Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #1020 dnia: Kwietnia 19, 2010, 18:00:41 »
Chetnie uzywalbym "ogonkow" , ale ja z Kanady i tu ich nie ma! Druga s prawa, to kto teraz odpowie na moj post w tym miejscu, czy ktos mi pomoze?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1021 dnia: Kwietnia 19, 2010, 19:03:47 »
O ile pamiętam, po instalacji patcha 1.02 płyta w napędzie nie była już potrzebna.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #1022 dnia: Kwietnia 24, 2010, 17:45:53 »
Witam.
Czy ktoś miał problem z FC i GeForcem 9600? Chodzi mianowicie o wywalanie black screena po jakimś czasie. Karta o którą chodzi to EVGA GeForce 9600 GT KO 512 mb. Z tego co wiem, to niestety 9600 potrafi odmawiać współpracy z niektórymi tytułami i to nie koniecznie z jakimiś wymagającymi. Na sieci jest tyle rozwiązań tego problemu co i ludzi, którzy się z nim spotkali.

Dodam jeszcze, że inne tytuły działają bez problemu, np. Crysis, czy Call of Juarez.
Pozdrawiam.
FC 2, RoF

P@ul

• Gość
« Odpowiedź #1023 dnia: Kwietnia 24, 2010, 23:37:55 »
A ja mam takie pytanie totalnego poczatkujacego a mianowicie nie mam jeszcze joysticka, gram na klawie i gdy drązek dam do przodu samolot mi nurkuje jak chce potem ustabilizować lot to nie moge, raj leci w dol raz w gore i tu jest moje pytanie czy to dlatego ze nie mam wprawy., czy ze gram na klawie a moze jest jakas fukcja ktora stabilizuje lot?

« Odpowiedź #1024 dnia: Kwietnia 25, 2010, 12:31:30 »
No na klawie do takiego latania trzeba mieć wprawę... Tak na prawdę to moim zdaniem LockOn słabo się nadaje do latania (stosunkowo precyzyjnego) na klawiaturze...
Ale dopóki nie wskoczysz na jakiś 'elektroniczny drążek' proponuję się zapoznać z przyciskiem 'H' (nie nie - nie samym klawiszem, lecz tym za co odpowiada ;)).
Druga rzecz to proponuję zacząć używać trymer'a. Wszystko znajdziesz w manualu lub klawiszologii...

« Odpowiedź #1025 dnia: Kwietnia 28, 2010, 12:50:09 »
Trenuję lądowanie su-25T i po wypuszczeniu spadochronu chcę go ponownie umieścić w samolocie jak to zrobić? W Su-27 i Mig-29 (ctrl P) działa a przy Su-25T nie. Czy jest na to jakiś sposób? Z Góry dzięki.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #1026 dnia: Maja 08, 2010, 17:36:13 »
Jak ustawić AI, żeby używało AGM-154 zgodnie z ich przeznaczeniem, to jest żeby przelatywały nad celem zrzucając paczki? U mnie wbijają się w czołgi bez rozsypania subamunicji. Jeżeli ktoś czytał "Niedźwiedź i Smok" to dokładnie wie o co mi chodzi :001:

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #1027 dnia: Maja 09, 2010, 12:44:58 »
Mam problem z A-10. Kiedy chcę ostrzelać jakiś cel naziemny rakietą to zawsze strzelam z działka. Zmieniam rodzaj uzbrojenia, którym chcę strzelać, ale cały czas strzela tylko działko. Jest to tylko w A-10. Próbowałem już nawet reinstallu gry. Nic. Żadną rakietą(nawet naprowadzaną telewizyjnie) lub bombą nie mogę strzelać. Proszę o pomoc.
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1028 dnia: Maja 09, 2010, 13:31:12 »
Hmm ciśnie się na usta jedynie RTFM!!! Nie wiem czy kolega wie ale w farmerskich latadłach za strzelanie z działka odpowiada inny klawisz niż za strzelanie z uzbrojenia podwieszanego. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #1029 dnia: Maja 09, 2010, 13:40:25 »
Jeśli dotyczy to FC 2.0 to trzeba również pamiętać aby przy odpaleniu np. Mavericka przycisk chwilę przytrzymać - żeby nie było zdziwienia że mimo wciskania spust nie działa  :020:

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #1030 dnia: Maja 10, 2010, 21:27:10 »
Hmm ciśnie się na usta jedynie RTFM!!! Nie wiem czy kolega wie ale w farmerskich latadłach za strzelanie z działka odpowiada inny klawisz niż za strzelanie z uzbrojenia podwieszanego. :118:

Ale wcześniej było dobrze. Dopiero niedawno się tak zrobiło.
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #1031 dnia: Maja 14, 2010, 10:11:55 »
Witam mam problem dotyczący widoku (kamery). Przeczytałem całą klawiszologię działu odpowiadającego za widoki (na nic się nie zdała). Chodzi o widok ''trzęsienia się kamery'' podczas widoku zewnętrznego. Jak go uruchomić i wyłączyć? I jeszcze jeden widokowy problem. W FSX jest możliwość przełączenia widoku na wieżę kontrolną tak aby można było obserwować swój samolot właśnie z wieży. Z tego co wiem w Lock On Flaming Cliffs również jest podobna możliwość jednak nie mogę jej uruchomić. 

« Odpowiedź #1032 dnia: Maja 14, 2010, 12:38:57 »
Trzęsienie: W tym samym miejscu szukaj 'Camera jiggle'. Nie pamiętam dokładnie ALT+J albo SHIFT+J (miesza mi się już od tych wszystkich wersji LO)
Wieża: nie wiem czy takie coś jest ale chyba wraz z FC2 obiło mi się o uszy/oczy ;) F11 to widok lotniska gdzie jak dobrze ustawisz kamerę to masz jak z wieży :)

Przy okazji: wydaje mi się że każdy zadający tu pytanie powinien podawać wersję posiadanego LockOn'a...

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #1033 dnia: Maja 14, 2010, 17:08:46 »
Zgadza się sniffer jednak oglądałem filmy z Lock On'a gdzie ''kamera z wieży'' śledzi samolot (przesuwa się za nim).

« Odpowiedź #1034 dnia: Maja 15, 2010, 18:51:58 »
Witam wszystkich, jestem nowy na forum, od jakiegos czasu latam sobie na Lock Onie, wiec przez jakis czas bede zasypywal was pytaniami. Proszę o wyrozumialosc i oczywiscie pomoc.

Ok. 1 - sze pytanie:
w ustawieniach realizmy jest taki suwak, ktory odpowiada za skutecznosc rakiet, w instrukcji jest napisane ze tylko wrogich, ale jak przesune go na maxa w lewo to i moje rakiety jakos nie chca trafiac, wiec jak o w koncu z nim jest?