Autor Wątek: Su-33 + Rammstein = produkcja filmowa, wyrób własny.  (Przeczytany 6778 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

roller

• Gość
Odp: Su-33 + Rammstein = produkcja filmowa, wyrób własny.
« Odpowiedź #15 dnia: Października 21, 2006, 17:37:17 »
Ja z wrażenia nic nie piszę to piękne Polak też potrafi pozdro i czekam na part two. :banan :banan

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Października 21, 2006, 18:21:24 »
Fantastyczne!  :002:

« Odpowiedź #17 dnia: Października 24, 2006, 14:21:45 »
Brawo!

Kapitalny film, zdecydowanie "światowa czołówka". Gratuluję cierpliwości.
Praca kamery zapiera dech w piersiach, muzyczka dobrana kapitalnie (zwłaszcza jak się rozumie o czym się tam śpiewa) no i bardzo fajna "fabuła".

Long story, short : 10/10

Aż strach myśleć, co w odpowiedzi na to wypuści Wołomin... :001:

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #18 dnia: Października 24, 2006, 18:03:31 »
Pierwszy filmik i już tak dobry? Coś dziwnego :)

Gratulacje
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #19 dnia: Października 27, 2006, 13:52:15 »
Chciałem Ci jeszcze raz podziękować. Dzięki twojemu filmowi jestem teraz zafascynowany Lomacem. Na gwałt ściągam instrukcje, porady i tony danych, oraz zakupuję Lomaca. Coś wspaniałego a to wszystko dzięki temu że w swoim filmie zawarłeś kwintesencję latania tym symulatorem... :karpik
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Października 27, 2006, 15:31:26 »
... Tak więc zapraszamy do lotów. Może się jeszcze na kampanię załapiesz ...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #21 dnia: Października 27, 2006, 15:45:11 »
Traun, polecam tą stronę z poradnikami Ironhanda. Teraz przerabia wszystkie tracki do avi. więc nie muszisz mieć LO aby zacząć proces przeszkalania :)

http://flankertraining.com/ironhand/index.html

Jako przykład, najnowsza produkcja. Su-25T: Visual Landing.

http://flankertraining.com/ironhand/flightbasics.htm
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

HansVonStunke

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Października 27, 2006, 16:48:41 »
some1 - ja sobie Twoje dzieło puszczam co wieczór zamiast paciorka ... :002: A akcja z 'drezyną typu SU-33' - boska  :021:.
Ale narobić się musiałeś nieźle, przyznaj się - ile godzin poświęciłeś na zrobienie tych kilku minut ?  :001:
P.S. - ten teledysk z Evangeliona to też mam (i jeszcze kilka takich AMV), ale Twój lepszy...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #23 dnia: Października 27, 2006, 23:26:28 »
Hmm, ile godzin? Pojęcia nie mam i aż boję się pomyśleć. Były dni, że siedziałem nad tym po 6 godzin (wiecie, niektórzy studenci wrzesień też mają wolny od nauki  :021:) a bywały dni że nic nie robiłem albo tykałem symbolicznie.

Przed chwilą zerknąłem do folderu LockOn/temp, gdzie każde uruchomienie misji/tracka zostawia ślad w postaci pliczku .acmi (dzięki tacview) i wyszło, że plików jest 895, datowanych od początku października, czyli od połowy powstawania filmu (3 tygodnie we wrześniu i trzy w październiku), starsze widać pokasowałem robiąc porządki. W filmie jest o ile dobrze pamiętam około stu ujęć więc wychodzi po kilkanaście uruchomień misji na stworzenie jednego ujęcia, chociaż w rzeczywistości rozkład był dość nierównomierny. Czasem męczyłem się, żeby dobrze polecieć misję, czasem nie mogłem znaleźć dobrego ustawienia kamery, a czasem po prostu zapominałem przestawić opcji grafcznych i musiałem z tego powodu wychodzić do menu.
W związku z czasochłonnością tego zajęcia nie wiem czy i kiedy zrobię coś jeszcze, najbliższy wolny termin to chyba ferie zimowe w lutym. :) Do tej pory powinien ukazać się nawet BS (na Fighter Ops raczej nie liczę :P ) a pomysł na jego wykorzystanie w filmie mam już co najmniej jeden. :)

@Traun, niezmiernie mnie cieszy, że udało mi się kogoś "nawrócić" :002:

:013: Jeszcze pytanie: są zainteresowani wersją o lepszej jakości, 220 MB? Mógłbym wrzucić na rapidupload.com ale przy moim biednym łączu to zajmie z pół dnia więc nie chciałbym robić tego niepotrzebne. Ale jak będą chętni to nie ma problemu, nastawię na noc. :)
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2006, 23:35:17 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #24 dnia: Października 27, 2006, 23:49:32 »
:013: Jeszcze pytanie: są zainteresowani wersją o lepszej jakości, 220 MB? Mógłbym wrzucić na rapidupload.com ale przy moim biednym łączu to zajmie z pół dnia więc nie chciałbym robić tego niepotrzebne. Ale jak będą chętni to nie ma problemu, nastawię na noc. :)

A pewnie - jak będziesz miał czas to wrzuć !

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Października 28, 2006, 13:24:11 »
Traun, polecam tą stronę z poradnikami Ironhanda. Teraz przerabia wszystkie tracki do avi. więc nie muszisz mieć LO aby zacząć proces przeszkalania :)

A ja polecam jeszcze tą stronę, zresztą chyba Ty wrzucałeś do niej linka, Kusch.

http://www.virtual-jabog32.de/index.php?section=downloads&subcat=50&lang=en

Masz tutaj zgrane treningi z FC, poza tym jest też manual ze spisanym z nich tekstem i różnymi ciekawymi opisami.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Października 28, 2006, 14:17:45 »
Film jest na 4.5.
Nie mogę dać 5.0 bo byś się some1 przestał rozwijać.
Mam tylko jeden mały zarzut - do diaska! dlaczego nie widać jak boski logos robi z ... Twojego su33 jesień średniowiecza?  :banan

pozdrawiam,
qrdl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Października 28, 2006, 14:30:01 »
Powód jest prozaiczny. Sam nie będąc Boskim Logosem nie mogłem przecież pilotować Jego samolotu w tej scenie. Tym bardziej w ustawieniach AI nie znalazłem nigdzie ustawienia "divine_logos_level", zapewne ED poległo przy próbie zaimplementowania Jego intelektu (nie oni pierwsi). A o pomoc samego Boskiego w nagraniu tej sceny nie śmialem przecież prosić.  :021:

Film jest na 4.5.
Nie mogę dać 5.0 bo byś się some1 przestał rozwijać.

Bardzo pedagogiczne rzekłbym. Studentów też tak oceniasz?  :002:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Października 28, 2006, 14:33:25 »
Bardzo pedagogiczne rzekłbym. Studentów też tak oceniasz?  :002:

Odwrotnie. Studentom daję 5.0, bo nie chcę więcej słuchać lub czytać ich "produkcji"  :banan

pozdrawiam,
qrdl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 08, 2008, 15:24:34 »
Poprosili więc wrzucam wersję HQ, >200MB, większej nie mam. Ujęcia dokładnie takie same, tylko jakość lepsza.

http://rapidshare.de/files/39058241/Angels_HQ.avi.html