Gram w Lock On Flaming Cliffs 2 i mam 2 pytania:
1. Nie posiadam joysticka, pada, ani nic w tym rodzaju, więc gram na klawiaturze. Nie wiem czy jest to powodem, ale gdy przesuwam ster wysokości w górę lub w dół to on się przesuwa ale nie wraca do neutralnej pozycji po puszczeniu przycisku. Na przykład lotki (te od obracania samolotu w prawo i lewo) działają tak, że przyciskam i samolot się obraca puszczam przestaje się obracać i jest w tej pozycji obróconej. A kiedy chcę lecieć prosto w poziomie to się nie da, po prostu macham samolotem w górę i w dół. Gdyby lotki tak działały to po puszczeniu strzałki samolot dalej by się obracał. Nie wiem czy jest to wina że nie mam joysticka tylko gram na klawiaturze. Szukałem trochę w necie i znalazłem coś o "trymerach" lecz nie mam pojęcia co to jest i do czego się to używa.
2. Od jakiegoś czasu gram sobie misję "Mig-29 - Ramp start and navigation", która polega na tym, że startujemy z pasa, lecimy po waypointach i lądujemy. Na początku lądowanie wgl. mi nie szło

ale już ogarniam nawet z tym zasranym sterem wysokości <dumnyzsiebie>

. Ale jest problem: Kiedy podchodzę do lądowania wysyłam wiadomość czy mogę, wszystko jest ok, wieża mnie naprowadza na ścieżkę podejścia, ląduję i wyhamowuje samolot do 0. Dostaję wiadomość z wieży: "Taxi to parking area". No to ruszam samolot i podjeżdżam na parkingi. I tu jest problem bo na mapie nie ma nic o tym gdzie mam zaparkować, więc parkuje tam gdzie wydaje mi się że stałem na początku. Sprawdziłem już kilka miejsc i nic. Wciskam przycisk apostrofa i pokazuje mi okienko z postępem misji i pisze 0% a wszystko robiłem dobrze. Co mam zrobić żeby to zaliczyć?