Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #600 dnia: Sierpnia 27, 2008, 12:38:14 »
ten po prawej jest dla mnie niezidentyfikowany. I tu proszę o uzupełnienie :)
To wymagany kurs do następnego punktu.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #601 dnia: Sierpnia 27, 2008, 13:04:02 »
Dziękować :)

highfly

• Gość
« Odpowiedź #602 dnia: Sierpnia 27, 2008, 18:07:26 »
Witam. Po wielu próbach okazało się, iż wszystko jest dobrze do czasu zainstalowania patcha 1,02. Gdy go zainstaluje trymowanie przestaje działać. Co dziwne, gdy instalowałem Lock on wcześniej taka sytuacja nie miała miejsce. Ta gra mnie załamuje  :015:

Spróbuj wejść w plik producer.cfg i ustaw „force-feedback” na „false”. Powinno pomóc w problemach z trymowaniem :020:

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #603 dnia: Sierpnia 28, 2008, 10:13:24 »
Tym razem mam troszke inne pytanie. Powiedzcie towarzysze, czy da rade tak skonfigurowac przycisk na klawiaturze, ze nacisniecie go zmieni tryb pracy przyciskow na joy'u ? Powiedzmy, ze przycisk F4 na joy'u mam odpowiedzialny za wysuwanie podwozia, ale po nacisnieciu np. X na klawiaturze chcialbym, zeby ten sam przycisk byl odpowiedzialny za np. lockowanie sie na celu.
Domyslam sie ze cos takiego nielatwo jest osiagnac, ale czy to wogole mozliwe w lock'u ?
Pozdrawiam

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #604 dnia: Sierpnia 28, 2008, 11:13:32 »
Po prawej stronie w opcjach sterowania jest kolumna z klawiszami modyfikującymi (Shift, Win, Alt itd). Możesz dodać 'Y' do któregoś z nich (powiedzmy do RWin), a następnie przypisać w konfiguracji joysticka do lockowania na celu 'RWin + F4'. Ale 'Y' będzie wtedy działał jak Shift a nie jak przełącznik.

Żeby przycisk zachowywał się jak przełącznik, musisz skorzystać z zewnętrznego oprogramowania. Np jeśli masz Saiteka możesz to zrobić w profilu dla joysticka.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #605 dnia: Sierpnia 28, 2008, 11:35:37 »
Problem w tym, ze niestety saiteka nie posiadam (choc wiem, ze tam wlasnie mozna cos takiego zrobic). Wiec bedzie to problematyczne ?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #606 dnia: Sierpnia 28, 2008, 11:46:48 »
Pojęcia nie mam. Może ten program da radę: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=7336.msg105980#msg105980

Poza tym jakbyś się w końcu  pochwalił jaki masz joystick to może ktoś mający podobny model by Cię nakierował.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #607 dnia: Sierpnia 28, 2008, 12:21:39 »
Black Widow od speed link'a. http://gry.onet.pl/28065,1419889,artykul.html   <-- wlasnie cos takiego.
Some1, juz wlasnie sprawdzalem ten program ktory podales w linku, ale dzieki niemu mozna zrobic tylko tak, ze jeden przycisk na joy'u emuluje SHIFT'a. Ja bym chcial (wiem, za duzo chce  :118:) zeby po nacisnieciu przycisku zmienial sie tryb przyciskow, wlasnie tak jak w saiteku

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #608 dnia: Sierpnia 28, 2008, 20:09:07 »

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #609 dnia: Sierpnia 28, 2008, 21:02:15 »
Dzieki, juz zmusilem program do dzialania.

wojak02

• Gość
« Odpowiedź #610 dnia: Września 01, 2008, 00:04:52 »
Witam wszystkich i pozdrawiam! Mam taki mały problem mianowicie chodzi mi o lądowanie samolotem.Latam od tygodnia w Lock on FC,wszystko jest cacy,uruchomienie samolotu kołowanie start itd.ale kiedy już wracam po misji na lotnisko nie mogę wylądować rozbijam się.Czy może ktoś mi pomóc i opisać procedurę lądowania co i jak? POZDRAWIAM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #611 dnia: Września 01, 2008, 00:30:58 »
Zapomniałeś napisać czym latasz.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #612 dnia: Września 01, 2008, 00:39:18 »
Zapomniałeś napisać czym latasz.

Przecież napisał - samolotem. :)
Każdym ląduje się tak samo. ;) No... w przypadku Su-25T może jest nieco więcej zabawy.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #613 dnia: Września 01, 2008, 00:51:08 »
Przecież napisał - samolotem. :)
Każdym ląduje się tak samo. ;) No... w przypadku Su-25T może jest nieco więcej zabawy.

Oj chciałem pomóc żeby nie było, że Mazak to się tylko czepiać potrafi. Pozatym masz rację. W Ropuchu najczęsciej ląduje się poprzez kombinację klawiszy CTRL+E :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #614 dnia: Września 01, 2008, 00:57:00 »
Buhaha. Prawda. :)

Żeby kolega się nie zniechęcił, bo nie bardzo wiem co tu mu napisać (zwolnij, wypuść podwozie i klapy, traf w pas pod odpowiednim kątem :D):

http://www.flankertraining.com/ironhand/flightbasics.htm

Masz tam 3 filmy z prezentujące lądowanie - MiG-29, Su-25T i Su-33 na lotniskowcu. W języku angielskim.