Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232409 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #1185 dnia: Listopada 12, 2012, 19:56:07 »
Macie wrażenie, że w FC3 beta przy manewrach jakby ekran lekko drgał, nie wiem czy to przypadłość u mnie (dużo kontrolerów), czy coś z F-15C jest nie halo albo z ziemią.
Początkowo zauważyłem, że mogłybyć to kontrolery, ale usunąłem niepotrzebne ośki, ale dalej jest taki efekt - np. robi się szybkie beczki, ale ziemia lekko skacze, przy A-10C nie ma tego efektu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1186 dnia: Listopada 14, 2012, 20:10:00 »
Hmmm, w Sdiełano w CCCP lotniska na HUD można zmieniać za pomocą tyldy ~, a czemu w FC3 w F-15C to nie działa? Np. w trybie ILS niby powinno przerzucać między lotniskami, a nic się nie dzieje. Służy do tego jakiś inny klawisz, czy też nie działa w ogóle?

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1187 dnia: Listopada 15, 2012, 18:58:34 »
Hmmm, w Sdiełano w CCCP lotniska na HUD można zmieniać za pomocą tyldy ~, a czemu w FC3 w F-15C to nie działa? Np. w trybie ILS niby powinno przerzucać między lotniskami, a nic się nie dzieje. Służy do tego jakiś inny klawisz, czy też nie działa w ogóle?

A to sobie sam odpowiem bo mam już, w FC3 zmienili, teraz jest Ctrl+~ tak więc nic dziwnego, że nie działało. Może komuś się przydać.

Zastanawiam się tylko, w jaki sposób wiedzieć, którego lotniska dotyczy dany ILS? W Made in CCCP były numerki lotnisk.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1188 dnia: Grudnia 02, 2012, 22:26:35 »
Dobry wieczór. Czy orientuje się może ktoś, dlaczego po wylądowaniu uszkodzonym Su-25T (trafiony jeden silnik) samolot jest naprawiany (jak o to ładnie poproszę obsługę), ale po chwili silnik zaś się sam zapala-płonie żywym ogniem i zaraz gaśnie... i dupa... Natomiast cała reszta samolotu jest ponaprawiana i błyszcząca. Może powinienem najsampierw spuścić całe paliwo?

Zły dział (było w DCS: Ka-50). Nie wiedziałem czy chodzi o FC (która wersja?), czy o DCS World, więc po prostu umieściłem w dziale FC, ponieważ problem dotyczy samolotu, który początkowo zawarty był tylko w FC.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2012, 23:24:41 wysłana przez Zefirro »

« Odpowiedź #1189 dnia: Grudnia 03, 2012, 17:59:36 »
Nie wiedziałem czy chodzi o FC (która wersja?), czy o DCS World, więc po prostu umieściłem w dziale FC, ponieważ problem dotyczy samolotu, który początkowo zawarty był tylko w FC.
FC 3 w DCS:WORLDZIE

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #1190 dnia: Grudnia 07, 2012, 22:46:42 »
Macie wrażenie, że w FC3 beta przy manewrach jakby ekran lekko drgał, nie wiem czy to przypadłość u mnie (dużo kontrolerów), czy coś z F-15C jest nie halo albo z ziemią.

Macie. I to nie z F-15 jest nie halo, bo latałem ponad 2 godziny Su-27 - jak potem wyszedłem do windy i sprawdzałem maile, to mi się przez 2-3 minuty w głowie lekko kręciło. To z tym drganiem horyzontu chyba związane...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2012, 22:58:02 wysłana przez Zefirro »

« Odpowiedź #1191 dnia: Czerwca 26, 2013, 09:32:25 »
Witam. Czy jest osoba, która mogłaby mi pomóc ogarnąć Flaming Cliffs 3? Mam od niedawna pada i grę, ale ciężko to ogarnąć... Ogólnie też fajnie by było polatać wspólnie na serwach. Jak coś to mój nick na Xfire: "major183" i w sumie wszędzie taki mam. Pozdrawiam i liczę na pomoc:)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2013, 13:07:59 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1192 dnia: Września 21, 2013, 21:20:12 »
Potrzebuję przenieść konfigurację (osie, przyciski itp.) z LockOn FC1.12 @WinXp na nowy komp (@Win7). Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie siedzą te ustawienia? Na pewno nie w katalogu z grą - to już sprawdziłem. Szukałem też po dysku systemowym i po rejestrze, no i nie znalazłem. Może ślepy już jestem :). A może jest jakiś tools do tego?

Edit:
 OK. Ślepy jestem. Oczywiście że w katalogu z grą (\Input). Joy'e dostały inne numery i dla tego przeniesienie katalogu \Input na nowy komp mi nie działało :). Ale człek głupieje na stare lata ... :)

« Odpowiedź #1193 dnia: Listopada 06, 2013, 19:47:58 »
Czy jest jakiś mod do FC2 aby używać np pocisków maverick na F15?
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2013, 20:11:11 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1194 dnia: Grudnia 21, 2013, 10:08:42 »
Witam!

Dlaczego nie mogę użyć misji np: Mig 29?
Wyskakuje mi taki komunikat :
 ..."due the errors "

Skoczek spadochronowy 370 + 
  Czasza Sabre 2 150
    Pokrowiec Javelin Odyssey  J3K
       Raaadość w sercu z latania

« Odpowiedź #1195 dnia: Grudnia 29, 2013, 15:49:52 »
Podeślij tą misję to się zobaczy. Może wziąłeś samolot który nie jest grywalny

« Odpowiedź #1196 dnia: Grudnia 29, 2013, 19:51:05 »
Podeślij tą misję to się zobaczy. Może wziąłeś samolot który nie jest grywalny

Fajnie dziękuję !
https://www.dropbox.com/s/2ygyyf7ff9f6l97/MiG-29S%20-%20Patrol.miz
  Czasza Sabre 2 150

« Odpowiedź #1197 dnia: Grudnia 30, 2013, 19:32:31 »
Myślę że problemem nie jest tutaj Mig29 tylko SU-25 któremu w Waypoincie 2 każesz atakować cele powietrzne. Po poprawieniu tego wszystko powinno bz ok.

« Odpowiedź #1198 dnia: Grudnia 30, 2013, 20:17:12 »
Dzięki!

Czasza Sabre 2 150

« Odpowiedź #1199 dnia: Stycznia 08, 2014, 18:24:15 »
Config\View\View.lua
head_roll_shaking = false