Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233619 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hornet

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #210 dnia: Maja 24, 2007, 23:37:40 »
Otwierasz plik

..\Lock On\Config\producer.cfg

zmieniasz
ForceFeedbackEnabled = true;na
ForceFeedbackEnabled = false;
« Ostatnia zmiana: Maja 24, 2007, 23:43:15 wysłana przez Hornet »

misio-jedi

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Maja 25, 2007, 01:15:49 »
Dzieki Hornet ! No, tak jedt zupelnie inaczej - pierwszy raz wyladowalem na Kuzniecowie   :banan

« Odpowiedź #212 dnia: Maja 26, 2007, 18:20:36 »
Sorry że zadam może kolejne z "dziwnych i bezsensownych pytań" ale: czy bylby ktos sklonny przeslac mi poradnic do LOMACA po Polsku bo sciagnac nie moge a przydalby mi sie...
Moj e-mail: tomcat14@o2.pl

Używaj proszę polskich liter, bo będzie źle...
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2007, 18:32:31 wysłana przez some1 »
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Offline some1

• Global Moderator
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 07, 2007, 00:24:07 »
Właśnie zainstalowałem LOCK ON-a i mam nadzieje ze uda mi sie poczuc klimat wspolczesnych walk powietrznych, tak jak w przypadku iłka.
Jednak przeszkadza mi w tym strasznie póki co:

1. rozglądanie sie klawiszami numpad czy cos tam. Można zrobić jakoś tak żeby to było po ludzkiemu za pomocą myszki?

2. działanie wolanta, który po wychyleniu pozostaje na swojej pozycji, pewnie jes to spowodowane tym ze w tych prawdziwych samolotach tez tak jest, ale czy mozna to zmienic?

I jeszcze jedno, jakoś zle zainstalowal mi sie pacz polonizujący i chcialem wgrac gre jeszcze raz, ale nie chce sie wyinstalowac. Czy ktoś wie jaka moze byc przyczyna tego poza tym ze gra jest piracka, bo oczywiście NIE jest :118:

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 07, 2007, 20:39:37 »
chyba w pliku view.lua musisz poszukać zmienną z "mouse" i zmienić ją z false na true.

Co do reinstalacji - mam ten sam problem na laptopie ;/

no i czy ktoś mógłby spróbować chociaż odpowiedzieć na moje poprzednie pytanie ;)

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 07, 2007, 22:11:55 »
...no i czy ktoś mógłby spróbować chociaż odpowiedzieć na moje poprzednie pytanie ;)

Nie ten dział! Spróbuj w "Technika lotnicza" jeśli chcesz konkretnej odpowiedzi. Z pewnością forumowi fachowcy pomogą. :P

1. rozglądanie sie klawiszami numpad czy cos tam. Można zrobić jakoś tak żeby to było po ludzkiemu za pomocą myszki?

2. działanie wolanta, który po wychyleniu pozostaje na swojej pozycji, pewnie jes to spowodowane tym ze w tych prawdziwych samolotach tez tak jest, ale czy mozna to zmienic?

1. Nie jestem pewny w którym pliku to było w 1.02 ale tak jak pisał Q-bak poszukaj w plikach parametru mouseview i ustaw na true.
2. Nie rozumiem pytania. Chcesz żeby drąg się centrował sam nawet mimo, że masz nadal wychylonego joya?!  :121:
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 08, 2007, 10:52:04 »

2. Nie rozumiem pytania. Chcesz żeby drąg się centrował sam nawet mimo, że masz nadal wychylonego joya?!  :121:

Chce wlasnie zeby mi sie drag centrowal, mimo ze juz nie trzymam klawiszy  :021:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2007, 12:25:32 wysłana przez some1 »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 08, 2007, 12:29:27 »

adr

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 15, 2007, 15:39:03 »
Witam,

Nie wiem czy dobrze robię zadając moje pytania w tym topicu, ale zaryzykuję.
Nie jestem jeszcze początkującym w LO, jednak zamierzam być.

I podstawowe pytanie.
Czy opłaca mi się kupować gierkę, będąc w posiadaniu 1,66GHz, 768 Ram, i (o zgrozo!!!) GF MX440 64Mb?
Już wiem, że latałbym na całkiem minimalnych ustawieniach, do czasu upgrade'u sprzęta. Ale czy będzie to chociaż płynne latanie?

I pytanie dodatkowe.
Czy zakupując (ewentualnie) podstawową wersję z półek sklepowych za 30zł, będę potrzebował narzucać jej konkretne patch'e? Czy może jest to już wersja odpowiednio zmodyfikowana przez producenta?

Pzdr.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 15, 2007, 15:53:14 »
Obawiam się, że na GF4MX to w ogóle nie będzie poprawnie działać (brak obsługi DX8). Zawsze możesz sprawdzić demo przed zakupem.

ftp://ftp.ubisoft.com/games/lomac/demo/Lock_On_Demo.exe

albo demo Flaming Cliffs (na dole strony):
http://lockon.co.uk/index.php?end_pos=135&scr=products&lang=en

adr

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 15, 2007, 16:10:50 »
:) też prawda. Że mi do głowy nie przyszło? W końcu po co są dema? Dzięki.

« Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 15, 2007, 18:33:49 »
Działa. Jedno i drugie, na mx 440, nawet na 256 ramu, ale... nie warto. Wystarczy kilka samolotów i już slajdy. A wczytywanie, eh... Zanim kupię fc oszczędzam na lepszy 'sprzęt'...

-- Uf, zdążyłem dorobić polskie literki :) Skleroza.

Wynikłą dyskusję na temat obsługiwania wersji DirX przez stare karty graficzne wydzieliłem do nowego wątku w "dziale sprzętowym" - "Stare karty graficzne, a obsługiwanie wersji DirX" - http://www.il2forum.pl/index.php/topic,9052.msg137353.html#msg137353

Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2007, 19:57:16 wysłana przez Razorblade1967 »

adr

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 15, 2007, 22:17:29 »
Sprawdziłem demo Lock On. Działa ładnie. Miguś śMiga. Guziec również płynnie pomyka. Wszystko jest na high w 1024x768. :001:

Ale! To jest tylko jeden śMiguś i fatamorgana, która dość szybko mnie rozwala.  :001:
Guziec również nie ma wokół siebie zbyt wielu towarzyszy poza paroma "czterma" kółkami na lądzie.
Nie ma skomplikowanych uliczek miast z piękną architekturą itp.
Spodziewam się, że przy tłocznym niebie, lądzie, wodzie będzie gorzej.
Tak czy inaczej widzę, że Lock On jest nie byle jakim symulatorem. Teraz mam trochę czasu, żeby opanowac klawiszologię i załatwić Mirage'a. Równolegle na boku zbieram na upgrade'a sprzęta, bo 1:1 szybko mi się znudzi.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 16, 2007, 00:52:07 »
Co do klawiszy i obsługi samolotu to tak jak  w  Il-2  uproszczone i tyle . Wiec nie będzie tyle klikania jak w Falconie a szkoda moim zdaniem . ;)