Autor Wątek: taka sobie roczniczka...  (Przeczytany 2273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
Odp: taka sobie roczniczka...
« Odpowiedź #15 dnia: Września 23, 2006, 01:22:50 »
Dwa lata to szmat czasu.... w maju minęło 4 lata odkąd jestem na Forum. W przyszłym roku będzie 5 lat - taki mały jubileusz więc może jakieś "garden party" z lubelakami się zrobi... Zobaczymy!
A czemu tylko z lubelakami?  :021:

Grats dla wszystkich
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Września 23, 2006, 08:54:25 »
Teraz patrzę na mój profil 30 września będzie roczek .Ale to przeleciało … :)

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #17 dnia: Września 23, 2006, 18:12:40 »
Dużo nas, dwu-latków :) Mnie stuknęło w sierpniu :)
Wydanie FB w Polsce?
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Września 23, 2006, 21:41:31 »
Ja przyznam szczerze że nie wiem kiedy zaczeło się wszystko :D ( to tak jak z tym weteranem co nie pamięta czy dostał kulka między łopatki czy łopatką między kulkiu :D ), wiem ze miałem chyba niespełna roczna przerwę w aktywnym uczestnictwie ograniczając sie do luznych uwag jako Głos z Sali 2 , wciągneło mnie ponownie :D po czym Mazak z przyczajki zmienił mi nicka na obecny :D
Przed szturmovikiem zagrywałem się w Delta Force  ( dalej czasem podgrywam w te 10 letnią gre) i różniez aktywnie udzielałem się na forach 'branżowych' , tyle że angielskojęzycznych.

Co odróżnia to forum od innych w których uczestniczyłem i dlaczego jest inne od większości podobnych for? Kurcze wiele razy próbowałem odpowiedzieć sobie na to pytanie i dopiero niedawno wpadłem na właściwy trop jak sądze.

Otóż jest to forum o niczym w gruncie rzeczy  :D O lotnictwie stricte - nie bardzo. O grach ? Też nie bardzo jeśli tak porównać z tym co się dzieje na forach np. Americans army. Powyższe dwie rzeczy powodują że źle się na tym forum czują tzw. 'dedicated players' czyli goście których nie interesuje czym się różni sprężarka od turbosprężarki, zaś interesuje ich tylko granie we wszelakie fronty, etc.
Po prostu nie ma na tym forum nic co mogłoby ich potencjalnie zainteresować.
Najczesciej też wykazuja oni mniejszą lub większą skłonność do postrzegania historii przez pryzmat gry, a jako żejest to tu bezlitośnie piętnowane, dochodzi do konfliktu żywotnych interesów obu grup , po czym przychodzi Apacz i rozwiązuje problem z subtelnością batalionu szturmowego waffen SS :D :D
O co chodzi więc... To forumjest tworzone - przynajmniej  tak mi się wydaje przez osoby które mają jakąś wiedzę na temat historii  i techniki, raz na kilka dni odpalą iła, locka , czy co tam jeszcze jest, pokręcą się ze znjajomymi albo sami i mają spokój na kilka dni. Spora częśc ludzi się do siebie przyzwyczaiła po prostu :D - tu mowa o grupie trzymającej chomiki :D   Jeśli chodzi o statystycznego  wzorcowego uzytkownika tego forum , to moja teoria jest odrobinę pokręcona ale całkiem prawdopodobna. Otóż uważam iż zakres tematyczny na dzień dobry eliminuje element niepożądany ideologicznie i klasowo :D - o lataniu marzą najczęście ludzie inteligentni lub doskonale udający takich :d - pozostali zamiast o lataniu marzą o najnowszym typie komórki i koniecznie dzwonkach do niej.
Drugi stopień oceny przydatnosci nowego usera  dokonuje się przez cały czas gdy czyta to forum - jeśli wytrzyma rajstopy, chomiki , taśmę, swierczka i jego kota , to znakiem tego wytrzyma wszystko , jeśli zaś go to bawi dodatkowo to jest to kandydat idealny :D

Czy to forum to grupa wzajemnej adoracji - raz padł taki zarzut.Oczywiście że tak :D :D jest. To wolny kraj , zas istnienie tego forum jest dowodem wprost na to że jest potrzebne :D

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #19 dnia: Września 23, 2006, 22:23:44 »
lub doskonale udający takich :d

O to o mnie  :020:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #20 dnia: Września 24, 2006, 06:22:37 »
Dwa lata to szmat czasu.... w maju minęło 4 lata odkąd jestem na Forum. W przyszłym roku będzie 5 lat
Przestańcie już, bo to zaczyna brzmieć jak zjazd AA albo i gorzej :020: :004: Brakuje już tylko amerykańskich "group hugs" i innych tam tricków socjotechnicznych :004:

Swoją drogą nasze forum *jest* ciekawym tematem do analizy dla socjologa/psychologa. Nawet się filmy dokumentalne kręci o naszym środowisku, no no...

ja = 3,5 roku
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

dark2

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Września 24, 2006, 13:28:28 »
Tak...na tym to właśnie w jakimś sensie polega - miło się czyta słowa, które chętnie by się samu napisało...
Co do analizy, ja wiem że mam świra, i pewnie nie jeden z nas jest też tego świadomy... i wcale nie chcę się leczyć :)

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #22 dnia: Września 24, 2006, 19:20:19 »
Tak, Szmajser ma rację, po prostu to forum jest takie inne, nie jest sztywne, poruszany jest bardzo szeroki wachlarz zagadnień, jednakże zawsze fachowych, przez co mało na forum ludzi nie zainteresowanych, którzy nie są zboczeni po prostu :D i nie mogą czegoś wnieść.

Bladerunner

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Września 24, 2006, 19:31:56 »
To ja młody jestem i rocznikowo (89) i na forum (roczek z hakiem)...

Aktywny też nie jestem... Bo ja Panie nie znam sie... Nie pełne średnie mam...

Ynteligencje to nie mi oceniać...

Gdy by nie ten wiek, to byłbym szablonem tego forum :)

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #24 dnia: Września 24, 2006, 21:43:21 »
Chodzi o to żeby każdy topic i każdą książkę czytać i za kilka-kilkanaście lat samemu budować fundamenty fachowego forum.