Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 416183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Phillipp

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2295 dnia: Listopada 17, 2009, 00:25:13 »
Witam.Mam problem z saitekiem x 52. Przy kalibracji ruszając joystikiem strasznie trzęsie się ten "plus" to samo jest w grze... odczuwam lekkie drgania. To raz a dwa to to że podczas latania x52 ma skłonności do "resetowania się" w czasie lotu i wszystko się w tedy przestawia. Wie ktoś jak temu zaradzić? Próbowałem sterowników z płyty, od saiteka a na koniec wszystkie wywaliłem i nic :(

« Odpowiedź #2296 dnia: Listopada 21, 2009, 15:48:06 »
Witam
Proszę szanownych użytkowników o pomoc, posiadam IL2 1946 v4.08m, niedużą wiedzę na temat owej gry i problem, który jest następujący:
Wcześniej grałem na innym komputerze i nie miałem najmniejszych problemów z płynnością. Teraz używam złoma z prockiem P4 1,7 GHz i nieszczęsnymi 512MB RAMu. Wymagania niby są spełnione, ale oczywiście teoria rozmija się z praktyką i gra niemiłosiernie zamula.
Moje pytanie-jakie ustawienia są zalecane dla tego typu komputerów?
pzdr
PS szukałem tego na forum ale nie nic z tego nie wyszło, więc jeżeli ktoś mógłby mi ewentualnie wskazać taki wątek to byłbym wdzięczny.

« Odpowiedź #2297 dnia: Listopada 22, 2009, 11:01:46 »
Ok, już nieważne, rozwiązanie było banalne-wystarcze zmienić sterownik z OpenGL na DirectX i po problemie :002:

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #2298 dnia: Listopada 25, 2009, 23:29:47 »
To i ja się spytam o raczej banał a jednak dla mnie zagwozdkę. Gdzie się ustawia anti-aliasing ? W conf.ini szukałem ale albo tam nie ma albo już ślepnę  :008:
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2299 dnia: Listopada 26, 2009, 07:36:31 »
W ustawieniach sterownika sobie musisz wymusić. IL2 z tego co kojarzę nie posiada takich "ficzerów" nawet w "conf.ini" :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

kangurinho

• Gość
« Odpowiedź #2300 dnia: Listopada 26, 2009, 18:36:29 »
Siema. (Znajac życie któś mnie zjedzie za to pytanie bo problem z Joyami jest w innym temacie, ale że nie znalazłem po intensywnych poszukiwaniach pytam się tu :))
Mam starego Joya firmy Genius (lub podobnie) którego znalazłem w szafie :p po kilku (!) latach i podłączyłem do kompa... Myślałem że wszystko będzie git ale nie jest... Gdy pykam sobie w Iłka FB to samolot strasznie zmula na tym "sprzęcie" (jeśli mogę to tak jeszcze nazwać). Joy nie jest uszkodzony ani nic z tych rzeczy. I ciężko się w ogóle lata, zero zwrotności, nawet Bf-109 albo FW-190, Myśliwiec rusza się jak bombowiec. Wszystko działa jak należy oprócz właśnie zwrotności. Czuję się jakbym latał Messerschmittem Gigantem :P a nie BF-109. Nie wiem co na to poradzić... Wiem ze najlepiej byłoby zmienić Joya ale teraz jestem wypłukany z kasy :). Pomóżcie mi z tym dziadostwem.

« Odpowiedź #2301 dnia: Listopada 26, 2009, 20:15:13 »
A wychylenie osi działa jak trzeba? Sprawdź w testerze w Kontrolerach gier (Windows) albo w ustawieniach INPUT w Sturmoviku.
Miejsce na Twoją reklamę.

kangurinho

• Gość
« Odpowiedź #2302 dnia: Listopada 26, 2009, 20:38:45 »
A właśnie... INPUT w Sturmoviku troche za słabo na prawo i wychylenie osi też słabo na prawo... Co z tym począć? :/

« Odpowiedź #2303 dnia: Listopada 26, 2009, 21:02:54 »
Stary joystick to pewnie potencjometry wysiadły. Otwórz go i sprawdź jak to w środku wygląda - wyczyść z kurzu jeśli jest i psiknij jakimś płynem (ja zawsze psikałem WD40)
Miejsce na Twoją reklamę.

kangurinho

• Gość
« Odpowiedź #2304 dnia: Listopada 26, 2009, 21:10:00 »
Spoko dzięki. Jak coś to dalej bede na klawce grał :) Życie... :) I kolejne z serii banalnych pytań a mianowicie jak się instaluje mody i czy mod 00_AAA_August_20_2009_Effects_Platinum_Special_Edition
lub
0_Wolfighter_Gore4allPlanes_v1.4
wejdą na FB bo innej gry z serii IŁ-2 aktualnie nie posiadam a jak posiadałem to mi sie dysk zrąbał i nie chciało mi się ściągać od nowa :)
pzdr.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2305 dnia: Listopada 26, 2009, 21:42:40 »
Mody instaluje się na wersję 4.08m czyli IŁ-2 1946, FB to "za mało".

kangurinho

• Gość
« Odpowiedź #2306 dnia: Listopada 26, 2009, 22:42:50 »
Spoko, dzięki :D

Andrew

• Gość
« Odpowiedź #2307 dnia: Listopada 27, 2009, 02:22:09 »
Chłopaki dlaczego podczas grania online gdy wybieram innego skina niż domyślny to komp mi zamula? To samo jest gdy jestem w trakcie lotu i inny gracz wybiera swój jakiś tam skin, zawsze małą zacinke mam :/ Pomoże ktoś?

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2308 dnia: Listopada 27, 2009, 03:47:28 »
Używaj standardowych a w opcjach wyłącz pobieranie skinów innych graczy.

kangurinho

• Gość
« Odpowiedź #2309 dnia: Listopada 27, 2009, 14:12:03 »
Elo!
Jest jakiś mod albo patch na to żeby np. otworzyć owiewkę w Bf-109 albo Hurricane? (i innych samolotach w których normalnie się nie da po, ustawieniu klawisza)