Autor Wątek: Pogodzie coś się poj*****  (Przeczytany 39697 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pogodzie coś się poj*****
« Odpowiedź #285 dnia: Grudnia 15, 2011, 20:17:00 »
A co powiecie na burze ze śniegiem 4 grudnia ?  :003:

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #286 dnia: Grudnia 15, 2011, 20:37:22 »
Dla mnie bomba. W pracy przez godzinę prądu nie było i przy świecy trzeba było siedzieć. Od razu dzień przestał być nudny :P.

« Odpowiedź #287 dnia: Marca 15, 2013, 08:55:01 »
Koledzy - ratunku! Ściana wschodnia zasypana. Od wczoraj w Rzeszowie intensywne opady śniegu połączone z silnym wiatrem. Temperatury znośne ~ -5* Na moje niewprawne oko nasypało już 20 cm śniegu, prognozy mówią o ciągłych opadach do wieczora. Po mieście nie da się jeździć - jeden wielki korek. Prędkość marszowa na pustych odcinkach 25 km/h. Drogi białe, nawiewane. Jeszcze chwila i będzie można ogłosić stan woje... tfu klęski żywiołowej.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #288 dnia: Marca 15, 2013, 09:49:38 »
Od jakiegoś czasu ostatnie kilometry do pracy mam w okolicy, gdzie wrony niechętnie latają. Dodam, że bez rozsądnego połączenia komunikacyjnego, czyli po prostu piechotka albo rower, bo samochód szanowna małżonka zarekwirowała. Dziś czułem się prawie jak pod Stalingradem :D

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #289 dnia: Marca 15, 2013, 09:57:02 »
Dziś czułem się prawie jak pod Stalingradem :D

Rosjanie cię okrążyli? :)
U mnie zimno, ale bez śniegu. Zalety mieszkania nieco na południe i nieco na zachód...
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

« Odpowiedź #290 dnia: Marca 15, 2013, 10:20:08 »
Ciekaw jestem co powie oddział okrążony w Lublinie? Coś dziwnie zamilkli...

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #292 dnia: Marca 15, 2013, 18:52:08 »
A moze do LOL? Tak sie przykleiliscie do tej pani.... :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #293 dnia: Marca 15, 2013, 20:22:43 »
Jak zobaczyłem ten "materiał" z Nowego Sącza, a szczególnie drugie zdjęcie, to od razu przypomniało mi się INNE, trochę starsze. I jeszcze FILMIK się znalazł.

A teraz 20cm śniegu to już klęska... Faktycznie, nic tylko LOL :)
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #294 dnia: Marca 15, 2013, 20:22:58 »
Koledzy - ratunku! Ściana wschodnia zasypana. Od wczoraj w Rzeszowie intensywne opady śniegu połączone z silnym wiatrem. Temperatury znośne ~ -5* Na moje niewprawne oko nasypało już 20 cm śniegu, prognozy mówią o ciągłych opadach do wieczora. [...]Drogi białe, nawiewane. Jeszcze chwila i będzie można ogłosić stan woje... tfu klęski żywiołowej.
No tak ... śnieg w zimie na naszych szerokościach geograficznych to coś niespotykanego!? Coś mi się zdaje, że to nie "Pogodzie coś się poj*****", tylko ludziom się w 4 literach poprzewracało ... Jak słyszę te głupoty w TV to odnoszę wrażenie, że jest nie 15 marzec, a 15 czerwiec!

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #295 dnia: Marca 15, 2013, 20:34:04 »
Ściana wschodnia oświadcza że  20 cm to nie śnieg, -8C za oknem to nie mróz, a śniegowi w okolicach Suwałk zdarzało się i pod koniec kwietnia leżeć. :P
« Ostatnia zmiana: Marca 17, 2013, 22:16:40 wysłana przez Leon »
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #296 dnia: Marca 15, 2013, 20:52:06 »
Dwa lata temu na Dolnym Śląsku sypnęło pod koniec majówki. Akurat bardzo dobrze to pamiętam, bo wracałem wtedy z Czech pociągiem mając tylko t-shirt i lekką kurtkę :>.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #297 dnia: Marca 15, 2013, 20:56:09 »
Oj, nie chodzi o to, że potrafi sypnąć. Chodzi o to, że leży tak od grudnia. :P
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #298 dnia: Marca 15, 2013, 23:08:57 »
Dobra Koledzy - jestem z tych co dobrze pamiętają zimę stulecia, widziałem już na swoim termometrze za oknem -32*C a i ponad metrowe zaspy koło domu nie są mi obce. Ale... Jeszcze kilka dni temu prawie czuć było wiosnę w powietrzu. Ni stąd ni zowąd napadało w ciągu 24 godzin ~ 40cm śniegu, co przy wietrze 10 m/s potrafi całkowicie sparaliżować ruch kołowy. Ja nie pamiętam tak obfitych opadów śniegu w tak krótkim czasie. Podsumowując - nikomu się tu w 4 literach nie poprzewracało. Było naprawdę ciężko.

« Odpowiedź #299 dnia: Marca 16, 2013, 10:37:53 »
Ja "Zimy Stulecia" nie pamiętam osobiście, za to opady rzędu pół metra (wciąż mówimy o grubości warstwy śniegu "napadanego", nie nawianego ale też bez ubicia) przez noc i owszem. I to zarówno z okresu "wczesnego", gdy większość czasu przebywałem w szeroko rozumianej okolicy Wrocławia, jak i później, gdy z otwartymi ramionami przyjęła mnie "ściana wschodnia".

I wiecie co? TO JEST ZIMA. Zdjęcie zrobione wczoraj, przedstawia balkon na pierwszym piętrze (w tle widać wierzchołki drzew).

You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."