Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Łukasz W

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #630 dnia: Września 08, 2008, 18:12:04 »
Dziękuję to naprawde działa ctrl-G działa.Chciałem to wyprubować(wypróbować) na lotniskowcu Admiral Kuzenstov londowanie(lądowanie) wyszło mi za pierwszym razem . Aha i muwicie(mówicie) że skrzydeł nieda(nie da) się chować wydawało mi się że skrzydła w SU-33 da się schować do góry np po londowaniu(lądowaniu) na lotniskowcu jeśli się da to napiszcie jaka to kombinacja klawiszy.
« Ostatnia zmiana: Września 08, 2008, 19:28:38 wysłana przez Kos »

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #631 dnia: Września 08, 2008, 19:54:15 »
Gratuluję koledze. Na cztery napisane wiadomości we wszystkich są błędy i ślady "czerwonego długopisu" do tego za nic nie da się zrozumieć o co pytasz. Przejrzysz klawiszologię symulatora, czy będziesz pytał o każdą kombinację? :121: W grę mogą grać dzieci od lat 7, pod warunkiem że potrafią czytać.
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #632 dnia: Września 11, 2008, 14:17:02 »
Mam pytanie odnośnie FC.
Otóż zaczęło się to od tego, że ciąg silników przypisałem dla kierownicy ;) Zwolniła mi się wajcha i zachciało mi się przypisać ją do trymera. No i tu mam problem, ponieważ ta opcja istnieje w spisie osi, ale... nie działa. Jakikolwiek potencjometr nie wypróbuję, zawsze nie działa dla trymera.
Jestem po świeżej reinstalacji FC więc wiele nie namieszałem. Może trzeba coś zmienić w CFG?

Pozdr.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #633 dnia: Września 11, 2008, 14:53:26 »
Pierwsze pytanie - czym latasz? Potencjometry nie działają dla Ropuchów. W myśliwcach nie miałem problemu, trymer ustawiony na potencjometrze działał bez problemu.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #634 dnia: Września 11, 2008, 15:08:16 »
No właśnie ropuchem ;/ :(

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #635 dnia: Września 11, 2008, 15:29:10 »
Loczek w wielu aspektach kuleje, ale są też rzeczy odwzorowane poprawnie. To jeden z takich smaczków. Ponieważ w ropuchach brakuje funkcji resetowania położenia trymerów również w grze nie jest ona obsługiwana (kombinacja crtl+t nie działa). Podejrzewam, że niemożność przypisania potencjometru do trymera wynika z podobnych przyczyn.

« Odpowiedź #636 dnia: Września 11, 2008, 19:48:17 »
W prawdziwym Su-25 trymery obsługuje się przyciskami, dlatego w LO nie da się ich kontrolować potencjometrami ;)

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #637 dnia: Września 11, 2008, 19:51:47 »
Tylko, że ta opcja nie istnieje dla każdego samolotu. Nawet w opcjach włączając 'TEST' nic się nie porusza.

« Odpowiedź #638 dnia: Września 11, 2008, 19:59:46 »
Ja używam trymera wysokości na potencjometrze a dokładniej na pokrętle na przepustnicy. Bardzo się przydaje przy lotach na małej wysokości do 10/20m -można lecieć nie dotykając joya.
Na pewno dobrze ustawiasz wszystko?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #639 dnia: Września 12, 2008, 11:09:36 »
Nie wiem co mam źle ustawione, ale pod domyślnymi klawiszami ctrl+; ctrl+. trymer również znikł. No cóż, jeszcze popróbuję.
Ja używam trymera wysokości na potencjometrze a dokładniej na pokrętle na przepustnicy. Bardzo się przydaje przy lotach na małej wysokości do 10/20m -można lecieć nie dotykając joya.
To samo chcę osiągnąć... nie szargaj moich nerwów ;)

« Odpowiedź #640 dnia: Września 12, 2008, 13:00:59 »
To może napisze jak ja ustawiam. W opcjach lewy górny róg wybieram "device" czyli mój joy, następnie przełączam obok przełącznik na axis i w trim pitch wybieram oś. Można nawet do pokrętła na myszce przypisać.
Może podajesz nie tą oś co trzeba, może nazwy są pozmieniane?

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #641 dnia: Września 17, 2008, 17:47:43 »
Mam dwa pytania na które nawet najstarsi górale nie odpowiedzieli.

Do czego służy wskaźnik w czerwonej ramce? (Su-27):

O czym informuje nas ta tabliczka po lewej stronie? Czy chodzi o prędkości przelotowe na różnych wysokościach?

Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #642 dnia: Września 17, 2008, 21:00:47 »
Do czego służy wskaźnik w czerwonej ramce? (Su-27):

Jest to wskaźnik położenia klinów wlotu powietrza IPK-2-02A (ИПК-2-02А: индикатор положения клиньев воздухозаборников). Jak wiadomo myśliwiec Su-27P ma wloty powietrza o regulowanej geometrii. Ich położenie jest sterowane automatycznie poprzez elektro-hydrauliczny system regulacji wlotów ARW-40A (AРВ-40A : Aвтомат Регуляции Воздзабоников).

Wskaźnik IPK-2-02A.
« Ostatnia zmiana: Września 17, 2008, 21:24:05 wysłana przez John Cool »

barn

• Gość
« Odpowiedź #643 dnia: Września 18, 2008, 16:13:48 »
Mam pytanie co do RWR  (Radar Warning Receiver) w A10. A wlasciwie dwa.

1. Moglby mi ktos objasnic symbole, które pojawiają się na tym wskaźniku i co oznaczają? Tzn. który oznacza zbliżającą się rakietę, który SAM itp... Próbowałem szukać ale nic nie znalazłem, a trening tego tematu nie pokrywa.

2. Czy to tylko ja coś źle robię, czy w misjach tworzonych na własną rękę RWR nie działa? Ustawiłem 3 Igły, które co jakiś czas strzelają do mnie, ale niestety nie dostaję żadnego info o nadlatujących rakietach.

BTW. Zna ktoś jakiś dobry sposób na  tych bazookowców? :) Bo nigdy nie mogę w nich wymierzyć :)

« Odpowiedź #644 dnia: Września 18, 2008, 16:18:44 »
Igły strzelają rakietami na podczerwień więc RWR ich nie wykryje.