Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442884 razy)

baskiller108

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1905 dnia: Marca 27, 2009, 14:59:23 »
Mam pytanie dotyczące kampanii  PF [kariera pilota] posiadam il 1946,czy jest możliwość toczenia rozgrywki samolotami torpedowymi TBF 1, TBF 1C, TBM 3 i ich odpowiednikami japońskimi, obecnie uczestniczę w kampanii japońskiej jako pilot bombowca marynarki wojennej i mam do dyspozycji jedynie maszynę D3A1 a chciałbym przetestować B5N2 np.: w ataku na Pearl Harbor .W jaki sposób zmienić samolot?

« Odpowiedź #1906 dnia: Marca 27, 2009, 20:16:40 »
"Goła" gra nie oferuje możliwości pilotowania wielu samolotów (m.in B5N2).Aby móc rozszerzyć paletę dostępnych latadeł, należy skorzystać z modów. Ja bawię się z modem AAA i tam jest ten samolot jako pilotowalny :002:( chociaż nie próbowałem latać nim ofline i nie jestem pewien czy jest osiągalny w trybie "kampania pilota"). O tym modzie i o modowaniu jest dużo na naszym forum. Poszukaj, poczytaj...polecam .

pozdr
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2009, 20:23:00 wysłana przez bluesbrat »

« Odpowiedź #1907 dnia: Marca 28, 2009, 18:42:57 »
Tak jak pisał bluesbrat należy skorzystać z modów to po pierwsze. Druga sprawa, aby latać tym samolotem w kampanii generowanej przez generator (generator gry nie „widzi” nowych samolotów wprowadzonych przez mody) należy przed odbyciem misji edytować plik misji (np. 40405.mis) lub w „pełnym edytorze” podmienić samoloty dla twojej eskadry.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

baskiller108

• Gość
« Odpowiedź #1908 dnia: Marca 29, 2009, 19:53:44 »
Dzięki za pomoc, właśnie rozpoczynam zabawę IL2 Ultr@Pack 1.6V

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1909 dnia: Marca 29, 2009, 23:56:18 »
Witam. Jak w iłku mogę zmienić domyślny kąt widoku z kabiny (field of view)?

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #1910 dnia: Marca 30, 2009, 15:15:49 »
Jest w ustawieniach (Controls) cała seria opcji nazywająca od nazwy tego tematu właśnie, czyli FOV, pomiędzy nimi jest wplątane też Wide, Normal i Gunsight View, oraz opcja podnosząca i obniżająca field of view, czyli Increase/Decrease FOV. Domyślnie ustawione są zdaje się tylko trzy opcje, czyli wspomniane Wide, Normal i Gunsight - przypisane są do Delete, End i Page Down.

A to pytanie chyba powinno trafić do wątku "Pomoc dla początkujących" ;)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

« Odpowiedź #1911 dnia: Marca 30, 2009, 18:06:20 »
Wg mnie nie da się tego parametru zmienić w prosty sposób. Może jakiś mod załatwi sprawę, ale ... chyba jeszcze takiego nie ma.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

bluessss

• Gość
« Odpowiedź #1912 dnia: Marca 31, 2009, 00:33:32 »
Witam Kupiłem oryginalnego ił1946 w empiku. Po zainstalowaniu nie mam opcji dołącz do serwera ubisoft? Co robic pomocy

W grze wieloosobowej nie ma ubi

P

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1913 dnia: Marca 31, 2009, 00:36:21 »
Zainstaluj Hyperlobby: http://hyperfighter.sk/

A tak poza tym to mogłeś to pytanie zadać w "Pomoc dla początkujących".

bluessss

• Gość
« Odpowiedź #1914 dnia: Marca 31, 2009, 00:39:15 »
Przepraszam najmocniej> sam administruje jedno forum i wiem jak jest ciezko aby nie było bałaganu.  Trzeba przyznac że rzeczywiście jest tu duzo inormacji. Ciezko wysortowac. dzieki. za pomoc
Marek Buczyński

ikar

• Gość
« Odpowiedź #1915 dnia: Marca 31, 2009, 21:01:17 »
Witam,
na początku chciałem pozdrowić wszystkich graczy Ilka :].Dokładnie od wczoraj zacząłem grać w tą grę i powiem że jest niesamowita, zwłaszcza grafika oraz zachowanie samolotów w powietrzu – to chyba najlepszy symulator.  Grając już w to ok. 4 godzin nauczyłem się w końcu lądować, jednak moje manewry nie są zrobione szczegółowo oraz robię to trochę „inną” metodą niż pokazano w treningu heheheh.  Tutaj załączam moje pierwsze udane lądowanie.  Film trwa ok. 18 minut, jednak krążąc dookoła lotniska starałem się trochę przyspieszać czas :). Film zawiera chyba 3 starty i lądowania Migiem-9 (na nim się uczę). Oczywiście latam na najmniejszym poziomie trudności :]. Prosiłbym Was o radę: jak poprawić lądowanie i ew. start w którym czuje się już całkiem dobrze.
Link do moich lotów: http://www.sendspace.pl/file/c277qTSB/
Mam też takie pytanie: podczas włączenia autopilota samolot leci w idealnej linii prostej , ja tam nie mogę samolot albo opada albo się wznosi, oczywiście próbowałem ustawić lotki, (chyba) tak żeby leciał idealnie jednak cały czas jest małe przechylenie i tu mam pytanie do Was – jak to zrobić :D.
P.S.  Pod koniec filmiku jest jak to nazwałem „moje niesamowite lądowanie” (jest również ostatnie) – zachęcam do obejrzenia do końca .
P.S.2. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale mam wersję 4.07.
Serdecznie pozdrawiam :]

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1916 dnia: Marca 31, 2009, 22:51:17 »
Na początek radziłbym Ci zwiększyć poziom trudności, zostaw sobie np. widoki zewnętrzne i ikony, żeby potem nie było zdziwienia że wpadłeś w korkociąg albo że pociski nawet nie dolatują.
Żeby lecieć prosto, musisz odpowiednio wytrymować samolot, pamiętaj jednak, że nie wszystkie maszyny posiadają trymy wszystkich powierzchni sterowych (Oczywiście chodzi o grę, rzeczywistość to trochę inna bajka :) ).
Filmiku nie obejrzę, bo mam nowszą wersję gry, 4.08.

ikar

• Gość
« Odpowiedź #1917 dnia: Kwietnia 01, 2009, 16:48:52 »
Witam po raz kolejny,

@minamir//: bardzo dziękuje o wskazówki, polatałem trochę na migu9 na trybie "realistyczny" (ok. 8 krótkich misji) następnie znowu ustawiłem easy i muszę stwierdzić że moje umiejętności celownicze jak i lądowania i startu znacznie się poprawiły - dzięki bardzo :D Mam jeszcze pytanie w drugiej części posta napisałeś że aby lecieć prosto trzeba wytrymować samolot, jak już powiedziałem to mój 2gi dzień z tą grą i nie za bardzo wiem co to znaczy oraz jak się tą opcję włącza w ustawieniach. Gram na klawie (od dziś wieczora na joyu) więc jaka jest to komenda w ustawieniach ?:)

Tym razem jestem już po aktualizacji do wersji 4.08 (chyba) najnowszej i tak jak poprzednim razem proszę Was o obejrzenie tego cudu. Tak jak w ostatnim filmiku wykonałem parę sekwencji startu i lądowania tym razem przesiadłem się na samolot HURRICANE z roku 1941 oczywiście na poziomie łatwy aby "okiełznać" bestię :D:) Jak już napisałem mam wersję 4.08 więc nie powinno być problemów z odpaleniem tracka przynajmniej dla większości z Was.

pozdrawiam :) ikar

P.S. W zamyśle zapomniałem dodać filmiku - oto on :D http://www.sendspace.pl/file/dY7jjKBM/

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1918 dnia: Kwietnia 01, 2009, 17:23:52 »
Trymery masz na (prawie) samym początku listy w menu "controls". Są to Elevator/Aileron/Rudder trim, w wersji PL będzie to pewnie trymer steru wysokości/lotek/steru kierunku. Standardowo jest to przypisane do strzałek w kombinacji z ctrl i shiftem.

od dziś wieczora na joyu

Jaki konkretnie będzie to joystick?

Jeśli chodzi o filmik, to trudno mi coś na jego temat napisać, zobaczymy co będzie jak już będziesz miał joya.

ikar

• Gość
« Odpowiedź #1919 dnia: Kwietnia 01, 2009, 18:43:41 »
Dokładnie to nie wiem :P Aktualnie u siebie posiadam Joysitck Logitech Wingman niestety zmieniałem kompa i nie mam wejścia midi (czy coś podobnego w każdym bądź razie takiego szeerokiego  :020:). Za chwilę lece do kumpla pożyczyć joya specjalnie pod tą gierkę :) (sam niestety nie posiadam aktualnie finansów na zakup nowego :006:)

pozdro :D ikar