Autor Wątek: Robimy samolot do FS9 - Lublin R-XIII D (i R-XIII ter też)  (Przeczytany 49955 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Robimy samolot do FS9 - Lublin R-XIII D (i R-XIII ter też)
« Odpowiedź #120 dnia: Września 16, 2007, 23:36:15 »

Witam !
      Zainstalowałem i polatałem sobie dzisiaj , bardzo fajny efekt to resorowane podwozie :)
  ,  widok z kabiny np. na koła i patrząc w stronę silnika ,realistyczna  tablica
    przyrządów , słowem bardzo udany samolot polskiej konstrukcji na wirtualnym niebie.
       Jak mu nie przeszkadzać to sam lata , byłem trochę zdziwiony że tak gładko wyszedł start ,
    szacunek dla autora , pozdrawiam.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Września 16, 2007, 23:47:51 »
Dzięki.

Wiesz, w realu był wypadek, że pilot R-XIII stracił kontrolę nad samolotem, coś się stało z drążkiem strowym, o ile dobrze pamiętam. Pilot wyskoczył na spadochronie, a samolot sam wylądował na polu bez większych uszkodzeń. Tak było, że trzymał się nieba sam o ile mu się za bardzo nie przeszkadzało :)

« Odpowiedź #122 dnia: Września 17, 2007, 10:09:07 »
Moje gratulacje! Kapitalny samolocik  :002:
Motto obrony plot.: najpierw zestrzel - poukładasz sobie już na ziemi.

Doktor M

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Września 17, 2007, 17:40:47 »
Bardzo udany samolot! Świetnie wykonany i przyjemny w pilotażu. Dla miłośnika latania nisko i powoli cudo! Zrobiłem kilka kręgów nad Zatoką Gdańską i wrażenia są jak najbardziej pozytywne.

Gdy pojawi się wersja ter, będzie można odtworzyć sobie klimat Morskiego Dywizjonu Lotniczego w Pucku  :020:

Wyrazy uznania dla Autora!

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #124 dnia: Września 17, 2007, 18:14:29 »
Gdy pojawi się wersja ter, będzie można odtworzyć sobie klimat Morskiego Dywizjonu Lotniczego w Pucku  :020:

Żebyś wiedział, że będzie i Lublin na pływakach i lotnisku w Pucku  :001:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #125 dnia: Września 17, 2007, 20:47:20 »
Po raz kolejny domagam się upublicznienia template'a! Czy myślisz, że lecieć takim "szmatolotem" z Krakowa do mojej macierzystej Bydgoszczy to tak łatwo i szybko? Chcesz wiedzieć co myśli o tym moja małżonka :004: - prawię 5 godzin przed kompem !!!!!

Ja domagam się możliwości zrobienia skina np. z Torunia !!!!!!

empeck

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Września 17, 2007, 20:56:57 »
Będzie, będzie! Tylko muszę w końcu znaleźć jakieś 10 minut czasu :/

empeck

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Września 27, 2007, 22:28:06 »
Pod poniższym adresem można pobrać paintkit:

http://www.simhangar.com/files/LublinRXIIID/LublinRXIIID_paintkit.zip

Jest on do wersji D, ale do cywilnej też powinien pasować. Być może trzeba będzie jeszcze podmalować texturę RXIIIDext3_t, ale tam są tylko kołpaki i piasta śmigła, nie było sensu dołączać tej textury do paintkitu. Mam nadzieję, że się przyda :)

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #128 dnia: Października 12, 2007, 23:10:28 »
Latałem już tym samolotem i wiedziałem, że jest znakomicie wykonany, ale dopiero od wczoraj dzięki FT bawię się 6DOF i jestem w stanie w pełni docenić ten model. Po prostu szok, zdecydowanie jest to najlepiej wykonany model jaki do tej pory widziałem w FSX, niesamowita dbałość o każdy szczegół, można sobie kark ukręcić od oglądania z każdej strony, a żadnej dziury w modelu nie widać, podczas gdy w większości innych samolotów wystarczy wychylić głowę z kabiny aby zobaczyć braki. Nie mam kompetencji żeby oceniać go pod względem wiarygodności modelu lotu, ale faktycznie lata sam :-). Wielkie brawa Empeck za ten model, kawał perfekcyjnej roboty.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Października 13, 2007, 08:32:46 »
Ja niestety nie mam TrackaIR, ani nie mogę narazie zmontować FreeTracka z racji braku kamerki (kupuję ją już chyba pół roku :D), ale starałem się nie usuwać ścianek w zasięgu wzroku :)

Dzięki :)

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Października 15, 2007, 08:22:52 »
Dzięki za samolocik. Bardzo fajnie zrobiony, no i wiatr rozwiewający włosy daje max klimat :004:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Października 15, 2007, 10:15:54 »
Dzięki. Cieszę się, że się podoba :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 02, 2008, 00:13:52 »
Pomyślałem, że się podzielę tym, co udało mi się uzyskac na moim poligonie doświadczalnym. Testuję na Pasikoniku różne rozwiązania z FSX, bym potem nie miał większych problemów z Orlikiem. Dziś udało mi się uzyskać cienie w kokpicie (efekt, który nie jest w ogóle opisany w SDK do Gmaxa):

Od razu odpowiadam na pytanie, tak, Lublin R.XIII będzie dostępny jako natywny model pod FSX, ale nie mam ustalonej żadnej daty wydania.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 29, 2008, 00:49:18 »
Wersja SP-AMG (z osłonami na kołach, zmienionym statecznikiem pionowym i z usuniętym kmem na rzecz drugiej kabiny):

Więcej tu:
http://www.simhangar.com/temp/lublin/

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 29, 2008, 10:57:32 »
Kurcze, to będzie kapitalny add-on do FSX!
Jeszcze ten Lublin ter na pływakach nad uber wodą  :karpik

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.