Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 16, 2007, 11:44:24 »
No fakt sorry....
Szukałem pod "usuwanie numerów"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 17, 2007, 18:24:21 »
Ktoś pytał o pociągi. Tutaj jest rozkład jazdy:

http://www.666th.co.uk/downloads/LOFC_train_table.htm

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 18, 2007, 19:29:56 »
A ja myślałem, że żarty sobie stroicie z tym rozkładem jazdy...  :karpik
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

R4il

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 19, 2007, 19:41:51 »
Witam.
Przepraszam, że tak zaśmiecam temat, ale mam małe pytanie dotyczace ruchów glowy pilota podczas nagrywania tracka. Chodzi o to ze gdy obracam glowa podczas nagrywania tracka kiedy go odtwarzam nie widać tych ruchów poprostu głowa jest nieruchoma. Wie ktoś z Was o co moze chodzić. Czy ktoś wie jak to moze wlaczyć?? Jesli nie kojazycie o co chdozi to taki efekt byl widoczny na filmiku VTFC na poczatku. Z góry dziekuje za pomoc.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 19, 2007, 19:54:36 »
Ja włączysz tracka to nie możesz ruszać myszką, widokiem, po prostu niczym. Ręce za siebie i oglądamy :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 19, 2007, 20:00:00 »
Kusch, chyba nie zrozumieliście pytania :P

Jeśli chodzi o widok obracającej się głowy z externala to chyba można go oglądać tylko na żywo, albo na trackack z muliplaya (tego drugiego nie jestem pewien).

Powód jest taki, że ruch głowy pilota jest przypisany bezpośrednio do punktu w który patrzysz na widoku z kabiny. Jeśli oglądasz samolot z zewnątrz, to nie możesz obracać głową. A jeśli nagrasz tracka z kabiny, to przełączając się na widok zewnętrzny podczas oglądania tracka skasujesz zapamiętane zmiany widoku i też obracającej głowy nie zobaczysz.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

R4il

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 19, 2007, 21:32:41 »
Rozumiem. Dzieki za wyjasnienie some. Dokładnie o to chodziło co napisałeś. Właśnie mnie to dziwiło bo gdy ogl ądałem tracka to pilot komputerowy obracał głową a ja juz nie mogłem, tzn. moja sie nie obracała a kompa tak. W każdym razie dziekuje za wyjasnienie.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 22, 2007, 12:19:43 »
No i mam kolejny problem......
Posiadam Locka 1.02, i jedną rzeczą która mnie tam irytuje  :banan jest to że na HUD-zie wyświetla mi się prędkość w zaokrągleniu do dzięsiątek. Dokładne wskazania są pokazywane tylko wtedy gdy mam wysuniętą sondę w su 33 i jest blisko tankera....... Czy jest jakiś sposób jakaś możliwość ażeby włączyć dokładne wskazywanie prędkości??
Raz widziałem nawet na jakimś screenie właśnie coś takiego....
Proszę o pomoc

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 22, 2007, 13:19:11 »
Nie ma.

Screen pewnie był z innej wersji/patcha
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 26, 2007, 19:12:45 »
Dzisiaj znowu mnie coś zamęcza...pytanie na temat locka a dokładnie A-10

Mam locka z kolekcji klasyki z patchem, i mam taki problem że gdy gram na wersji nie spatchowanej i latam na a-10 bez problemu moge zrzucać bomby i odpalać różnego typu pociski kierowane. Jednak po instalacji patcha wszystko się zmienia pomimo to że posiadam pod skrzydłami i kadłubem szeroką gamę pocisków i bomb żadnych jednak nie mogę odpalić. Poprstu na każdym trybie przez cały czas mam włączone działko. Nie da się go wyłączyć przyciskiem "C" - co prawda na HUDzie ma tryb do zrzucania bomb lub odpalania mavericków mogę sobie zalockować cel ale gdy naciskam spust na joy bądź spację leci seria z działka..... Po skończeniu się pocisków w działku nadal nic nie mogę odpalać. Chyba jedynie Sidewindery :(
Pozostał bym pewnie na wersji nie spatchowanej lecz na niej zbyt wolno myszka działa (tak jakby jej czułość była na minimum). Rozwiązaniem jest instalacja patcha i potem zmienienia fragmentu wersu pliku  Cockpit.lua
CockpitMouse = falsena
CockpitMouse = true

Proszę o pomoc

« Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 26, 2007, 19:21:41 »
W Hamerykańskich maszynach są dwa spusty. Ten domyślny ZAWSZE odpowiada za działko, a drugi właśnie za prezenty podwieszone pod skrzydłami. W opcjach jest pod nazwą "release weapon" (druga od dołu w sekcji combat)
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 26, 2007, 19:36:32 »
Jednak 3 od dołu  :banan :banan
Dzięki wielkie :D

Groomset

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 26, 2007, 21:24:14 »
Apropo's dokładnego wskazania prędkości to wystarczy nie instalować patcha polonizującego i wtedy V na HUD wyświetla sie dokładnie.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 26, 2007, 21:37:37 »
No tak.... ale jak bez patcha mało kto teraz gra ;/
Spróbuję rozkminić to tak aby razem z patchem działało, myślę że jest to kwestia odnalezienia pliku w ktorym to jest ustalone  :banan

« Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 27, 2007, 18:52:38 »
Panowie sie nie zrozumieli chyba :)
Groomset
nie instalować patcha polonizującego
Flanker
ale jak bez patcha mało kto teraz gra ;/
Nie ma znaczenia czy masz polska wersje lo czy angielska do grania po necie, byle miala ten sam numerek co u innych, a w KK pacz polonizujacy jest e... rozlaczny z paczem 1.01 -> 1.02 tak mi siem zdaje, znaczy mozesz miec 1.02 bez polskiej wersji i...
wtedy V na HUD wyświetla sie dokładnie.
:004: