Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 416209 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2280 dnia: Listopada 05, 2009, 21:53:39 »
Wie ktoś jak ustawić prędkość samolotów sprzymierzonych w Quick mission  ???
Trzeba edytować plik misji w FMB. Misje do QMB są w katalogu ..\Quick.
Leszek

« Odpowiedź #2281 dnia: Listopada 06, 2009, 08:52:34 »
Panowie nie wiem co jest ale osobiście zaczynam się wk^%wiać. Mając płytę w napędzie i zainstalowanego iła chodziło bez zarzutu normalne okienko się pokazało takie same podczas instalowania. Se myślę: skoro teraz się uruchomiło to usunę iła i zainstaluje jeszcze raz. No to usuwam próbuje włączyć i się nie da! Czy jakiś plik ma do tego coś? Bo normalnie nie pojmuje tego...

« Odpowiedź #2282 dnia: Listopada 06, 2009, 14:50:22 »
Kilka razy miałem coś takiego. Niestety za każdym razem dochodziłem do wniosku żeby reinstalować od nowa :)
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #2283 dnia: Listopada 06, 2009, 16:29:20 »
Reinstalowałem z 5 razy i to samo dałem sobie siana z tym i może uda się normalnie grać z locale=pl... Oczywiście przez neta teraz próbuje.

« Odpowiedź #2284 dnia: Listopada 06, 2009, 22:26:24 »
Jeżeli przez przypadek katalogowi, w którym instalujesz iłka nadałeś nazwę z polską literą np. "ł", to gra się nie uruchomi.
A tak wgóle - iłek, FB czy też 1946 jak raz zainstalujesz i potem skopiujesz caly katalog gry w inne miejsce, do dowolnego innego katalogu, to gra sie powinna uruchamiać zawsze. Ciąglę reinstalowanie gry nie jest konieczne. Wszystkie kopie gdziekolwiek są, będą OK.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

fil2701

• Gość
« Odpowiedź #2285 dnia: Listopada 07, 2009, 11:58:03 »
Witam. Mam jedno pytanie: skąd mozna pobrac mapy do tworzenia pełnych misji? W tegoroczne wakacje byłem na Krecie, i będąc tam wpadłem na taki pomysł, aby zrobić kampanię Kreteńską w ILe. Niestety, gdy odpaliłem edytor pełnych misji, nie znalazłem mapy tamtego rejonu ( Grecja itd...) :015: Czy znacie może jakąś fajną stronkę? Może link? Przy okazji chciałbym zdobyć mapę terytorium Polski i też zrobić jakąś kampanię. Jeżeli to może pomóc, to mam IL-2 1946.

« Odpowiedź #2286 dnia: Listopada 07, 2009, 13:57:17 »
fil2701 @

W czystym iłku map Grecji nie znajdziesz , natomiast w zmodowanym ( np. U.P.1.7 ) jest ładna duża mapa
 gdzie masz w jednym kawałku Włochy , Grecję w tym Kretę i spory kawałek Afryki .
    Z mapą Polski jest gorzej , mamy tylko południowo wschodni fragment (Bieszczady ,Sanok itp.) i oczywiście spory wschodni kawałek przedwojennej Polski to masz w wersji którą posiadasz ,
jest jeszcze kawałek Tatr na mapie Słowacji zresztą chyba najładniejszej w Iłku .
  Słowacja jest dostępna w modach , oraz w oficjalnym patchu 4.09 .

« Odpowiedź #2287 dnia: Listopada 10, 2009, 12:49:46 »
Witam ponownie tym razem mam 2 problemy, 1 coś hat na joy mi się popsuł obraca mi kamerę ale nie chce my wrócić kamerą na środek celownika tylko muszę z powrotem grzybkiem ją ustawić, 2 problem właśnie pobieram 4.09 (miałbym wczoraj ale opera zrobiła mi zonga) i mam taki fajny serwer który wciąż jest pod 4.08 i czy jest jakiś switcher dzięki któremu będę mógł przeskakiwać między 8 a 9? I tak okazjonalnie się spytam, aby wyłączyć mod UP 1.8 trzeba postawić "-" przed nazwą moda w folderze mods? To tyle dziękuje i dowidzenia ^^.

« Odpowiedź #2288 dnia: Listopada 10, 2009, 17:47:06 »
Wciśnij F9.

Golao

• Gość
Spory problem.
« Odpowiedź #2289 dnia: Listopada 11, 2009, 19:15:12 »
Otóż po zainstalowaniu IŁ 2 Sturmovik Complete Edition i włączeniu gry (bez większych problemów) mogę obejrzeć tutoriale startu, lądowania itp.. Ogółem wszystkie. Niestety gdy chcę sprawdzić swoje siły w grze nie mogę. W menu głównym gdy wejdę w Kampanią czy grę dla pojedynczego gracza nie znajduje tam nic. Wszystkie pola są puste, tak jak i nie mogę zmienić pilota. Dodam że jestem (nie)dumnym posiadaczem Visty32. Bardzo by mi zależało na uzyskaniu pomocy, bo wasze wpisy na forum tylko jeszcze bardziej robią mi smaczek na tę grę;)
Odpowiedź na forum bądź artur.grzes@gmail.com
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2009, 23:11:16 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2290 dnia: Listopada 11, 2009, 23:10:39 »
Zainstaluj grę z domyślną ścieżką.

Ps. Jak piszesz nazwę gry to wypadało by napisać z wielkiej litery.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Golao

• Gość
« Odpowiedź #2291 dnia: Listopada 12, 2009, 09:56:10 »
Pomogło, dzięki!
Chociaż jak widzę bez joysticka będzie trudno;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2292 dnia: Listopada 12, 2009, 10:51:30 »
A następnym razem to zanim zapytasz zapoznaj się z wyszukiwarką, bo to jeden z tych problemów który jest tak stary jak to forum.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

kubapoland1

• Gość
« Odpowiedź #2293 dnia: Listopada 13, 2009, 00:29:25 »
Witam jestem nowym oficjalnym członkiem forum choć w il2-a gram już bardzo długo bo pamiętam jeszcze gdy grałem w demo z cd-action. Od niedawna tak naprawdę gram w necie na pełnej wersji i mam takie pytanko.
Wchodzę na serwer gdzie można latać b-17 co zawsze chciałem zrobić szkoda ze nie mogę zajrzeć do środka ale trudno no i zaczynają sie schody, otóż nic nie działa poza mapa, kamerami i świecami (tymi ze skrzydeł czerwono zielone)
P.s to dotyczy wszystkich samolotów których nie ma w singlu a są w multi, gdy wybiorę taki który jest w singlu to normalnie wszystko elegancko działa każdy przycisk.

« Odpowiedź #2294 dnia: Listopada 13, 2009, 16:48:29 »
Żeby latać tymi samolotami trzeba mieć zainstalowane mody.

Na dzień dzisiejszy są dwa konkurencyjne: UltraPack 1.8 i Unified Installer 1.2

UltraPack mimo że lepszy jak na razie nie ma zbyt dobrej sytuacji - praktycznie zero serwerów które z nim działają, jednak za parę tygodni powinno być lepiej.
Miejsce na Twoją reklamę.