgrywki w stadzie mają charakter właśnie męskości. Jeżeli więc taki gościu nie potrafi się przebić się w grupie zaczyna robić głupie rzeczy, często reaguje agresją. To właśnie nazywamy syndromem małego "małego" :D. Normalnym procesem jest, po długim czasie, że osoba znerwicowana ucieka od stanu zdenerwowania. Unika więc ryzyka porażki, dlatego że stara się unikać stanu nerwicy. W grach istnieje możliwość prostego oszukania istniejących zasad. Często oszukujący nie uznaje oszukiwania czy czitowania jako takie, tylko jako proces normalny. Dla podświadomości nie ważne jest jakim sposobem uniknięty był stres, ważne żeby go nie było. Tak więc cziter nie widzi nic złego w czitowaniu, a przecież to jedyna metoda żeby odniósł sukces. Chociaż w tym świecie...wirtualnym.

Niestety rozwój internetu doszedł do etapu, że musimy znosić "dzieci Neostrady", stada troli, które szukają ujścia stresu właśnie w internecie. Nic na to nie poradzimy, że takie społeczeństwo nam rośnie, prawo dżunglii to dzisiaj normalka, chociaż może nie każdy z tym miał styczność. Wrew pozorom najbardziej na tym tracą właśnie faceci, bo to jest rywalizacja głównie między nimi. Chcesz mieć laske, musisz jej zaimponować, jak ? Pieniędzmi. Nie ma pracy ? Musisz ukraść. Musisz być silniejszy, żeby mocniej drugiemu przyłożyć. Tak w wielkim skrócie wygląda myślenie gościa ze środowiska młodzieży, która nam teraz rośnie. Te wszystkie pewniaczki, jak nam się wydaje, żyją ciągle w wielkim stresie, niczego po sobie nie pokazując. Dziwne, że tak bardzo wzrósł procent młodzieży biorącej narkotyki ? Dziwne, że wzrósł procent młodych facetów, którzy są impotentami ? Raczej nie, ale dzięki badaniu takich czynników możemy dojść, że mamy do czynienia z naprawdę poważnym problemem w dzisiejszej Polsce. Odbicie tego znajdziemy również w naszym środowisku...

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 29, 2006, 13:07:30 »
Wrew pozorom najbardziej na tym tracą właśnie faceci, bo to jest rywalizacja głównie między nimi.

Oh, żeby tak było ...

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 29, 2006, 16:08:33 »
Bardzo mądre wypowiedzi, pełne pasji i zaangażowania w temat, oraz dające bardzo dużo do myślenia.
Ja wiem Angel, że IŁ -2 był pierwszy, ale za przeproszeniem świat się od niego nie zaczął...dla mnie zaczął się dużo wcześniej, ale o tym może przy innej okazji. :004:
Chciałbym jednak skierować dyskusję nie w kierunku co myśli i co daje chiterowi chitowanie, ale jak ja, uczciwy nomen omen gracz mam sobie z takim gościem poradzić. Oczywiście można wyjść z serwera i nie przejmować się nim wiecej, ale dlaczego, skoro racja jest po mojej stronie. Są przecież admini, właściciele serwerów, więc powinni na to zwrócić uwagę, jeśli nie zwrócą on powróci jak zły sen, każdy będzie rezygnował z gry i serwer będzie stał bezużyteczny.W moim przypadku wyglada to tak, że do jednego starego kompa są chętne cztery osoby, mało tego , każdy ma coś bardzo ważnego do zrobienia. Mam go do dyspozycji na godzinke , może dwie dziennie. Wejście na serwer kosztuje ok 15min tego czasu, dlatego niezmiernie trudno jest mi nagle trzasnąć disconnect i zrezygnować. Postanowiłem mimo wszystko w takich sytuacjach walczyć w sprawie skazanej  z góry na przegraną. Bawię się mimo wszystko dobrze, staram się go omijać (chitera) szerokim łukiem, licząc, że albo facet zmądrzeje, albo jutro go zbanują i będzie święty spokój.

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 29, 2006, 17:42:09 »
Temat jest oczywisty. Zycie jest naszpikowane cziterami wszelkiej maści (np. Sejm). Czyli zrobiła się z tego klasyczna dyskusja typu: "Il2 a sprawa polska".