Autor Wątek: MJoy16 - Zamówienia!  (Przeczytany 41773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: MJoy16 - Zamówienia!
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpnia 03, 2007, 23:19:30 »
Przepraszam za dwa posty pod rząd, ale nikt się nie odzywa, więc postanowiłem sam zamówić płytki. Dzięki uprzejmości Sundownera wysłałem już schemat i zapytania do dwóch firm, jeżeli ktoś chce się dołączyć, proszę się zgłaszać, zaznaczam że jestem dość niecierpliwy, więc pewnie złożę zamówienie jak tylko dostanę odpowiedzi (myślę że w przyszłym tygodniu).

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Sierpnia 03, 2007, 23:23:47 »
Lepiej wysłać zamówienie do tej firmy, z której dotychczas zamawiał jimm - mają już zrobioną dokumentację i przygotowane "linie produkcyjne". Wyjdzie znacznie taniej, nawet w przypadku zamawiania pojedynczych egzemplarzy, niż zaczynanie od zera w innej firmie.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpnia 03, 2007, 23:28:46 »
Jeśli chodzi o firmę "Gama obwody drukowane" to właśnie jedna z dwóch, do których wysłałem zapytanie. Zaznaczyłem w uwagach, że ten układ był u nich wykonywany, więc pewnie mają dokumentację, opisałem dokładnie płytkę. Pytałem Sundownera, czy mógłbym skorzystać z tej istniejącej dokumentacji dopłacając do interesu (w końcu te osoby, które zamawiały jako pierwsze poniosły koszty dokumentacji), ale powiedział że oni tego do ręki nie dostali, więc pewnie jest to zarchiwizowane w firmie. Zapytałem (firmy) czy w takiej sytuacji jest możliwe skorzystanie z dokumentacji, która powstała dla kogoś innego, zobaczymy co odpowiedzą.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpnia 06, 2007, 18:09:31 »
Otrzymałem odpowiedź z firmy Gama:

płytka jest ogólnodostępna. Oto wycena.

"MJOY16rev1": [165.1x84.8mm=1.40dm2; 2-stronne; 2-str soldermaska; bez
opisu; metalizacja; obróbka mechaniczna; wiercenie; cynowanie galw. SnPb]

Płytki----------27.65 PLN (1 szt.)
Płytki----------55.30 PLN (2 szt.) (27.65 PLN/szt.)

(ceny netto - bez 22% podatku VAT)

+koszty przesyłki.

Jeśli są chętni proszę się zgłaszać, byle szybko. Jutro wysyłam zamówienie.

add_ryan

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Sierpnia 12, 2007, 15:10:15 »
Czy załapię się jeszcze na sztukę lub dwie?..Czy jest to dokladnie w/g projektu Sundownera?..

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpnia 12, 2007, 15:20:41 »
Nie musisz sie "załapywać" po prostu wyślij maila do firmy Gama, że chcesz zamówić płytkę "MJOY16rev1". Teraz już mają jej projekt i dokumentacje, nie trzeba już robić grupowych zamówień. Na początku, kiedy jeszcze ta płytka istniała tylko w projektach Suna, musiało się zebrać sporo osób, bo cena rozpoczęcia produkcji była duża i dla pojedynczych zamówień się nie opłacało.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpnia 12, 2007, 17:35:35 »
Dokładnie tak, jak pisze BigMac. Adres www.drukowane.pl Wyślij zamówienie na mail z zaznaczeniem że chodzi o płytkę mjoy16 oznaczoną dodatkowo "www.il2forum.prv.pl" w prawym dolnym rogu. Cena, tak jak w moim mailu powyżej.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpnia 12, 2007, 18:17:48 »
Niech podadzą od razu jak się u nich ten projekt nazywa, to sie go tutaj wstawi na pierwsza stronę i każdy będzie wiedział dokładnie o co ich prosić.

Albo dobra, sam się ich spytam.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpnia 13, 2007, 16:16:22 »
Dostałem od nich odpowiedź... i możliwe, że sprawa zamówień tych płytek zostanie jeszcze bardziej uproszczona :)

« Odpowiedź #189 dnia: Listopada 19, 2007, 10:07:16 »
Wtam.

Dzisiaj kontaktowałem się z firmą Gama i mam informacje, że płytka MJOY16rev1 jest do kupienia już od jednej sztuki.
Cena za sztuke: 30 PLN brutto.

+koszty przesyłki pocztowej (10 zł pobranie, 5 zł przy przedpłacie)

Zamówiłem sobie jedną, resztę elementów pewnie skompletuję na tme.pl

Pozdrawiam
MJoy16.googlepages.com
... in the air.

« Odpowiedź #190 dnia: Listopada 20, 2007, 01:05:45 »
Małe pytanie jaki jest koszt całej tej imprezy.
Wiem że płytka to ok 30 zł a reszta części (zakładając wykorzystanie wszystkich możliwych rezystorów i przycisków , czyli nic egzotycznego  :020:) ?

« Odpowiedź #191 dnia: Listopada 20, 2007, 02:42:00 »
Poszperałem dzisiaj troszkę po sieci w sklepach z podzespołami elektronicznymi i wychodzi na to że reszta niezbędnych części do złożenia płytki to koszt rzędu 37.33zł (suma na podstawie oferty sklepu www.seguro.pl) i to powiedzmy wersja full z gniazdami do podłączania potków pod SL1...SL9 oraz częściami niezbędnymi do zaprogramowania mikrokontrolera.
Co prawda w większości elementów ceny np w takim www.tme.pl są troszkę niższe niż tutaj, ale w tme.pl każą sobie kupować dane elementy większymi partiami, co defakto podraża koszty zakupu, koszt dostawy także jest większy - choć nie powiem, w tme za dostawę płacisz tylko raz :002:

Do tego teraz każdy musiałby doliczyć elementy Hardwear'u jaki zamierza sobie stworzyć
MJoy16.googlepages.com
... in the air.

« Odpowiedź #192 dnia: Listopada 27, 2007, 21:19:23 »
Hej. Możesz podać całą listę tego co trzeba kupić.Dokumentacje sciągnę dopiero za parę godzin :/

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #193 dnia: Listopada 27, 2007, 23:10:39 »
Zrzut z dokumentu "Mjoy16_all-in-one_rev1.pdf" który dostałem od Sundownera. Oznaczenia w kolumnie 2 dotyczą schematu z tego dokumentu.

« Odpowiedź #194 dnia: Listopada 27, 2007, 23:21:31 »
Na http://www.seguro.pl/ nie ma PI tylko ATMEGA16-16AU SMD i ATMEGA16-16PU którego wybrać ?