Ja myśle inaczej to zrobić;
repeaterUSB_5m.(przedłużacz aktywny) >repeaterUSB_5m(przedłużacz aktywny)>HUB(aktywny)>urządzenia.
Chyba jak sobie nie zmontujemy to się nie dowiemy czy działa. Ja kupując będę sobie zastrzegał prawo zwrotu towaru po przeprowadzeniu próbnego podłączenia.
W miarę możliwości wszędzie o to pytam i mimo standardowej rady ”dej se spokój” zaryzykuję i projekt zamierzam zrealizować najpóźniej do końca listopada.
Tak offtop to niemałe moje zdziwienie wywołał fakt, że stałem się obiektem swoistej ”Dżihad ” sporej grupy posiadaczy PC. Owa grupa (pewnie układ), a dokładnie jej liczebność to moje drugie socjologiczne odkrycie.
Otóż okazało się, że większość respondentów mimowolnie ciągle kieruje swój oczopląs z ekranu na obudowę. Taki statystyczny osobnik sporą część swojego obcowania z PC spędza na jego adoracji. Ów cud techniki schyłku XIX w jest obiektem kontemplacji, nasłuchiwań i ciągłych manipulacji w swoich bebechach. Statystyczny ”kontemplant” kilka razy w trakcie sesji sprawdza jakość wydobywającego się szumu, rytmikę ruchu wiatraków, weryfikację obecności wszystkich podzespołów, napawa się manualizacją posiadanych manipulatorów i ponoć dokonuje paru rekonfiguracji całego ustrojstwa.
Ponoć nierzadko posiadany cud obdarza nas możliwością dokonania bezpłatnego badania dna oka za pomocą zajefajnego światełka LED a częste są przypadki gdzie udało się zamknąć w budziszczu ducha Świąt Bożego Narodzenia i cała rodzina za friko doznaje zbawiennego wpływu chromoterapi.
Jako ciekawostkę nadmienię, że w czasie półtorarocznego posiadania rzeczonego zestawu otwarłem go z cztery razy, w tym dwa razy gdy wywiozłem go na stację BP by kompresorem pogonić koty.
Jednym zdaniem - trzeba być ułomnym na umyśle by nie będąc przymuszonym, własnym działaniem pozbywać się obcowania z taką krynicą euforii.
Z tymi opiniami nie polemizuję ponieważ po ostatnich rewelacjach naukowych seniora Giertycha znacznie sceptyczniej wykorzystuję skromne zasoby mojej szarej masy.
To by było na tyle publicystyki.
Jeżeli wersja 10 m okaże się zbyt skomplikowana technicznie lub zbyt kosztowna to mam plan ”B” na 5 m. Jak już wyklaruje sobie w głowie co dokładnie kupię i jak to połączę to przedstawię zarys.
Cały czas z wdzięcznością przyjmę rady i wskazówki jak najlepiej zmaterializować powyższą herezję.
PS.
Wskazówkę by przedzwonić do Radia Jerycho już dostałem.