Autor Wątek: Paths of Hate - short  (Przeczytany 7861 razy)

empeck

• Gość
Paths of Hate - short
« dnia: Listopada 11, 2006, 10:26:12 »
Pojawił się na sieci trailer polskiego animowanego filmu krótkometrażowego Paths of Hate.

Nie mam pojęcia o czym będzie fabuła, ale zajawka smakowita:

http://www.pathsofhate.com/ w dziale trailer.

Odp: Paths of Hate - short
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 14, 2006, 09:57:14 »

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 14, 2006, 10:35:22 »
No proszę, przyzwyczaiłem się, że jak wychodzi jakiś nowy "krótkometrażowy film animowany" to jest to "czyste" 3D - a tu zaskakuje nowa technika (znaczy się chyba też 3D, tylko "specjalnie" wyrenderowane). Miła odmiana, no i tym razem tematyka bliska sercu :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

empeck

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 14, 2006, 11:29:43 »
Mogłem chyba dać screena, bo małe zainteresowanie wątkiem :P

Thx za przeniesienie wątku w odpowiednie miejsce.

Offline krmichal

• *
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 18, 2010, 01:14:18 »
No, w końcu będzie premiera (26 listopada). Już dawno zdążyłem zapomnieć... Tutaj wiecej + nowy trailer:
http://opium.org.pl/2010/11/17/paths-of-hate-ekspresyjny-dogfight/
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2010, 01:19:54 wysłana przez krmichal »

chincz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 18, 2010, 14:47:28 »
No fajnie fajnie. Ale kurtka jak już się w coś wkłada tyle pracy, to czemu się robi pojedynek dziewiątki z... (w najlepszym razie) Dorą  :002:

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 18, 2010, 16:22:15 »
0:19, tuż po machnięciu drążkiem przez pilota.. Spitfire'a. Wszystko widać tam jak na dłoni. Na początku filmu też się zastanawiałem, co to u licha ma być? Z jednego ujęcia wnioskowałem że to P-39, z innego że to dwie beefki się nawalają*. Dopiero w 19 sekundzie zorientowałem się z czym mam do czynienia. Jedyne co mnie dziwi, to to, że na ile się orientuję 109 to Emil, natomiast Spitek to z tego co rozpoznaję VIII.

*swoją drogą na jednym pseudofroncie zrobiono coś takiego, że Rumunia która w zimie '45 była już po stronie aliantów, miała 109 i Luftwaffe miało 109. Miano się identyfikować chyba po kolorze krzyży (czerwono-żółty a biało-czarny). Coś pięknego to było, prawie same teamkille siadały po obydwu stronach xD
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2010, 16:27:36 wysłana przez Yarden »
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

chincz

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 19, 2010, 08:53:48 »

Spit może i VIII, ale na pewno nie jest to Emil.

A tu chyba jednak jest spitowa kierownica.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 19, 2010, 18:14:53 »
W sumie to rzeczywiście jakaś nietypowa beefa, bo skrzydła zaokrąglone, a z drugiej strony żadne wersje po E-4 nie miały w ten sposób wzmocnionego steru wysokości. A kierownica tak, jest spitowa, czyżbym pisał co innego? :001:

Z tych ujęć najlepiej zresztą widać:

« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2010, 19:57:58 wysłana przez KosiMazaki »
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 19, 2010, 20:06:15 »
Ja nie widzę u Meśka zaokrąglonych końcówek skrzydeł. Wg. mnie jest to C, bo ma już karabiny w skrzydłach, albo wczesne D. Tylko chłodnicę oleju ma nie pod tym skrzydłem co trzeba.
PFS_milo

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 19, 2010, 20:42:03 »
No to jeszcze lepiej, VIII kręcąca z Cäsarem...

Offline krmichal

• *
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 19, 2010, 22:25:56 »
No nie dogodzisz :D  Ale fakt, że niewiele by kosztowało spytanie chociażby na tym forum (jeszcze na etapie koncepcji) co zrobić, żeby wszystko pasowało.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 19, 2010, 22:58:44 »
Skoro nikomu się nie chce sprawdzać/nie zależy mu takich rzeczy w wielomilionowych produkcjach, czy to filmach, czy grach, myślicie, że w prywatnym projekcie warto? Przecież autor nawet mógł nie wiedzieć, że było tyle wersji samolotów. Spit to Spit, Bfka to Bfka, o co chodzi? ;)

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 20, 2010, 00:57:42 »
No tak, tylko że jeśli ta animacja była elementem czyjejś pracy dyplomowej, to wydaje się, że ten gość jest pasjonatem lub przynajmniej lubi lotnictwo. Tym bardziej, że pracuje nad projektem już 4 lata.. No i po takim kimś oczekiwałbym większego obeznania w temacie.. No, ale dobrze że jest jak jest, bo mogłoby nie być niczego :P

« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2010, 22:18:25 »
Dłuższy trailer: