Autor Wątek: Robimy samolot do FS9 - Lublin R-XIII D (i R-XIII ter też)  (Przeczytany 49954 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Robimy samolot do FS9 - Lublin R-XIII D (i R-XIII ter też)
« Odpowiedź #150 dnia: Marca 28, 2008, 19:53:03 »
Mam z Lublinem kilka kłopotów. Zainstalowany na FSX Deluxe z Acceleration.
I jest tak: pod DX9 jest prawie ok. Prawie dlatego, że jeśli patrzymy przez obracające się śmigło to widać przez nie scenerię, ale znikają drzewa. Czasem też tarcza obracającego się śmigła ma dość kanciasty kształt. Może to być wina sterowników karty graficznej?
Natomiast kiedy włączę DX10 to samolot jest goły  :002: To znaczy nie ma tekstur, a właściwie ma: tekstury pilotów, godło dywizjonu i napisy na stateczniku, ale reszty brak :)
FSX działa na Core 2DUO z GF 8800GTX sterowniki karty z grudnia 2007 i sam nie wiem czy to wina modelu czy mojej konfiguracji.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Marca 28, 2008, 19:56:38 »
To jest wina modelu. Lublin był zrobiony jako model dla FS9, pod FSX samoloty z FS9 wyświetlają się z błędami.

Powoli kończę prace nad natywną wersją dla FSX, wówczas nie będzie żadnych problemów pod FSX, jako bonus będzie poprawiony VC, normalmapy, kilka dodatkowych wersji modelu i malowań, selfshadowing na samolocie i w kabinie (w Dx10).

« Odpowiedź #152 dnia: Marca 28, 2008, 19:58:21 »
W takim razie czekam z utęsknieniem bo to idealny samolot na niedzielne loty widokowe :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Maja 04, 2008, 10:54:40 »
Dziś Lublin R.XIII FSX trafi na Avsim  :001:  . Z tej okazji mała galeria:

Szczęśliwych lotów!

« Odpowiedź #154 dnia: Maja 04, 2008, 11:15:22 »
Testuję maszynki w najnowszej pełnej wersji X już od wczoraj (nie ma to jak znajomości :003:) - naprawdę świetna robota. Gratulację!  :564:

Bardzo podoba mi się pomysł dwóch wersji "ter" czyli pływakowa i kołowa.  :001: Te poprawione, kolorowe przyrządy to też strzał w dziesiątkę! Najbardziej jednak podziwiam zoptymalizowanie konstrukcji (nie wiem jak to nazwać) czyli stosunek wysokiej jakości obrazu do ilości klatek - przy ustawieniu wszystkich możliwości i suwaków FSX na maksimum mam w VC około 18-20FPS* (jestem w szoku  :icon_eek:) - dosłownie jak maszyny defaultowe. Sądzę, że wielu twórców komercyjnych dodatków przynajmniej w tym względzie powinno się uczyć od empecka.

Czekam niecierpliwie na dalsze prace!  :001:

- Vista64

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #156 dnia: Maja 04, 2008, 14:13:25 »
No to gratulacje, rozumiem że dziś świętujesz?  :020:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #157 dnia: Maja 04, 2008, 14:46:21 »
Klasa modelik. Dzięki Empeck za ogrom pracy i że chciało Ci się poprawiać model z 2004 (kolorki zegarów, instalacja elektryczna, itp)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Maja 04, 2008, 16:34:04 »
Dzięki Ci dobry człowieku :010:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Maja 04, 2008, 18:11:13 »
Cieszę się, że się podoba :) Kosztowało to mnóstwo czasu i pracy, ale uważam, że warto było. Pierwszy polski samolot pod FSX, natywny i chyba nienajgorszy :)

Na Sim-Outhouse i na FFDS odbiór też świetny, do tego przez ok 4 godziny prawie czterysta ściągnięć z Avsim, jest dobrze :)

« Odpowiedź #160 dnia: Maja 04, 2008, 18:47:27 »
....przez ok 4 godziny prawie czterysta ściągnięć z Avsim, jest dobrze :)

Przesył pliku Lublinka z Avsimu to był dziś gorszy niż z ograniczanego planowo Simviation. Coś koło 25 kb/s  :021:

Myślę, że w najbiższy weekend można by zrobić jakieś onlinowe porządne manewry Morskiego Dywizjonu Lotniczego.  :001:

« Odpowiedź #161 dnia: Maja 04, 2008, 18:58:12 »
Nie, no on jest cudny!!!!  :banan
Gratulacje i podziękowania!!!!

empeck

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Maja 04, 2008, 18:59:31 »
Dzieki :)

Ciekawe jak szybko jakieś 'miłe dusze' powrzucają paczkę na każdy jeden portal FSowy w sieci ;)

Doktor M

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Maja 04, 2008, 19:07:34 »
Było warto!

Pobrałem, przetestowałem w FSX w wersji demo (tylko tą wersją "X" na razie dysponuję) - model, nowa wersja kokpitu - klasa. Podpisuję się pod słowami Razora - twórcy wielu płatnych (i nie tylko...) modeli mogą się uczyć od empecka!!!

Wyrazy uznania dla Autora!

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Maja 04, 2008, 21:42:42 »
Empeck dziękuję za Lublina i niecierpliwie czekam na następny samolot.