Autor Wątek: Serwery... tylko bez ***** że sie nie da  (Przeczytany 23904 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

McHaron

• Gość
Odp: Serwery... tylko bez ***** że sie nie da
« Odpowiedź #90 dnia: Października 04, 2006, 16:47:17 »
Panowie, zdalny pulpit jest na nie potrzebny. Ja na VNC pracuje od kilku lat, jest super.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: Października 04, 2006, 17:35:52 »
Jeśli chodzi o zasiłkę to masz rację martin. Skoro profesjonalna serwerownia to nie będziemy puszczać znaków dymnych  :021:.
Inna propozycja zasiłki: http://zenfist.pl/pID/54.htm (Tagan 330W 189zł)
PS: nie pisać mi, że 330W na taki sprzęt to za mało  (ddr2 pobierają ponad 2x mniej prądu od ddr, graficzka zintegrowana bierze tyle co nic, a procek ledwo do 60W) :118:

EDIT:
A co do RAMu to 2GB tak, ale nie teraz!! Jeszcze niedawno dobre kości ddr2 512MB można było dostać za 150zł, a teraz niech ktoś znajdzie byle co poniżej 200zł  :005:
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2006, 17:43:43 wysłana przez iq85 »
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #92 dnia: Października 05, 2006, 00:02:16 »

EDIT:
A co do RAMu to 2GB tak, ale nie teraz!! Jeszcze niedawno dobre kości ddr2 512MB można było dostać za 150zł, a teraz niech ktoś znajdzie byle co poniżej 200zł  :005:

A ile slotów ma płyta ? jak 4 to luzik, można zacząc od 2x512, ale jak 3 to bez sensu jak dla mnie
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: Października 05, 2006, 16:53:06 »
A ile slotów ma płyta ? jak 4 to luzik, można zacząc od 2x512, ale jak 3 to bez sensu jak dla mnie
Spokojnie, płytka ma 4 dimmy. Drugą parę dokupi się jak Chińczycy przestaną świętować (czy co oni teraz tam robią :021:) i wezmą się ostro za produkcję.
Płyta o której pisałem
;)
DCS/FSX/AC/pCARS

damos

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Października 27, 2006, 15:01:47 »
Panowie, właśnie rozmawiałem z kolegą z forum Audi, który twierdzi, że hostują masę serwerów (gry, radio inetowe itp) i mają wiele wolnych. Podałem mu specyfikę Lock'a - zobaczymy, czy się da coś zorganizować i za ile. Koleś jest z Łodzi. Mamy tu jakiegoś Łodzianina do ew. dogrania detali ?
czekam na wycenę za 2mbit, 1-2 GB RAM, i silny procek pod wingrozą. Ciekawe, czy oni też skapitulują  :011:

Szafa1972

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 21, 2006, 13:59:03 »
Chciałbym zadać mało poważne pytanie.
Jak postawić serwer  LO 1.02 dla kilku graczy w HL?.
Niby stawiam sobie taki serwer. W gierce ustawiam opcje,gram.Wychodzę z LO,sprawdzam w HL i nie widze tam mojego serwera. Czekam na podpowiedzi. 
 Proszę nie podczepiać pytań nie związanych z tematem, pod poważne wątki.
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,7534.90.html

« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 21, 2006, 16:41:00 »
Co do serwa- pytanie z innej beczki: jest jakiś dedicated serwer do ściągnięcia, który nie wymaga instalacji gry na serwerze?
 Proszę nie podczepiać pytań nie związanych z tematem, pod poważne wątki.
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,7534.90.html

« Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 09, 2007, 18:31:30 »
Tak nieśmiało zapytam: -Temat serwera dalej aktualny?. Tak pytam , coby nie ostudzić ducha  :banan.
Oczywiście co do mojej skromnej osoby to w dalszym ciągu podtrzymuję złożoną wczesniej deklarację odnośnie poniesienia kosztów zakupu serwerka i opłaty abonamentowej. Niestety jako laik w temacie nie jestem w stanie pomóc w inny sposób.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 09, 2007, 23:15:30 »
Oferta no kolokację nadal aktualna, ale jeszce trochę i może nie mieć kto jej załatwić. Zaczynam rozglądać się na rynku pracu :D

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

robertgr1

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 07, 2007, 22:36:05 »
 :003:witam   jestem nowy na tym forum  mam locka od dawna ale dopiero z tydzien mam stałe łoncze [to jakiś rzeczownik od łona, zdrobnienie? "Stałe łoncze" to slangowe określenie na żonę, dziewczynę??] chciałbym z kimś sie zmierzyc w walce aha  co do serwerka to bardzo chetne sie dorzuce tylko nie wiem czy pomysł ten jest nadal aktualnu bo cos cihco  nikt sie nie odzywa

Proszę zrozumiale formułować myśli i starannie je wyrażać w stopniu umożliwiającym ich zrozumienie. To jest pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. boski logos tu był
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2007, 22:41:34 wysłana przez qrdl »

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 01, 2007, 15:29:16 »
Witam
Po rozejrzeniu się u mnie za jakimś łączem odpowiednim na serwer doszedłem do wniosku, że nie będzie to u mnie możliwe. Jeżeli chodzi o serwer to będzie jak obiecałem tylko bez grafy i obudowy.
Dane techniczne:
Płyta ABIT KV8 PRO
Procesor ATHLON 64  3000+ 2GHZ
Pamięć  1GB RAM 400 DUAL
Dysk twardy S-ATA Maxtor 80GB

pozdrawiam
Maverickdan

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 19, 2007, 12:22:12 »
A na Linuxie nie da się tego serwera postawić?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 19, 2007, 14:19:50 »

Da, ale myśmy tutaj od +-5 lat na to nie wpadli.... :karpik

« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 19, 2007, 14:53:44 »
... tylko bez grafy i obudowy.

Gdzieś u mnie na pawlaczu wala się jakaś stara karta GF5200 128MB - w razie gdyby przedsięwzięcie jednak doszło do skutku, mogłaby być moim wkładem w serwer - nie wiem tylko czy "wydoli", bo to trochę "muzeum" jest.  :005:

Inna sprawa, że w zasadzie mam cały stary komputer*, który miał kiedyś pełnić rolę serwera, a teraz służy jako komunikator i dość kameralny serwer gier - niestety łącze jest jak dla LO takie sobie bo tylko 6MB/512KB, a potrzeba minimum 1MB uploadu  :005:. Może od września (wtedy kończy mi się umowa na obecne łącze) dostawca zaproponuje jakąś sensowną cenę za 12MB/1MB to zobaczymy ...

O ile ta kampania czy jakieś regularniejsze loty w multi w ogóle ruszą?

A niby po co? Problemem jest chyba zdobycie odpowiedniego łącza, a nie system operacyjny serwera.

*) Ten komp nie jest zbyt dobry, ale przy zminimalizowaniu grafiki (bo serwerowi przecież niepotrzebna) chodzi pod Loczkiem całkiem dobrze:

Płyta - Asus A7V600-X
Procesor - AMD Athlon XP-A, 2800+ , 2083 MHz (6.25 x 333)
Pamięć - 1,5 GB RAM (3x512MB)
Karta - NVidia GForce 6600 (256MB)
Dysk - Ultra-ATA/100 120GB 7200 RPM
System - Win XP Home OEM

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 20, 2007, 09:00:13 »
Da, ale myśmy tutaj od +-5 lat na to nie wpadli.... :karpik

abschuss lol