Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233502 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 16, 2007, 01:14:51 »
Jasne, że śmiga - ja mam celka 1GHz@1120Mhz, 512MB RAMu, GForce 3 Ti200 kręcone i w "98" można popykać jakieś akcyjki na F-15 czy polskim MiGu - nie mówiąć o reszcie towarzystwa:)
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

piter600

• Gość
« Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 30, 2007, 14:32:19 »
Jak zmieniać uzbrojenie w misjach czy kampanii czy jest to mozliwe jesli tak co zmienić w konfiguracji gry aby mozna było samodzielnie dokonywać wyboru uzbrojenia.

Przy każdym pytaniu będziesz zakładał nowy wątek? Gdyby każdy tak robił to dział o LO miałby nie 22, a 2222 strony i już wtedy nic byś nie znalazł!
Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2007, 15:05:36 wysłana przez Razorblade1967 »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 30, 2007, 17:17:26 »
W menu "Airgroup Planning"-> przycisk "Payload", następnie bawiąc się opcjami w sekcji "Loadout" możemy w zasadzie dowolnie modyfikować swoje podwieszenia (oczywiście podwieszając to co jest dostępne na danym zaczepie uzbrojenia dla danego samolotu). W sekcji obok, tj. "Payload" możemy decydować o ilości zabieranego paliwa, a także podejrzeć udźwig dopuszczalny oraz sprawdzić czy dobrane przez nas podwieszenia nie mają zbyt dużego wpływu na wyważenie samolotu.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #228 dnia: Lipca 02, 2007, 09:16:05 »
Achtung, Achtung!
Ponieważ nareszcie mam dobry sprzęcior, zainstalowałem wczoraj wieczorem Locka - tylko z czystej ciekawości, bo jak wiemy nie jest to prawdziwe latanie (nie strzelajcie jeszcze!  :002:)
Siedziałem do....4 rano.
Pasjonująca sprawa, ale oczywiście jetem w tym momencie totalnym lamerem w kwestii obsługi tego całego bałaganu.
W miarę możliwości będę się starał odnajdywać potrzebne informacje na Forum, jednakże miejcie Panowie trochę cierpliwości jak będę truł d...ę czasami.  :021:
On - line zobaczymy się nieprędko, ponieważ na tą chwilę byłbym zapewne latającym celem.  :002:

P.S W sprawie patchy - wgrałem sobie bodajże 1.02 - czy jest coś więcej?

Bis zum bitteren Ende.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #229 dnia: Lipca 02, 2007, 09:39:27 »
W miarę możliwości będę się starał odnajdywać potrzebne informacje na Forum, jednakże miejcie Panowie trochę cierpliwości jak będę truł d...ę czasami. 

Byle w odpowiednim w miarę możliwości wątku :D

P.S W sprawie patchy - wgrałem sobie bodajże 1.02 - czy jest coś więcej?

Tak. Dalej jest już FC.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

carolus

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Lipca 03, 2007, 13:02:17 »
Witam!
Znalazłem ostatnio na lockonfiles, skinę do E3 A, powodującą że AWACS zamienia się na samolot pasażerski B 707. Poniżej podaje link
http://www.lockonfiles.com/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=919#dl.

Po ściągnięciu i wypakowaniu, a następnie zainstalowaniu do cdds, przez LOMANA, uzyskuje efekt widoczny na poniższych screenach. Moja wersja Lock Ona to 1.02.
http://img170.imageshack.us/my.php?image=screenshot031mz5.jpg
http://img519.imageshack.us/my.php?image=screenshot032mb3.jpg

Proszę o pomoc w wyjaśnieniu jak zainstalować to poprawnie.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #231 dnia: Lipca 03, 2007, 13:18:33 »
To nie jest archiwum do instalacji przez LOMANA, musisz ręcznie rozpakować i przenieść teksturę do katalogu LockOn\TempTextures.

Mówi się skin (odmieniasz jak rodzaj męski).

carolus

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Lipca 03, 2007, 16:45:21 »
Ściągnij wklej w TempTextures zobaczysz co się stanie i porównaj z moimi screenami. Po zainstalowaniu w LOMAN'ie znika "grzyb " a jak wkleisz w TempTextures to zrobi sie "grzyb" koloru tego który jest w miejscu gdzie jest jego model.
Ale w tym problem gdy się oddali AWACS jest w normalnym malowaniu, a gdy sie przyblizy jest w malowaniu IAF i znika grzyb w tym problem.
« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2007, 16:51:19 wysłana przez carolus »

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #233 dnia: Lipca 05, 2007, 15:06:38 »
"Poloneza czas zacząć"....  :001:
Na początek wyprodukowałem sobie manuala:

Już mi się odechciało, :021: ale walczę ambitnie dalej.

P.S. Żeby nie zaśmiecać - poproszę o krótką i pewną odpowiedź gdzie mogę kupić FC? Przejrzałem wszystkie podawane przez Was kiedyś linki - niestety nieaktualne.

Bis zum bitteren Ende.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #234 dnia: Lipca 05, 2007, 17:01:46 »
Najłatwiej, najtaniej i najszybciej na lockon.ru (wersja download) za 20$.
Tylko że ostatnio serwer padł, a mi znowu nie chce przejść aktywacji po reinstalce systemu.  :008:
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #235 dnia: Lipca 06, 2007, 01:43:10 »
Zack to ylko tak strasznie wygląda ;)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #236 dnia: Lipca 06, 2007, 09:03:58 »
Zack to ylko tak strasznie wygląda ;)
Tak, tak Szanowny Administratorze - wszyscy tak mówią....:002:
Ale na poważnie - nie jest beznadziejnie. Swego czasu spędziłem kilkanaście godzin nad poczciwym Flankerem, tak więc nieco w głowie zostało. Największy problem stanowić będzie zapewne płynne opanowanie obsługi uzbrojenia. O ile rosyjske latadła jeszcze jako- tako, to amerykański sprzęt już przeraża.

Mimo wszystko - kawał wspaniałego latania!  :003:

Jeszcze jedno lamerskie pytanie - czy w Locku jest opcja wgrywania skinów/schematów malowań? Jeżeli tak- czy jest jakaś dobra stronka z takowymi? (Lockon.ru chyba padł chwilowo).

Bis zum bitteren Ende.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #237 dnia: Lipca 06, 2007, 11:05:08 »
Skiny można wgrywać ale tylko zastępując już istniejące (z małymi odstępstwami którymi nie chcę zawracać głowy), najlepiej się do tego nadaje Modman (ewentualnie LoMan - starsza wersja) ale to pod warunkiem że skin został odpowiednio spakowany do archiwum, w większości tak jest.

Najlepiej poszukać wszystkiego na www.lockonfiles.com (niezbędna rejestracja)

Kiedyś nudząc się na uczelni zrobiłem takie małe FAQ, które w gruncie rzeczy jest streszczeniem tego wątku :D Jeszcze nie skończone, niesformatowane i w ogóle nie obrobione ale może się przyda do czegoś:

http://home.elka.pw.edu.pl/~mkrawczy/LO_FC/lofaq.txt

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #238 dnia: Lipca 06, 2007, 20:29:48 »
Najłatwiej, najtaniej i najszybciej na lockon.ru (wersja download) za 20$

Ja jednak zdecydowanie polecam wersję CD. Po zainstalowaniu patcha starforce budzi się tylko raz na tydzień, przez pozostały czas płytka leży grzecznie w pudełku i się nie niszczy, a z grą, jaką jest lockon to te cztery kody aktywacyjne, które dostajesz do wersji download to na mój gust dużo nie jest. Zawsze trafi się jakaś reinstalka, coś się popsuje, czy zdarzy się inny nieprzewidziany wypadek, zwłaszcza, że ponoć trick z zachowaniem numeru nie zawsze się udaje. Sam już ze 3 razy reinstalowałem FC i wcale nie mam ochoty prosić się ED o nowe klucze w razie, gdyby mi się skończyły. Zawsze CD to CD.

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #239 dnia: Lipca 08, 2007, 15:12:33 »
Witam
Mam problem dziwnej natury, otóż nie wyświetlają mi się znaki i czasem numery niektórych państw. Objawia się to czymś takim:

Mam wersję 1.02 z Kolekcji Klasyki z paczem ze strony Ubi. Oprócz tego PL-MOD dla 1.02, mod do wody (więcej FPS) i kabiny (aby krawędzie były gładkie) ale i bez tego towaru też tak samo to wyglądało.]
Z góry dzięki za pomoc  :001:
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.