Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 416469 razy)

codex

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2550 dnia: Lipca 03, 2010, 22:11:51 »
Mam trochę głupie pytanie,w temacie o new view jest napisane że gdy skonfiguruje program w grze muszę usunąć wszystkie klawisze przypisane do zmiany widoków(jak je wyczyscić,gdy naciskam jakiś przycisk to przypisuje się właśnie do widoków).

« Odpowiedź #2551 dnia: Lipca 03, 2010, 22:39:05 »
Siema

Po każdy klawisz przypisuj lewy przycisk myszy - po kolejnym przypisaniu klawisz wcześniejszy się "wymazuje"

Na końcu przypisz LPM Pod Fire - Gunner control

Tym sposobem masz wyczyszczone polla snap view i pan view

pozdro

codex

• Gość
« Odpowiedź #2552 dnia: Lipca 04, 2010, 03:20:07 »
Wyzerowałem wszystkie opcje w il i mam problem nie działa mi automatyczny powrót gdzie to ustawić?

« Odpowiedź #2553 dnia: Lipca 04, 2010, 09:08:24 »
W programie konfigurującym New View masz zakładkę Buttons a w niej zakładkę Assignments i tam m.in. Center without Return (Instatnt) i tutaj wybierasz klawisz, jakim chcesz to obsługiwać.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #2554 dnia: Lipca 06, 2010, 21:13:27 »
Witam Panowie Lotnicy :) Na początku chciałem się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na forum, ale zaglądam tu już od pewnego czasu i muszę przyznać, że sporo się przez ten czas nauczyłem na temat latania.

Niedawno postanowiłem wznowić swoją przygodę z Sturmovikiem, zakupiłem wersję Sturmovik-1946 i doinstalowałem UP2.01, lata mi się doskonale jednak pojawił się ten sam problem który męczył mnie już kiedyś podczas gry...

Mianowicie, podczas każdej misji, nie potrafie nadążyć za swoim dywizjonem...pomimo tego, że przepustnice mam na 110% to i tak ciągle nie potrafię nikogo dogonić.
Czytałem na forum oraz innych stronach na temat zarządzania silnikiem, skoku śmigła itp. W teorii wszystko rozumiem ale podczas grania jednak nie do końca mi to wychodzi.

Po włączeniu autopilota on w jakiś magiczny sposób od razu dolatuje i leci w szyku, ale niestety nie wiem jakich zmian dokonuje w samolocie, że udaje mu się uzyskać większą szybkość niż ja.
Może ktoś z was posiada zapisanego tracka z jakiegoś lotu podczas misji, wtedy może bym zauważył jak należy w praktyce używać silnika.

Pozdrawiam serdecznie !

« Odpowiedź #2555 dnia: Lipca 06, 2010, 21:27:38 »
Siema

Ten problem był tutaj nie raz poruszany. Komputer sterując samolotem ma zdecydowanie lepsze osiągi niestety. Wygląda to tak jakby leciał na 100% mocy a silnik mu sie nie przegrzewa. Jednak wsyzstko da sie opanować. Ja grając np w kompanie Luftwaffe nauczyłem się bf-ką doganiać szyk, co dziwne po dogonieniu kompa wystarczy utrzymywać moc na ok 60\70% - najtrudniejsze to dogonic szyk :)

Na razie udało mi się to z tą właśnie kompanią bo np wsiadając za stery Hurri-ego kompani odlatują mi i praktycznie nie da się ich dogonić

Wg mnie kwestia opanowania do perfekcji wlasciwosci maszyny, operowanie przepustnicą i zwracanie uwagi żeby " kuleczka była zawsze w środku "

ps mysle ze mozna do tego dojsc bez operowania skokiem smigla, mi sie w kazdym razie udalo

pozdro

codex

• Gość
« Odpowiedź #2556 dnia: Lipca 14, 2010, 17:05:57 »
Czy jest jakaś opcja w  pliku cofing.ini odpowiadająca za wygładzanie samolotów,grafiki?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2557 dnia: Lipca 14, 2010, 17:12:48 »
W configu nie. Jak chcesz w Sturmoviku mieć AntiAliasing, musisz go włączyć przez sterowniki karty graficznej.

codex

• Gość
« Odpowiedź #2558 dnia: Lipca 14, 2010, 18:35:11 »
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące zmi9any jakości wody w cofing.ini zmieniam wter z 1 na kolejno 2,3,4  i nie widać różnicy jak zmienić opcje by zasiadły zresztą z terenem i innymi opcjami wydaje się być tak samo nie widać raczej różnicy,mógłby ktoś pomóc?.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2559 dnia: Lipca 14, 2010, 21:38:13 »
Nie jestem pewien, ale zmiana jakości wody działa chyba tylko jeśli masz Landscape Detail na Perfect.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2560 dnia: Lipca 15, 2010, 18:35:34 »
Jeżeli masz kartę ATI to wodę w ini możesz ustawić tylko do poziomu 1 jak się nie mylę. Każde inne ustawienie powoduje że po uruchomieniu gry poziom w ini wraca na 0.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2561 dnia: Lipca 15, 2010, 22:06:28 »
Jeżeli masz kartę ATI to wodę w ini możesz ustawić tylko do poziomu 1 jak się nie mylę. Każde inne ustawienie powoduje że po uruchomieniu gry poziom w ini wraca na 0.

Do poziomu - water=2.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2562 dnia: Lipca 17, 2010, 23:19:48 »

Ile jest tych poziomów do przypisania?? Znaczy jaka jest możliwa najwyższa wartość, bo chciałbym poustawiać wszystko na maxa.

« Odpowiedź #2563 dnia: Lipca 18, 2010, 16:39:33 »
I jeszcze jedno pytanko:

Co ma wpływ na odległość widzenia tych czerwonych/niebieskich opisów nad samolotami??

« Odpowiedź #2564 dnia: Lipca 20, 2010, 18:14:37 »
 :011: :011: :011: