Dzięki

Bardzo się cieszę z odbioru samolotu, znalazłem też dziś nawet niemieckojęzyczne forum na którym jest dyskusja na temat Lublina
Dlaczego samolot jest za free? Ponieważ to jest bardzo niszowa maszyna. Jeśli chciałbym zrobić samolot payware, to na pewno nie polski. O wiele lepiej by się sprzedał choćby Corsair czy Storch, a nie nikomu nie znany samolot z małego kraju w Europie Środkowej. A już dawno postanowiłem, że będę robić polskie samoloty. Naszych konstrukcji (zwłaszcza z dwudziestolecia między wojennego, choć nie tylko) jest tyle, że miałbym co robić przez lata.

A wszystkie są interesujące, by wspomnieć choćby z bardziej znanych RWD-5, Karasia, Biesa, Tarpana, Wilgę, czy szybowce.
Teraz pracuję nad Orlikiem i częściowo nad RWD-8, co będzie potem nie wiem, prawdopodobnie przed wydaniem Orlika zrobię jeszcze jakiś prosty projekt, by się przy Orliku nie wypalić. Materiałów mam mnóstwo.
Donate na www dam, najpierw chciałem zobaczyć jak będzie Lublin przyjęty, taki głupi ze mnie idealista, że wahałbym się brać pieniądze za coś, co jest kiepskiej jakości (jak niektóre payware

), zresztą w mojej firmie się ze mnie śmieją, z tego idealizmu. Ale co tam. Prawda jest taka, że Lublina zrobiłem głównie dla siebie
Www wygląda jak wygląda, biorąc pod uwagę moje umiejętności jest najlepiej jak się da, sam jej nie dałbym rady napisać, więc skorzystałem z gotowca, lekko go przerabiając. Cieszę się, że się podoba.