Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #300 dnia: Sierpnia 23, 2007, 12:26:08 »
A ja dodam jeszcze jedną.... Omijaj wszelkie gry z nazwą "symulator" szerokim łukiem - są gry dużo łatwiejsze w zrozumieniu i rozgrywce.
Saper :banan
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #301 dnia: Sierpnia 23, 2007, 12:29:32 »
Wystarczy już, bo robicie OT.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #302 dnia: Sierpnia 23, 2007, 12:44:36 »
Tylko wyłącz "easy radar" bo nikt tutaj się na uproszczonej awionice nie zna, wszyscy latają na poziomie hard i takiego dotyczy instrukcja Razora. ;)

Jeszcze włącz rosyjskie napisy na HUD, choć i bez tego powinieneś zrozumieć Razora, naprawdę wszystko znakomicie wytłumaczył...

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: Września 02, 2007, 01:06:15 »
Właśnie jest drobny problem Panowie...

Gdy gram na sieci to nie znikają mi z ekranu treści wysyłane przez innych userów. W przybliżeniu wygląda to tak:

Widzimy w tle napisy do połowy ekranu... jak ustawić je aby po jakimś czasie automatycznie znikały?

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #304 dnia: Września 03, 2007, 10:45:26 »
Saper :banan

Ominął mnie ten ten tema :banan

(PS. Nie śmieję się bo zacząłem bawić się się F4 ....)

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #305 dnia: Września 05, 2007, 21:59:28 »
Mam takie, być może trywialne pytanie. Sam już nie wiem czy ja robię coś źle, czy to konflikt controlsów, czy może tak ma być z jakiegoś powodu. Otóż, mam w controlsach przypisane jedno pokrętło przepustnicy x45 do sterowania elewacją anteny radaru. Wygodniej mi tak, bo bardzo płynnie można ją przesuwać w górę i w dół, oprócz tego zakres MFD mam przypisany pod hat na przepustnicy (ten pod palcem wskazującym). Sprawdza się to w każdym myśliwcu, oprócz F-15. Z jakiegoś powodu MFD bez przerwy skacze po zakresach zmieniając je samowolnie. Przykładowo widzę kontakt na zakresie 40, wysoko, wznoszę się jednocześnie obniżając antenę, aby utrzymać locka, a zakres nagle skacze sobie sam na 160 i kontakt znika. Kiedy przeczesuję przestrzeń przesuwając antenę w górę i w dół, zakres skacze sobie jak chce, co chwila sam się zmienia. Dzieje się tak bez przerwy i tylko w F-15. Wie ktoś co jest grane, bo mnie to już maksymalnie frustruje i bardzo przeszkadza w walce? :-/

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #306 dnia: Września 07, 2007, 23:51:42 »
Kolejne z serii trywialnych pytań - do czego dokładnie służy przełącznik "change RWR/SPO mode"?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #307 dnia: Września 08, 2007, 08:23:41 »
Mam takie, być może trywialne pytanie. Sam już nie wiem czy ja robię coś źle, czy to konflikt controlsów, czy może tak ma być z jakiegoś powodu. Otóż, mam w controlsach przypisane jedno pokrętło przepustnicy x45 do sterowania elewacją anteny radaru. Wygodniej mi tak, bo bardzo płynnie można ją przesuwać w górę i w dół, oprócz tego zakres MFD mam przypisany pod hat na przepustnicy (ten pod palcem wskazującym). Sprawdza się to w każdym myśliwcu, oprócz F-15. Z jakiegoś powodu MFD bez przerwy skacze po zakresach zmieniając je samowolnie. Przykładowo widzę kontakt na zakresie 40, wysoko, wznoszę się jednocześnie obniżając antenę, aby utrzymać locka, a zakres nagle skacze sobie sam na 160 i kontakt znika. Kiedy przeczesuję przestrzeń przesuwając antenę w górę i w dół, zakres skacze sobie jak chce, co chwila sam się zmienia. Dzieje się tak bez przerwy i tylko w F-15. Wie ktoś co jest grane, bo mnie to już maksymalnie frustruje i bardzo przeszkadza w walce? :-/
Wiesz co? Ja mam też tak na swoim x52. Te pokrętła Saiteka są do d... bani. Niedokłądne. Jest jakiś "szum" w nich. Poradziłem sobie z tym tak, że zrobiłęm delikatny deadzone. Dalej są skoki anteny, ale tylko w moemcie zmieniania kąta. Jak już się ustatkuje to nie skacze, a najważniejszy jest kąt 0 stopni - tam jest deadzone (gdzieś 10%). Pokrętło musisz mieć w opcjach w LockOnie ustawione jako oś, a nie suwak. Ale zastanawiam się czy jednak nie zmienić na klawisze...

poko24

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: Września 08, 2007, 08:31:41 »
Kolejne z serii trywialnych pytań - do czego dokładnie służy przełącznik "change RWR/SPO mode"?
Pewnie chodzi o filtry RWR. Amerykanie mają trzy tryby pracy RWR. Przełącza na filtry, które ostrzegają tylko przed promieniowaniem o wyższym mocy (czyli radary, które znajdują się bliżej od ciebie). Ale nie wiem napewno, zapytaj gości od Falcona. Oni ten system mająlepiej rozbudowany.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: Września 08, 2007, 08:34:23 »
Właśnie jest drobny problem Panowie...

Gdy gram na sieci to nie znikają mi z ekranu treści wysyłane przez innych userów. W przybliżeniu wygląda to tak:

Widzimy w tle napisy do połowy ekranu... jak ustawić je aby po jakimś czasie automatycznie znikały?
Naciśnij Lewy ALT + M i złap za krawędź kursorem i trzymając LPM przesuń na maksa w górę. Napisy zniknął na amen :002:

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #310 dnia: Września 08, 2007, 11:15:03 »
Teraz ja. Otóż na pewnym serwerze (nie pamiętam nazwy) gdzie walczyły przeciwko sobie 2 floty zauważyłem pewną rzecz: kiedy spadał jakiś samolot i pilot się katapultował to po ok. minucie z krążowników startowały śmigłowce ratownicze (callsign: "Rescue Team 1" itd) które leciały w okolice upadku, krążyły chwilkę i wracały na statek. Czy jest możliwość ustawienia czegoś takiego w edytorze ? czy po prostu to były zwykłe śmigłowce ze zmienionym callsign i miały trasę wyznaczoną w okolicach tras przelotu samolotów ?
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: Września 11, 2007, 20:08:36 »
Naciśnij Lewy ALT + M i złap za krawędź kursorem i trzymając LPM przesuń na maksa w górę. Napisy zniknął na amen :002:

Dzięki, sprawdzę  :007:

Eustachy

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: Września 14, 2007, 15:47:27 »
Cześć wam i czołem!

Chce się od was dowiedzieć czy:

1. Lock On 1.02 pójdzie płynnie w max. detalach na karcie graficznej "Sapphire ATI X1650PRO 265MB DDR3 128bit 590/1320 MHz" jeśli mam tylko 512MB RAM?

2. Jeśli tak to czy dodatek FC 1.1 jest bardziej wymagający sprzętowo od wersji bazowej LO?

3. Czy awionika w tym simie jest w miarę realna czy zmyślona lub krańcowo uproszczona jak w wielu innych gierkach?

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: Września 14, 2007, 16:03:01 »
1. Lock On 1.02 pójdzie płynnie w max. detalach na karcie graficznej "Sapphire ATI X1650PRO 265MB DDR3 128bit 590/1320 MHz" jeśli mam tylko 512MB RAM?
2. Jeśli tak to czy dodatek FC 1.1 jest bardziej wymagający sprzętowo od wersji bazowej LO?
3. Czy awionika w tym simie jest w miarę realna czy zmyślona lub krańcowo uproszczona jak w wielu innych gierkach?
1. Zapomnij, chyba że masz mocno podkręconego Core2Duo. Lock On wymaga przede wszystkim mocnego procesora. Ale ta graficzka i tak jest za słaba na to żeby uciągnąć pełne detale. RAMu potrzeba 1GB, na 512MB nawet nie polatasz z scenery na High.

2. FC jest bardziej wymagający w przypadku Su25T, a poza tym nie ma raczej wielkiej różnicy.

3. Awionika jest uproszczona, ale dokładniejszą znajdziesz tylko w serii Falcona. LO to nie strzelanka, jeśli o to ci chodziło. ;)
DCS/FSX/AC/pCARS

Eustachy

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Września 14, 2007, 16:15:45 »
1. Zapomnij, chyba że masz mocno podkręconego Core2Duo. Lock On wymaga przede wszystkim mocnego procesora. Ale ta graficzka i tak jest za słaba na to żeby uciągnąć pełne detale. RAMu potrzeba 1GB, na 512MB nawet nie polatasz z scenery na High.

No to jestem przybity bo nie mam też czterordzeniowego proca! A czy GF6800GT pociągnie na takich detalach Lock On?

Zresztą chyba silnik graficzny LO jest mocno zwalony...

2. FC jest bardziej wymagający w przypadku Su25T, a poza tym nie ma raczej wielkiej różnicy.

To na razie sobie go podaruję. Ale czy w ogóle można teraz kupić FC w Polsce?

3. Awionika jest uproszczona, ale dokładniejszą znajdziesz tylko w serii Falcona. LO to nie strzelanka, jeśli o to ci chodziło. ;)

Falcona 4.0 to nawet mam ale jego grafika ziemi wyświetlana w rozdziałce 800x600 na interpolowanym panelu LCD sprawia, że odruchowo wyłączam monitor. :karpik
A chodziło mi dokładniej o to czy awionika rosyjskich samolotów jest jaka taka bo amerykańskimi i tak bym nie latał jako, że z góry wiadomo iż ich awioniki dokładniej odwzorować się nie da w rosyjskim simie za 30 dolców...