Autor Wątek: PULLUP-PULLUP  (Przeczytany 8279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
PULLUP-PULLUP
« dnia: Listopada 11, 2006, 21:45:08 »
Czy da sie gdzies to wylaczyc? Wiem, ze mozna zmienic wysokosc na jakiej Bitchin' Betty bedzie ostrzegac o niskim pulapie, ale o pullupie nigdzie nie udalo mi sie wyczytac...
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

BigMac

• Gość
Odp: PULLUP-PULLUP
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 11, 2006, 22:14:10 »
ctrl-v lub przełącznik na prawym pulpicie "Voice message inhibit". Wyłącza wszystkie komunikaty głosowe

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 11, 2006, 22:22:28 »
Czyli nie da sie wylaczyc samego pullupa? :/
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 11, 2006, 22:43:04 »
Dawno już Viperem nie latałem, ale pamiętam, że ustawiało się to poprzez ICP klikając w przycisk nr.2 (ALOW) i ustawiając odpowiednią wysokość.

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 12, 2006, 01:44:08 »
W starym falconie dalo sie wywalic plik :) W AF jest pewnie podobnie.

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 12, 2006, 21:08:31 »
Dawno już Viperem nie latałem, ale pamiętam, że ustawiało się to poprzez ICP klikając w przycisk nr.2 (ALOW) i ustawiając odpowiednią wysokość.
ALOW ustawia komunikat "Altitude - Altitude" i wysokość na jakiej ma się odzywać + ostrzeżenie przy przekraczaniu FL100 w dół. Pullupa chyba nie da się wyłączyć bo jest zbyt krytyczny dla życia pilota.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 12, 2006, 21:11:14 »
No proszę, wystarczył rok i człowiek rdzewieje  :020: Masz rację Miszon, tam sie jedynie ustawiało ostrzeżenie o wysokości.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 12, 2006, 22:41:30 »
ALOW ustawia komunikat "Altitude - Altitude" i wysokość na jakiej ma się odzywać + ostrzeżenie przy przekraczaniu FL100 w dół. Pullupa chyba nie da się wyłączyć bo jest zbyt krytyczny dla życia pilota.
Uh... Krytyczny, nie krytyczny, wkurza jak sie chce czasem nisko polatac :004:

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 13, 2006, 10:21:00 »
Mnie się wydaje, że ostrzega tylko, jeśli zbliżasz się do ziemi, jak wyrównasz lot nawet na 30m to przestaje pilpać....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 13, 2006, 11:59:10 »
pipa tylko wtedy gdy VVI jest skierowany w glebę i do wyciągnięcia potrzeba manewru o odpowiedniej wartości przeciążenia (chyba 3G dla CAT I), ale ja już dawno poniżej 10000 stóp nie latałem, więc znowu mogę się mylic :D

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 13, 2006, 17:12:27 »
Mnie się wydaje, że ostrzega tylko, jeśli zbliżasz się do ziemi, jak wyrównasz lot nawet na 30m to przestaje pilpać....
Dokładnie tak, latać sobie możesz nisko i odpowiednio ustawić ostrzeżenie o niskim pułapie, ale pullup ratuje ci tyłek, bo ostrzega cię przed bardzo prawdopodobnym spotkaniem z matką glebą gdy jesteś z nią na kolizyjnym.

« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 03, 2006, 19:03:13 »
Ja mam inne pytanie związane z komunkatami z wieżą kontrolną oraz z innymi pilotami w czasie misji.Komunikaty są po Angielsku.Na ścieżce Lead Persuit/sounds są pliki typu waw np.pullup,hold short czy warning ale nie pozostałe. Mam pytanie czy są gdzieś opisane komunikaty występujące w FalconAF
pozdrowienia
vito_zm

Lysy

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 03, 2006, 19:35:59 »
Mam pytanie czy są gdzieś opisane komunikaty występujące w FalconAF

jest taki jedny maly pliczek nazywa sie "falcon.tlk", w katalogu \sounds.
gdzies na internecie jest program ktory czyta falcon.tlk... nie wiem gdzie go znalazlem  :005: po jego zaintalowaniu znajdziesz kolejny pliczek (MS Excel) - jest to cala lista glosow/komunikatow uzywanych w falconie. ten program pozwala ci odtworzyc jakikolwiek komunikat, a nawet zastapic go swoim wlasnym. wiec jesli chcesz miec po polsku, wiesz co robic  :002:

Lysy

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 04, 2006, 02:30:31 »
to male cudo nazywa sie TlkView i jest tutaj http://www.geocities.com/kamox/utilities/TlkView1.10.zip
czy dziala z F4AF naprawde nie wiem; na "starym" falconie nie ma problemow.

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 04, 2006, 09:34:31 »
Dzięki za infornacje.Masz rację na ścieżce sounds jest plik falcon.tlk.Zgodnie z twoją sugestią uruchomiłem program TlkView v.1.1.0 ale program zarządał pliku st80w.dll.Próbowałem go znaleźć,ale go nie ma.Być może był on w starych wersjach Falcona.Próbowałem w internecie znaleźć jakies informacje na temat TlkView oraz st80w.dll i znalazłem pseudonim byc może autora tego programu Bob "Snowman" Crawford.Zastanawiam się czy nie wysłać maila wprost do Lead Pursuit z pytaniem jak można odcztytać komunikaty w FalconAF.Może ktoś rozwiązał juz ten problem?
pozdrowienia
vito_zm