Autor Wątek: Pogodzie coś się poj*****  (Przeczytany 39549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pogodzie coś się poj*****
« Odpowiedź #120 dnia: Października 17, 2009, 19:14:50 »
Używasz starego adresu, obecny jest taki:
http://forum.31blot.sp.mil.pl/

Ooo wielkie dzięki ! :001:
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #121 dnia: Października 18, 2009, 17:06:01 »
Taa... Pamiętam jak odrabiałem zadania domowe przy świeczce :021:
Ha, też to znam.
Mnie z pogody martwi to, że w związku z tą piź... obniżeniem temperatury i wzrostem wilgotności wzrośnie tylko "haracz dla Putina za gaz". :/
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #122 dnia: Listopada 04, 2009, 19:37:29 »
W Słupsku spadł pierwszy śnieg, a jeszcze tydzień temu chodziłem w samej bluzie.

« Odpowiedź #123 dnia: Listopada 04, 2009, 20:28:40 »
Leszno również potwierdza pierwszy śnieg, który utrzymał się powiedzmy do około 12-13 - potem już go nie widziano...

Pozdrawiam i życzę ciepłych zimowych wieczorów :)

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #124 dnia: Listopada 04, 2009, 20:55:28 »
W stolicy pierwszy opad także zarejestrowano.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #125 dnia: Listopada 04, 2009, 21:00:35 »
W Szczecinie również sajgon...
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #126 dnia: Listopada 04, 2009, 21:18:07 »
Leszno również potwierdza pierwszy śnieg, który utrzymał się powiedzmy do około 12-13 - potem już go nie widziano...

U mnie cały czas leży i ma się dobrze i do tego jest zimny, o czym przekonałem się za sprawą swojej narzeczonej, której zachciało się wojny na śnieżki w pokoju (właściwie na śnieżkę, bo ja byłem bezbronny).  :002:

« Odpowiedź #127 dnia: Listopada 04, 2009, 22:20:27 »
W stolicy pierwszy opad także zarejestrowano.

Nie pierwszy. W tym roku śnieg padał już w Warszawie. Co prawda krótko, ale na niektórych trawnikach utrzymał się nawet do następnego dnia. Nie pamiętam dokładnie, kiedy, stawiam że jakieś dwa tygodnie temu.

Ale fakt, dzisiejszy śnieg mnie też zaskoczył. Wracałem z pracy na rowerze, a nadal mam założone letnie ogumienie...
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #128 dnia: Listopada 12, 2009, 20:37:30 »
Nie wiem czy "pogodzie coś się poj..." czy nie , ale w Zakopanem już zima. Około 20-30cm. śniegu w mieście, drogi czarne, mokre.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #129 dnia: Listopada 29, 2009, 23:10:27 »
Nie wiem czy "pogodzie coś się poj..." czy nie , ale w Zakopanem już zima. Około 20-30cm. śniegu w mieście, drogi czarne, mokre.
Już nieaktualne, właśnie wróciłem, śniegu niema.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 05, 2009, 11:00:30 »
Halny? :P
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

chincz

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 17, 2009, 08:03:20 »
Czyżbyśmy byli świadkami narodzin nowej zimowej tradycji? 3 cm śniegu = 30 cm baranów na drodze
Czemu? No czemu tak jest, że jak tylko spadnie parę centymetrów śniegu, to z garaży wyjeżdża natychmiast masa baranów, którzy muszą (i to tak koniecznie) wpierniczać się na skrzyżowania na czerwonym świetle??? Bo przecież to takie oczywiste, że jak baran jeden zablokuje ruch w każdą stronę, to szybciej przejedzie. Ech...

« Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 17, 2009, 10:08:59 »
Stłuczka? ;)

chincz

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 17, 2009, 10:35:10 »
Bynajmniej. Ale coś mi sie robi, kiedy ktoś celowo uszczelnia korek, w którym stoję. Starość czy co?

« Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 17, 2009, 11:05:29 »
Czyżbyśmy byli świadkami narodzin nowej zimowej tradycji? 3 cm śniegu = 30 cm baranów na drodze
Czemu? No czemu tak jest, że jak tylko spadnie parę centymetrów śniegu, to z garaży wyjeżdża natychmiast masa baranów, którzy muszą (i to tak koniecznie) wpierniczać się na skrzyżowania na czerwonym świetle??? Bo przecież to takie oczywiste, że jak baran jeden zablokuje ruch w każdą stronę, to szybciej przejedzie. Ech...

No ja też tego nie rozumiem, widzi, że nie może zjechać ze skrzyżowania, a pcha się na środek i rzuca mięsem w każdego kto go obtrąbi. Mhh.

BTW Poznań zasypany i sypie dalej...