Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233239 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #390 dnia: Marca 16, 2008, 11:31:06 »
Możesz podczas załadowania kampanii z lewej strony, włączyć misje poprzednią i powtórnie ją przejść.

falconek

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: Marca 16, 2008, 12:55:11 »
To by było za proste :) u mnie przycisk "fly" jest nieaktywny jak zaznaczę jakąkolwiek misję oprócz bierzacej(bieżącej)
« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2008, 13:22:30 wysłana przez Kos »

falconek

• Gość
« Odpowiedź #392 dnia: Marca 20, 2008, 19:44:33 »
hmm... czy jest jakiś sposób na ożywienie martwego pilota?

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: Marca 20, 2008, 21:27:45 »
Masaż serca, usta usta?  :118: Tak poważnie to włącz sobie opcję PERMIT CRASH RCVR w opcjach w zakładce DIFFICULTY. Gdy zostaniesz zestrzelony będziesz mógł kontynuować misję startując ponownie z macierzystego lotniska. Innego sposobu nie ma  :003:
« Ostatnia zmiana: Marca 20, 2008, 21:36:38 wysłana przez Hornet »

Platfuz

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: Marca 24, 2008, 22:25:43 »
Witam .Niedawno kupiłem Lock On w polskiej wersji językowej i mam problem. Gra uruchamia się normalnie ,ale gdy już jestem w powietrzu to praktycznie nie mogę sterować , ponieważ gdy wykonuje delikatną korektę Joyem stery w samolocie wychylają sie maksymalnie  :005:.Bawiłem się w różne ustawienia czułości i tak dalej , ale nic nie pomagało  :005:.Joya nie mam uszkodzonego gdyż w innych grach wszystko chodzi jak należy.Mam Logitecha Wingman Force 3D Force Feedback.Z góry dzięki za pomoc .

Offline h.

• *
« Odpowiedź #395 dnia: Marca 25, 2008, 09:03:22 »
hmm... czy jest jakiś sposób na ożywienie martwego pilota?

Otwórz notatnikiem plik Pilots.xml w PilotLogBook. Znajdź swojego pilota i zmień Status="0" na Status="1".

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #396 dnia: Marca 28, 2008, 09:15:35 »
Witam

W miejscu gdzie jest zainstalowany LO jest folder controllers a tam plik  saitek X45, a znowu w folderze doc jest plik jpeg  pokazujący profil na x45. czy da się je jakoś uruchomić?

pozdrawiam

Offline Orzeł

• APAsq
  • *
  • APAsq#4 WBCI#4
    • WBCI
« Odpowiedź #397 dnia: Marca 28, 2008, 21:08:45 »
Witam .Niedawno kupiłem Lock On w polskiej wersji językowej i mam problem. Gra uruchamia się normalnie ,ale gdy już jestem w powietrzu to praktycznie nie mogę sterować , ponieważ gdy wykonuje delikatną korektę Joyem stery w samolocie wychylają sie maksymalnie  :005:.Bawiłem się w różne ustawienia czułości i tak dalej , ale nic nie pomagało  :005:.Joya nie mam uszkodzonego gdyż w innych grach wszystko chodzi jak należy.Mam Logitecha Wingman Force 3D Force Feedback.Z góry dzięki za pomoc .

Być może masz włączoną stabilizację wysokości, należy wtedy nacisnąć H a następnie Ctr i T aby wyzerować trymery.

Wojtek_920

• Gość
« Odpowiedź #398 dnia: Marca 30, 2008, 14:54:55 »
Mam problem a mianowicie nie działa mi trymer. Klawisze wydają sie być dobrze przypisane w opcjach a w czasie gry po ich naciśnięciu nic sie nie dzieje. Nie ma też znaczenia czy kożystam korzystam z klawiszy przypisanych na klawiaturze czy joystiku. Autopilota mam wyłączonego i stabilizacje wysokości również i zastanawiam sie czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna w opcjach lub w samym samolocie (mig 29). Jężeli kotoś potrafił by mi pomuc pomóc z gury góry dziękuje.

[size=9]ORTOGRAFIA![/size]
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2008, 16:22:21 wysłana przez KosiMazaki »

poko24

• Gość
« Odpowiedź #399 dnia: Marca 30, 2008, 19:33:23 »
Sprawdź czy nie masz przypadkiem przypisanej osi jakiegoś kontrolera jako trymer. Nie mam pojęcia co może być innym powodem Twoich problemów.

ajdula

• Gość
« Odpowiedź #400 dnia: Kwietnia 06, 2008, 13:11:06 »
Witam Wszytkich. Mam bardzo głupi problem. Po przejściu wszystkich treningów , postanowiłem polatać online. Jednak mam problem z wystrzeleniem rakiet. Potrafie z działka bez problemowo strzelać ale nikt w sieci tego nie używa tylko rakiety. I teraz mam do Was pytanie jak odpalić te rakiety( co trzeba nacisnąć) wiem , że tabem sie namierza nic po za tym. Czytałem różnego rodzaju poradniki, instrukcje , nawet mam klawiszologię. Jednak nic mi to nie dało. Liczę na Waszą pomoc.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #401 dnia: Kwietnia 06, 2008, 13:28:09 »
Poczytaj, poszukaj, a znajdziesz :)

Wiele osób już o to pytało więc nie powinno być problemu :P

Pozdrawiam

« Odpowiedź #402 dnia: Kwietnia 06, 2008, 14:00:37 »
Jednak mam problem z wystrzeleniem rakiet. Potrafie z działka bez problemowo strzelać ale nikt w sieci tego nie używa tylko rakiety. I teraz mam do Was pytanie jak odpalić te rakiety( co trzeba nacisnąć) wiem , że tabem sie namierza nic po za tym. Czytałem różnego rodzaju poradniki, instrukcje , nawet mam klawiszologię. Jednak nic mi to nie dało. Liczę na Waszą pomoc.

Przeczytaj moje wcześniejsze posty w tym temacie:

« Odpowiedz #279 : Sierpień 10, 2007, 22:48:09 » - Tam masz m.in. o ustawieniach HUD.
« Odpowiedz #275 : Sierpień 09, 2007, 20:01:08 » - Radar, EOS i walka w trybie ДВБ czyli z dużej odległości.
« Odpowiedz #294 : Sierpień 18, 2007, 12:18:31 » - krótki opis jak opalać rakiety przy widoczności celu czyli tryby БВБ.

Chyba trzeba to będzie jednak wszystko wyszukać i wsadzić do jednego tematu.  :005:

Wojtek_920

• Gość
« Odpowiedź #403 dnia: Kwietnia 06, 2008, 20:26:31 »
Sprawdziłem osie i nic. Co ciekawsze w trybie treningu trymer mi działa a w kampani czy tez w krótkim starciu samolot kieruje sie ku ziemi i nie reaguje na trymer tylko na same stery.

« Odpowiedź #404 dnia: Kwietnia 09, 2008, 20:06:27 »
Jestem w szoku, albo mam coś z ustawieniami gry, albo strach myśleć. :karpik

Nie umiem strzaleć. Tzn. otworzyć ognia. Zbliżam się do samolotu przeciwnika na 500m wciskam TAB (namierzam gościa - samolot podświetla się czerwonym prostokątem) i cisnę "spację" - nic się nie dzieje. Rakiety się nię odpalają. Włączam działko - ciskam "C", ciskam "spację" - nic się nie dzieje. Przy tych operacjach nie widzę by się coś przełączało, wyświetlało, etc.

To sam dotyczy przycisków joy'a, które przypisałem do powyższych funkcji - namierzanie "Tab", zmiana broni "W", wł./wył. działka "C" i otwarcia ognia "Spacja".

A może coś trza odbezpieczyć, odblokować, włączyć, przełączyć, nadmuchać, przesunąć, przedpłacić, nadpłacić, zapłacić lub z kabiny wyrzucić przez "okno" by taka kupa żelaztwa zaczęła pluć ogniem.

Jak tak dalej będzie mi szło to za moment odpalam iłka i wyżyję sie foczką na stadku ruskich sosenek.

Help, ja nic nie wiem o suszarkach, hud'ach i rakietach. Ja chcę KOTS'ów albo innej prostej mechaniki.

Tylko proszę bez szyderstw.

P.S. Ja tu o strzelaniu, a lecieć prawie nie umiem...
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"