Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442783 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1665 dnia: Grudnia 14, 2008, 09:51:12 »
Witam
mam problem z generatorem dynamicznych kampanii (ver 3.39), sprawa polega na tym że po wygenerowaniu kampanii dostępna jest tylko jedna misja, niezależnie od tego jak się ją skończy :015:, jest jeszcze taka sprawa że zaraz po starcie pierwszego samolotu z mojego oddziału wyskakuje komunikat o wykonaniu zadania  :005:, moze koledzy mają jakieś pomysły bo nie wiem gdzie robię błąd
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

shoondasi

• Gość
« Odpowiedź #1666 dnia: Grudnia 14, 2008, 22:55:54 »
Z kolei ja mam małe problemy. Od dawna latam w podstawowym IL-2 Sturmovik. Robiłem tam już wszystko co możliwe, latałem wszystkim co dostępne, poznałem każdą dziure, smak wody z każdego zbiornika, i konsystencje gleby każdego lotniska. Pałam żądzą poznania smaku lotu innymi samolotami niż te flyable w tej wersji gry.
Od czego zacząc?
1. Jakie nowe samoloty zobacze w Forgotten Battles? (w opisie nie ma Spitfire', dlaczego?)
2. Jakie nowe samoloty zobacze w 1946? (osobiście przerazają mnie te maszyny które nigdy nie istniały, ale wiem że istniejące też występują))
3. Gram kilka lat na klawiaturze. Jaki joy wybrac, i jak skonfigurowac żeby szybko sie do niego nie zniechęcic?
4. Wiem że istnieje "coś" co zawiera wszystkie dodatki z FB i 1946 w jednym. Jak to się zwie? ;)

Wiem że moge to znaleźc w google, ale nie mam jasności, chce sie upewnic. Wybaczcie mi moje lamerstwo, ale to jest właśnie temat dla lam ;)

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1667 dnia: Grudnia 14, 2008, 23:40:25 »
1 i 2: Nie wiem, czy akurat to Cię zadowoli, ale tutaj http://www.scribd.com/doc/6291510/IL2-Sturmovik-1946-Aircraft-Guide masz listę i opisy wszystkich samolotów, którymi można latać w najnowszej wersji Iła.

3. Powinieneś przejrzeć ten http://www.il2forum.pl/index.php?topic=1841.0 temat - godny polecenia zdaje się Saitek Cyborg Evo, zresztą sam sprawdź. :)

4: Masz nam myśli to "coś" co zawiera FB, AEP, PF, P-2 i 1946 w jednym? Zwie się to... Ił-2 Sturmovik 1946 :D

shoondasi

• Gość
« Odpowiedź #1668 dnia: Grudnia 15, 2008, 00:01:39 »
Właśnie to chciałem zobaczyc! Przyznam że jestem zadowolony ^^
Ponad 200 samolotów, do końca życia będe pleśniał przy komputerze :D
Mieszkam za granicą, ciężko tu dostac starsze gry, tymbardziej na PC. Na 10 sklepów z grami, 9 to sklepy z ofertą skierowaną do konsolowców ;]  Poradze sobie z tym, od czego jest Poczta Polska?  Za to z joy'em nie będzie najmniejszego problemu. Podesłany przez Ciebie artykuł pomoże mi wybrac sprzęcicho.
Wielkie dzięki!

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1669 dnia: Grudnia 15, 2008, 08:16:13 »
Mieszkam za granicą, ciężko tu dostac starsze gry, tymbardziej na PC.
Jeśli ta zagranica to Irlandia to nie masz problemu. Ziomek wszystkie części iła kupił w spożywczaku za grosze ! :002:
(chociaż grosze to złe słowo w jego przypadku :004:)

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1670 dnia: Grudnia 15, 2008, 10:20:12 »

Mieszkam za granicą, ciężko tu dostać starsze gry, tymbardziej na PC.

Czy chodzi o wyspy Vanuatu ?
Nie sądziłem że tam mają konsole ! :002:

shoondasi

• Gość
« Odpowiedź #1671 dnia: Grudnia 15, 2008, 15:38:36 »
Jeśli ta zagranica to Irlandia to nie masz problemu. Ziomek wszystkie części iła kupił w spożywczaku za grosze ! :002:
(chociaż grosze to złe słowo w jego przypadku :004:)
Niech Ci ziomek wskaże ten spożywczak :D  Mieszkam tu niezbyt długo i jeszcze takich "chodów" nie mam.
W sklepy z grami trafiam bez problemu, ale w wyciąganie gier z warzyw jak dotąd sie nie bawiłem :D

« Odpowiedź #1672 dnia: Grudnia 17, 2008, 14:05:10 »
Szybkie pytanko bo zaraz lecę kupić iła 1946.
Pójdzie na takim kompie?
Procek 2GHz, 1Gb RAM, karta Radeon 9200 128MB.
Nie musi być super extra grafika aby tylko polatać przez neta.

Proszę o szybką odpowiedź bo zaraz jadę do sklepu.

Ps. Jak kupowałem Lock On mówili mi że za słaby, że nawet nie ruszy a latam na średnich detalach. Trochę tylko tnie przy fogfightach :001:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1673 dnia: Grudnia 17, 2008, 14:36:05 »
Kupuj, miałem takie same podzespoły w laptopie i wszystko śmigało w dobrych detalach.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1674 dnia: Grudnia 18, 2008, 18:00:13 »
Pomocy.
Jak zrobić żeby gra śmigała bez płytki :011:
Kiedyś przed zakupem IŁ2 widziałem na forum jak to zrobić, a teraz na ch@#$% nie mogę tego znaleźć, nawet szukajka nie pomaga :008: :005:

Offline Hasta

• *
  • Półświnia
« Odpowiedź #1675 dnia: Grudnia 18, 2008, 22:24:53 »
Kamilu 1231 strona 110 tego działu.
"W nocy wyda im się że widzieli słońce, kiedy zobaczą pół człowieka pół świnię;
 hałas, krzyki, powietrzna walka;
 nieme bestie przemówią."                                      Nostradamus 1503-1566

arti

• Gość
« Odpowiedź #1676 dnia: Grudnia 18, 2008, 23:56:46 »
Mam tylko jedno, ale trudne pytanie, mianowicie o korzyści, jakie daje zarządzanie silnikiem przez pilota:

-skok śmigła
-mieszanka
-iskrownik
-sprężarka
-chłodnica

W jakich sytuacjach w powietrzu wykorzystuje się taką wiedzę?
Jakie posiada ona, praktyczne zastosowanie?

pozdrowionka!

« Odpowiedź #1677 dnia: Grudnia 19, 2008, 00:55:00 »
-skok śmigła: działa jak przerzutki w rowerze, dla mnie jest to trudny temat do opanowania (jak na razie), ale wiem że dzięki niemu można wyciągnąć parę dodatkowych kilometrów na prędkości
-mieszanka: zależy od wysokości na jakiej lecimy - im wyżej tym mniejsza mieszanka
-iskrownik: hmm? nie znam się aż tak dokładnie na silnikach, ale chyba powoduje mini eksplozję paliwa w cylindrach tłokowych co przekłada się na ruch samych tłoków, a w konsekwencji na pracę silnika. sprawne iskrowniki=równa, płynna praca naszego motoru, mam nadzieję że właśnie o to chodzi :002:
-sprężarka: dodatkowa moc silnika, z reguły używa się ją krótko, w chwilach najbardziej potrzebnych (kogoś dojść, albo komuś zwiać :002:)
-chłodnica: żeby nam się silnik nie przegrzał, jeśli będzie za duża temperatura silnika to potrafi się zatrzeć i w tedy już mamy nieunikniony powrót na ziemię

To tak z grubsza.

« Odpowiedź #1678 dnia: Grudnia 19, 2008, 07:31:05 »

-sprężarka: dodatkowa moc silnika, z reguły używa się ją krótko, w chwilach najbardziej potrzebnych (kogoś dojść, albo komuś zwiać :002:)

- sprężarka: pozwala na wydajną pracę silnika na dużych wysokościach, gdzie powietrze jest rozrzedzone;
  To "doładowanie" ( boost ) pozwala, na krótko, znacznie  zwiększyć moc silnika żeby uciec,dogonić,wystartować itd...

pozdr

arti

• Gość
« Odpowiedź #1679 dnia: Grudnia 19, 2008, 10:56:03 »
Dzięki Panowie, ale:

Konkretny przykład?

Co  da nam praktycznie regulacja mieszanki czy iskrownika?
Dla przykładu, jeśli płonie silnik, to domykamy żaluzję chłodnicy czy otwieramy?
To samo z mieszanką i iskrownikiem, kiedy się za nie bierzemy w locie, w konkretnych sytuacjach? Aby przyśpieszyć zwiększamy skok śmigła, czy zmniejszamy? Prędkość , to jedyne zastosowanie regulacji skoku śmigła?

pozdrowionka :002: