Autor Wątek: LOL lotnicze  (Przeczytany 88096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Glebas

• Gość
Odp: LOL lotnicze
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 13, 2006, 00:33:36 »
Kolega przysłał mi takiego linka.
Co prawda linków miało nie być , ale rzecz dotyczy FSX, więc zamieszczam....
http://www.youtube.com/watch?v=mQD4xs_M3rQ

DROPI

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 13, 2006, 01:28:22 »
Brytyjczycy mają zrzucić cichociemnego na teren okupowanej Polski. Odprawa przed skokiem: Będziesz skakał na nowym modelu spadochronu. Tu jest główny, a tu awaryjny. Zrzucimy cię 20 kilometrów od miasta. Od strefy zrzutu udasz się na północ aż do mostu. Pod mostem będzie stał rower, na nim dojedziesz drogą do miasta. Tam odbierze cię łączniczka.
W końcu skok... Czasza się nie otwiera... No to spadochron zapasowy...Czaszy znowu nie ma!
-No żesz K... ..ać!!! Jak jeszcze tego rowera nie będzie!!!

DROPI

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 13, 2006, 01:35:26 »
Z PAMIĘTNIKA PILOTA RAF-U

Poniedziałek-   Piłem z Polakami.
Wtorek-         Chyba umrę
Środa-           Znowu piłem z Polakami
Czwartek-      Żałuję, że nie umarłem we wtorek.

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 13, 2006, 07:44:09 »
Z pamiętnika japońskiego pilota kamikadze:
1. Lot próbny.

HansVonStunke

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 13, 2006, 14:44:53 »
Dołączę się do tego szlachetnego wątku...

Historia zdarzyła się w czasie projektowania PZL M-15 Belfegor... Na początek - dygresja : tradycja nakazuje, że wykonując rysunki symetrycznych elementów płatowca rysuje się element lewy, i dodaje dopisek 'narysowano lewe, prawe wykonać symetrycznie' (lub podobnej treści)...Tak więc w ten właśnie sposób postąpiono z drzwiami komory ładunkowej Belfegora...W tym momencie nastąpił mały zonk, bo ktoś zauważył - całkiem słusznie zresztą, że samolot ma drzwi komory ładunku tylko po prawej stronie  :021:...Problem rozwiązano expresowo, dopisując do wspomnianego wyżej ' Narysowano lewe, prawe symetryczne' -'Lewych nie wykonywać'.  :021: :002:

« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 13, 2006, 16:27:01 »
Dołączę się do tego szlachetnego wątku...

Historia zdarzyła się w czasie projektowania PZL M-15 Belfegor... Na początek - dygresja : tradycja nakazuje, że wykonując rysunki symetrycznych elementów płatowca rysuje się element lewy, i dodaje dopisek 'narysowano lewe, prawe wykonać symetrycznie' (lub podobnej treści)...Tak więc w ten właśnie sposób postąpiono z drzwiami komory ładunkowej Belfegora...W tym momencie nastąpił mały zonk, bo ktoś zauważył - całkiem słusznie zresztą, że samolot ma drzwi komory ładunku tylko po prawej stronie  :021:...Problem rozwiązano expresowo, dopisując do wspomnianego wyżej ' Narysowano lewe, prawe symetryczne' -'Lewych nie wykonywać'.  :021: :002:
:121: ja mam niby drzwi ładunkowe :021:

HansVonStunke

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 13, 2006, 16:42:14 »
:121: ja mam niby drzwi ładunkowe :021:

Może mi się typ przestawił... prawdę mówiąc to nie jestem pewien już czy to był Belfegor...słyszałem to dość dawno, a i miałem wtedy inne sprawy na głowie niż zapamiętanie typu, w którym ten manewr konstruktorzy zastosowali  :020: ...

« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 13, 2006, 17:10:29 »
Nie no żartowałem, wszystko się zgadza... tylko drzwi komory ładunkowej o ile się nie mylę są po lewej Klik!,
a po prawej są drzwi kokpitu Klik! po raz drugi :P

HansVonStunke

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 13, 2006, 19:14:45 »
W takim razie jeśli to dotyczyło Belfegora, to musiało chodzić o drzwi kokpitu ...  :002:

« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 13, 2006, 19:29:14 »
Wiesz co Hans, młode pokolenie nie zrozumie tego dowcipu :) . Zaraz przeczytasz pytanie, czemu nie zrobili operacji "mirror"?  :002:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 13, 2006, 19:30:12 »
ale wtedy przestaje być to śmieszne bo większość samolotów wyposażonych w drzwi posiada je niesymetrycznie :P

Motacie się w zeznaniach Von Stunke !!! Mataczycie!  :021: :021:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 13, 2006, 19:38:10 »
Zgodnie z przykazaniem Ojca Założyciela, że należy LOL przenieść tu, wklejam jedynna słuszną minę Wielkiego Inkwizytora :karpik :karpik :karpik :karpik :karpik

Tak zawsze wyobrażam sobie moderatorów przed odstrzałem nieposłusznych :021: :021: :021:
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 13, 2006, 23:17:23 »
Nie no żartowałem, wszystko się zgadza... tylko drzwi komory ładunkowej o ile się nie mylę są po lewej Klik!,
a po prawej są drzwi kokpitu Klik! po raz drugi :P
Belfegor umylibyscie się w końcu  :002: Jakiś makijaż zrobili czy coś  :020:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 13, 2006, 23:24:18 »
Belfegor umylibyscie się w końcu  :002: Jakiś makijaż zrobili czy coś  :020:
Specjalnie dla Ciebie: Nawet sobie postumencik walnąłem i zielony tusz na szybach Teraz się podoba :121::020:?

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 13, 2006, 23:28:27 »
No teraz to zasadniczo zmienia postać rzeczy  :564:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg