Autor Wątek: UWAGA - FAJNA KOLEKCJA!!! - Modeli metalowych  (Przeczytany 53783 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tygrys205

• Gość
Odp: UWAGA - FAJNA KOLEKCJA!!! - Modeli metalowych
« Odpowiedź #90 dnia: Października 07, 2006, 18:50:52 »
Potwierdzam. Zero już jest w kioskach. Ale u mnie modele są wydawane mniej więcej co 2 tygodnie.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #91 dnia: Października 23, 2006, 14:01:55 »
Uwaga Chłopczyki i Dziewczynki,
Dzisiaj w kiosku dostrzegłem Junkersa 87 w wersji G z dwoma wspaniałymi rozpylaczami pod skrzydłami. O ile tego też raczej sobie podaruję, to w następnym numerze pozycja obowiązkowa - Hurri bodajże...
Polować, wypatrywać, donosić....

Bis zum bitteren Ende.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #92 dnia: Października 23, 2006, 19:26:10 »
Hmm zastanawiam się czy warto brać tego sztukasa, może gdzieś w kiosku obejże chociaż pudełko, chyba że ktoś zakupił i posiada aparat....
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Smoła

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Października 24, 2006, 02:22:34 »
Posiadam 2 pierwsze modele(spit i p-51) , kupilem bo chciałem osobiście się przekonać co to za wyrób, ponadto zacheciła mnie promocyjna cena i spit. Chialem jeszcze zebrac hurri, bf i fw, ale moim skromnym zdaniem jest to badziewie. Za 30 pln w zyciu tego nie kupie !!!!!!!!!!!!!. Wolę wydanie Halińskiego (karton), jakość i efekt końcowy o wiele lepszy a cena taka sama.
<S>

« Odpowiedź #94 dnia: Października 24, 2006, 22:10:54 »
Witam. Oto zdjęcia junkersa:

Wykonanie - tak jak reszta. Nie są to wspaniałe modele ale ładnie się prezentują na półce i mogą się bez obaw kurzyć :) (najwyżej pójdą pod prysznic).
Oczywiście że nic nie zastąpi własnoręcznie zbudowanego modelu ale nie wszyscy są tak zdolni i nie wszyscy mają czas. Dodam że cena choć wysoka nie jest znowu aż tak wyśrubowana w porównaniu do zakupu modelu plastikowego, farb, klejów itd. (dla amatorów ;) ).
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

conrad

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Października 25, 2006, 08:15:10 »
Oczywistym jest ze przyzwoity model plastikowy nawet bez waloryzacji acz w wyniku poswiecenia pracy i czasu lepszy jest od tych gotowcow z prostego powodu - gotowcowi brak wielu szczegolow nad ktorymi siedzi sie w plastiku godzinami. Jednak gotowiec ma kilka zalet:
- jak przedmowca wspomnial - fajnie sie prezentuje na polce (najwazniejsza zaleta)
- jest mniej wiecej zgodny z oryginalem (bledy wynikaja raczej z uproszczen niz z faktycznych bledow)
- jest solidny (!!!) Plastik z samej natury rzeczy nie lubi byc przenoszony. Tutaj ruchomych ew doklejanych czesci jest bardzo malo a sam kadlub to solidny stopowy odlew
- nie wymaga poswiecenia czasu i pracy (a niestety majac 40 minut dla siebie wole je poswiecic na latanie w Warbirds niz na sklejanie podwozia)

A na koniec ciekawostka: dla porownania nowosc Dragona czyli gotowiec Ju87G2 Rudla

http://www.dragon-models.com/html/50200p1.htm

Kosztuje okolo 90zl czyli 2,5 raza drozej od kioskowego a wykonanie... coz - wydaje sie byc nieco lepsze ale tylko nieco :)

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #96 dnia: Października 25, 2006, 18:59:24 »
Dzięki za zdjęcia, wygląda zachęcająco, mam nadzieję że jeszcze gdzieś dorwę.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Agadam

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 07, 2006, 12:36:25 »
Widziałem w kioskach Hurriego!!!  :banan Ma ktoś już jakieś fotki? Pozdrawiam :001:

« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 07, 2006, 12:50:11 »
Czy ktoś w się orientuje gdzie w Łodzi można kupic tą serię (hurriego konkretnie)?
Jeszcze nigdzie nie spotkałem, a rozglądałem się dość intensywnie.
PFS_milo

« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 07, 2006, 18:44:03 »
W Łodzi wydaje mi się że najłatwiej będzie dostać tą kolekcję w sklepie modelarskim Da-ta (tak to się chyba piszę, chodzi mi o ten największy sklep modelarski na ul. Zachodniej pomiędzy Struga a 6 Sierpnia) zazwyczaj mają tam pisemka z różnymi figórkami i innymi takimi kolekcjami więc powinni mieć. Swegoczasu widziałem Mustanga w kiosku na rogu Kościuszki i Mickiewicza (ten kiosk na rogu po strone starego Centralu co często przy nim kwiaty sprzedają). Te informacje nie są na 100% pewne, bo jak to w Łodzi z pismami bywa to wiadomo...

« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 07, 2006, 18:54:44 »
Lukaszek, wielkie dzięki za odpowiedź :) Muszę przyznać, że akurat tych miejsc nie sprawdzałem.
PFS_milo

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 08, 2006, 10:43:40 »
Hurri zrobił na mnie pozytywne wrażenie... i stanął ku uciesze żony  :004: na TV  :banan
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 08, 2006, 13:25:22 »
Ranwers - a gdzie podziałeś kółko ogonowe? Wciagane nie było :004:

Hurii ma bugi w podwoziu głównym - jeżeli zrobimy wersję z otwartymi kołami - totalnie nie pasuje część osłon.

Bis zum bitteren Ende.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 08, 2006, 14:33:48 »
Kółko ogonowe wylata  :003: , a póki co nie mam kropelki.
Co do podwozia głównego to ja go nawet nie wkładam. Jak stoi na podstawce to i tak nie widać.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

dziki

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 21, 2006, 12:50:56 »
Jest już Korsarz.
Jak dla mnie to dość całkiem,
(tak się chińczycy spieszyli, że był nie sklejony i nie natłuszczony jak należy  :002:).