Autor Wątek: Pogodzie coś się poj*****  (Przeczytany 39760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pogodzie coś się poj*****
« Odpowiedź #270 dnia: Maja 03, 2011, 20:20:57 »
Przeżywają to tak, jakby te trochę śniegu spadło w maju!  :651:
Razor
Wykrakałeś  :118:
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #271 dnia: Maja 03, 2011, 20:46:38 »
Nie żebym chciał Panów z południowej Polski dołować, ale...

3 Maj na Pomorzu  :021:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #272 dnia: Maja 03, 2011, 20:49:08 »
Te Jankowe osiedle to płyta z żużlu po elektrowni/hucie, pewnie nieźle promieniuje, i będzie przez następne 1000 lat, skoro tam nie ma nawet tego śniegu co faktycznie dziś mocno padał i w normalnych miejscach dalej leży. Zwróćcie uwagę, że w pewnej odległości od tej pink-pripeci śnieg leży jak ta lala.... Nie chcę Cię Żą straszyć, ale nawet Twoje posty stały się jakby bardziej lapidarne/zonowe....

« Odpowiedź #273 dnia: Maja 04, 2011, 06:32:59 »
Razor
Wykrakałeś  :118:
Eeee tam ... z doświadczenia wiedziałem, że się w końcu trafi.  :118:

Tradycja poczatkowo-majowych przymrozków czy nawet śniegu jest dość długa. Co prawda 3 maja z niczym mi się nie kojarzy (choć wolne to już dość długo jest, w sam "długi weekend" po dodaniu 3 do 1 maja ma już spore tradycje), a więc trudno mi "zawiesić pamięć" na tym dniu, ale pamiętam pochody pierwszomajowe gdzie padał śnieg (i było zimno), a także poranny szron na namiocie w pierwszomajowy poranek (w "nowych czasach" ten dzień kojarzę z "otwarciem sezonu").  :003:

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #274 dnia: Maja 04, 2011, 14:42:40 »
Spoko oko Alex, właściwe południe się trzyma (dla mnie = Nowy Sącz :P), choć lekko się ochłodziło, to na Śląsku taka pogoda, z tego co mi wiadomo.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 14, 2011, 23:05:09 »
Czy spoglądając czasami za okno nie macie ochoty reaktywować wątku?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 15, 2011, 08:26:08 »
Myślałem o tym wątku (w sumie o jego nazwie), gdy wczoraj jechałem "na trasie" i przełączając komputer na wyświetlaczu pojawiła się liczba 10 przy temperaturze zewnętrznej powietrza... Zastanowiłem się, który dzisiaj mamy i stwierdzam jednoznacznie że coś się poj*****

Drugi fakt to jak zobaczyłem kolesia z rana w krótkich spodenkach pędzącego do sklepu  :karpik

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 15, 2011, 08:39:00 »
Drugi fakt to jak zobaczyłem kolesia z rana w krótkich spodenkach pędzącego do sklepu  :karpik

Twardziel...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 15, 2011, 08:39:50 »
I bardzo dobrze, bo dopiero dzisiaj dojdą do mnie nowe zimówki  :121:  (byłem przeciwny, wolałem nowe wielosezonowe, które przez ostatnie 4 lata się sprawdziły, ale zostałem przegłosowany).

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 15, 2011, 11:48:10 »
Przecież jeszcze się nawet zima nie zaczęła, więc skąd te zdziwienie? Jeśli w październiku bywa +20C, to jakoś mało kto się dziwuje, choć to już nie lato.
A w narodzie pokutuje dziecinne przekonanie, że jak już grudzień, to zima. Myślę, że macie to z przedszkola, więcej racjonalizmu!  :118:.

Tako rzecze,
Zaratustra

_michal

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 15, 2011, 16:19:10 »
Chciałem zauważyć, że jesieni też nie było (nie licząc temperatury).

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 15, 2011, 17:29:52 »
E tam, jesień była, nawet całkiem ładna, a ta brzydka była w lipcu. :D Zima jest - w weekend byłem na nartach w Białce Tatrzańskiej, pełen wypas 3, dni ostrej jazdy.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 15, 2011, 17:59:14 »
E tam, jesień była, nawet całkiem ładna, a ta brzydka była w lipcu. :D Zima jest - w weekend byłem na nartach w Białce Tatrzańskiej, pełen wypas 3, dni ostrej jazdy.

... rowerem.  :118: 

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 15, 2011, 18:05:53 »
Rowerem też nie gardzę, ale mamy w Polsce już miejscami Europę i armatka śnieżna nie jest kuriozum. 118

« Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 15, 2011, 18:24:38 »
Pfffffhrhrrh mmaruda ale pojechałeś z tą "Europą". No nie mogie..