Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grzempek

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 18, 2006, 14:21:59 »
Dobra. To ja też zadam pytanie:) Mam nadzieje ze nie bedzie kontrowersji:P  Ostatnio przesiadłem się z su-27 na su-33..wszystko piknie i ładnie...ale mam pewnien dylemat z beriozą.. Otórz pracuje ona tylko w trybie wykrywania największych zagrozeń(czyli zalokowania przez wroga mojego samolotu) Nie wyświetla zadnych dancyh o oświeceniu mnie przez radary...Gdy próbuje zmienić tryb pracy tego cacka (shift+R) to moge go jedynie wyłaczyć...I teraz: czy moze to mój brak wiedzy i berioza z su-33 działa tylkow takim trybie? jesli nie to jak to cholerstwo ustawic?dzieki
PS. Przeczytalem manuala od dechy do dechy nic nie ma

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 18, 2006, 15:52:43 »
Spróbuj przewertować na przykład ten temat (de facto jest on w tym dziale jako przyklejony). Powinien Ci trochę pomóc. Może za długo przytrzymujesz tę kombinację klawiszy i Ci "przeskakuje" o 1 tryb? Zebym miał zainstalowanego LO:FC to aż bym sam zobaczył z ciekawości. Aha, i wlaśnie: jaką masz wersję symulatora?

carolus

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 19, 2006, 17:16:20 »
jakim programem najlepiej skompresować by uzyskac dobra jakość fimiku i małą jego wage  :008: ??

grzempek

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 19, 2006, 20:41:25 »
Spróbuj przewertować na przykład ten temat (de facto jest on w tym dziale jako przyklejony). Powinien Ci trochę pomóc. Może za długo przytrzymujesz tę kombinację klawiszy i Ci "przeskakuje" o 1 tryb? Zebym miał zainstalowanego LO:FC to aż bym sam zobaczył z ciekawości. Aha, i wlaśnie: jaką masz wersję symulatora?

No własnie mam 1.02...kurde

« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 19, 2006, 20:51:11 »
@ grzempek

Hmmm... Jakby Ci to powiedzieć... zabiłeś mi klina tym pytaniem. :D Ekspertem nie jestem, ale czy nie jest tak, że:

1) Berioza we wszystkich samolotach rosyjskich w LO jest taka sama. A więc nie bardzo rozumiem fakt, że dzieje Ci się tak tylko w Su-33...

2) Nie ma zmiany trybów (w LO, nie wiem jak w realu). Zagrożenie podstawowe jest wyświetlane jako pomarańczowe światełka, a pozostałe (secondary threat) jako zielone.

I tyle.

jakim programem najlepiej skompresować by uzyskac dobra jakość fimiku i małą jego wage  :008: ??
Oj po cienkim lodzie stąpasz kolego...

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 20, 2006, 09:02:01 »
Oj po cienkim lodzie stąpasz kolego...

:011: :010: A bo to nie ma darmowych programów do obróbki video :011: Wystarczy wejść tutaj albo tutaj. Bardzo dobrym oraz darmowym programem (a właściwie kombajnem) do edycji wideo jest VirtualDub albo VirtualDubMod. Oczywiście to moja subiektywna opinia więc jeśli mamy na Forum kogoś kto się tym zajmuje nie amatorsko to mógłby dorzucić swoje 3 grosze.

Pozdrawiam

PS. Jascha -> wybacz moje zaskoczenie, ale nie za bardzo rozumiem o co Ci chodziło z tym "cienkim lodem". :)
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 20, 2006, 10:26:40 »
Pewnie o to że obowiązuje zasada ... szukaj, szukaj, szukaj,   nic nie znalazłeś? to dla pewnosci jeszcze raz poszukaj -- i dopiero pytaj. (sam czasami łamałem tę zasadę).
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 20, 2006, 11:15:44 »
PS. Jascha -> wybacz moje zaskoczenie, ale nie za bardzo rozumiem o co Ci chodziło z tym "cienkim lodem". :)

No to wytłumacz mi jaki związek ma jego pytanie z pomocą dla Lock-On... Pomijam fakt, że postawił dokładnie takie samo pytanie w temacie "nowy film z lomaca" 2 minuty wcześniej.

Spokojnie... Tak tylko przy okazji napisałem. Mi to generalnie rybka. ;)

grzempek

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 20, 2006, 13:35:32 »
Dobra, Panowie moja wtopa. Sugerowalem sie zasiegniem stacji radiolokacyjnej wgora. Wg mnie wlatywalem w jej zasieg i nie otrzymywalem zadnych informacji na panelu, ale zblizylem sie do niej i zaskoczylo...moja wina sorki;]

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 27, 2006, 19:21:16 »
Powiedzcie mi proszę czy da się tak ustawic lock ona w misji ażeby padał śnieg i było biało na ziemi??. Ustawiałem co prawda zimę i temp. -20 C ale i tak trawka zieleniła się i nie było widać zimy....

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 27, 2006, 19:30:22 »
Różne scenerie na różne pory roku są dopiero w dodatku Flaming Cliffs

Opad ustawia się w edytorze misji w sekcji meteo, ale najpierw trzeba ustawić dostatecznie gęste chmury.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 10, 2007, 13:53:47 »
hmmm a czy jest taka możliwość w LOMACU ażeby móc kontrolować kamere na externalu za pomocą myszki. Próbowałem ustawić w opcjach ale nic nie zdziałałem. Potrzebuje żeby poruszała się ona szybciej niż wtedy gdy mam wciśnięty shift i kieruję ją klawiszami klawiatury numerycznej :)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 10, 2007, 14:27:58 »
hmmm a czy jest taka możliwość w LOMACU ażeby móc kontrolować kamere na externalu za pomocą myszki. Próbowałem ustawić w opcjach ale nic nie zdziałałem. Potrzebuje żeby poruszała się ona szybciej niż wtedy gdy mam wciśnięty shift i kieruję ją klawiszami klawiatury numerycznej :)

http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5547.0.html
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,2822.msg34101.html#msg34101
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5618.msg91976.html#msg91976
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2007, 14:48:12 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 10, 2007, 15:10:44 »
Można, wysarczy przypisać osie myszki w konfiguracji sterowania do rozglądania się. (linki Kuscha dotyczą rozglądania się wewnątrz kokpitu)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 10, 2007, 22:20:16 »
No tak mam przypisane ale tylko na wewnętrznej kamerze. Powiesz mi gdzie to ustawić?? Ja dawałem na  mysz i na osie, po czym pokazywała mi się lista funkcji do przypisania między innymi przepustnica i rozglądanie się jednak tylko w środku :)