Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232780 razy)

extradd

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #750 dnia: Stycznia 30, 2009, 21:16:44 »
No to pociesze Cie tym

Trza jeszcze trochę poczekać :005:

Vesa

• Gość
« Odpowiedź #751 dnia: Stycznia 31, 2009, 00:41:55 »
Witam wszystkich serdecznie.

Jestem początkującym, wiec za bardzo mnie nie besztajcie:P  Mam małe pytanko: czy to normalne że w Migu 29  dziobek skacze do góry lub opada w dół sam od siebie? na F-15 tego nie mam, przy różnych prędkościach jakoś tak mi się wydaje.

« Odpowiedź #752 dnia: Stycznia 31, 2009, 00:54:55 »
No tak, owszem, w F-15 to masz tyle napchanego ustrojstwa, że w automacie trymeruje samolot komputer pokładowy (ale jak wysiądzie to pilot F-15 z przyzwyczajenia do automatyki musiałby trzymać na ręku samolot o ile miałby hydraulikę, jak nie to już w ogóle klops, co innego wschodnie maszyny, we wschodnich jest trymer, często sterowany elektrycznie, a więc jak nie ma hydrauliki można się ratować jakoś ) , Ty musisz sam trymerować maszynę w zależności od czynników takich jak np. prędkość, lub takich względem potrzeb czyli np. zniżanie.
Jak nie wiesz jeszcze to poszukaj o działaniu trymera, było gdzies na forum na pewno już.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Vesa

• Gość
« Odpowiedź #753 dnia: Stycznia 31, 2009, 01:13:13 »
Tomcat dzieki wielkie. Miałem raz okazje pooglądać Migusia z bliska, mały pokaz też( uszy pozatykało na kilka godzin):) ale cieżko sie to tu tym steruje że masakra:)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #754 dnia: Stycznia 31, 2009, 09:22:27 »
Nabierzesz wprawy to się będziesz sam z tego śmiał... :020:
Trening, trening, trening...
11:05 PM

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #755 dnia: Stycznia 31, 2009, 14:41:55 »
Rolą ECM jest wysyłanie na częstotliwości radaru nas namierzającego tzw. szumu który sprawia że sygnały odbite od obiektu wracające do anteny giną w gąszczu sygnałów nadawanych przez zagłuszarkę, dzięki temu radar otrzymuje jedynie dane o naszym kierunku a nie np. o prędkości. Lecz system ten posiada także wady ponieważ ogłasza wszystkim , że jesteśmy w powietrzu. (tak mi się wydaje ekspertem nie jestem jak co to mnie poprawcie)
A mnie się wydaje (proszę poprawić w razie czego), że ECM działa na zasadzie, że wysyła kolejno kilka sygnałów identycznych jak ten wysłany przez samolot namierzający. W efekcie prawdziwy sygnał odbity ginie wśród wielu fałszywych, które wysyła ECM skutkiem czego widać wiele celów jeden za drugim. problem polega na tym który jest prawdziwy (działanie ECM doskonale widać na radarze F15, gdzie pojawia się wiele "celów" jeden nad drugim).
Oczywiście im bliżej tym mniej skuteczne działanie ECM.
ECM warto włączać tylko wtedy, gdy zostałeś zalokowany, jeżeli mimo włączenia ECM nadal jesteś zalokowany, to znaczy, że wróg znajduję się naprawdę blisko.

extradd

• Gość
« Odpowiedź #756 dnia: Stycznia 31, 2009, 15:40:36 »
A jak naprawde działa ECM w LOFC?Jak działa na np. naziemne jednostki wroga?

hkmp57

• Gość
« Odpowiedź #757 dnia: Lutego 02, 2009, 07:22:50 »
Udało mi się przejść tą misję F-15, rzeczywiście musiałem poczekać aż szturmowcy wykonają misję i wyłączyć grę zanim któregoś z A-10 lu F-16 sprowadzą na ziemię, dzięki za pomoc

hkmp57

• Gość
« Odpowiedź #758 dnia: Lutego 02, 2009, 07:32:38 »
Co do ECM to według tego co napisał Tom Clancy w Czerwonym Sztormie (proponuje przeczytać każdemu kto się takimi rzeczami interesuje) to ECM wysyła szumy, które sprawiają, że na radarze obiekt jest dużą plamą, przez co radar ma problemy z namierzeniem samolotu. To się nawet zgadza z tym co jest w grze bo na radarze samolot z ECM maskuje również inne samoloty.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #759 dnia: Lutego 02, 2009, 10:28:27 »
A wpisać w szukajce to Pan nie zapomniał?
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=4135.0

Pozdrawiam

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #760 dnia: Lutego 02, 2009, 23:58:25 »
Też czytałem Pana Clancy'ego i pamiętam, jak Czerwony Październik używał takiego zakłócania sonaru torpedy, że właśnie tworzył fałszywe echa obok swojego prawdziwego odbicia. Po czym ruska Alfa zmieniła częstotliwość sonaru i zanim zakłócanie się dostosowało do nowej częstotliwości, to druga torpeda zdążyła "ugryźć" Października. Po prostu sądziłem, że ECM działa bardzo podobnie.

Arivia

• Gość
« Odpowiedź #761 dnia: Lutego 05, 2009, 23:47:43 »
Jak w Lock On v1.02 moge namiezyc(namierzyć) cele naziemne(?) probowalem(Próbowałem) chyba wszystkim juz. :(

Proszę pisać swoje posty poprawnie. Dziadek Kos.
« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2009, 07:07:36 wysłana przez Kos »

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #762 dnia: Lutego 07, 2009, 02:23:20 »
Napisz, którą bronią chcesz atakować cele naziemne. F-15 nie ma trybu atakowania celów naziemnych (w LO), możesz atakować tylko samoloty. Pod tym względem lepszy jest już Su-27, który też nie przenosi żadnej broni P-Z, ale ma taki tryb (klawisz 7) i może atakować tylko działkiem. Oczywiście w F-15 możesz pruć "na pałę" z Vulcana w ziemię licząc, że może coś trafisz...

« Odpowiedź #763 dnia: Lutego 07, 2009, 17:53:37 »
Yyy... no....tego tam... noo... nie tylko działkiem  :021:
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

« Odpowiedź #764 dnia: Lutego 07, 2009, 18:10:42 »
@Arivia

Napisz, którą bronią i którym samolotem.