Witam Panowie Lotnicy

Na początku chciałem się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na forum, ale zaglądam tu już od pewnego czasu i muszę przyznać, że sporo się przez ten czas nauczyłem na temat latania.
Niedawno postanowiłem wznowić swoją przygodę z Sturmovikiem, zakupiłem wersję Sturmovik-1946 i doinstalowałem UP2.01, lata mi się doskonale jednak pojawił się ten sam problem który męczył mnie już kiedyś podczas gry...
Mianowicie, podczas każdej misji, nie potrafie nadążyć za swoim dywizjonem...pomimo tego, że przepustnice mam na 110% to i tak ciągle nie potrafię nikogo dogonić.
Czytałem na forum oraz innych stronach na temat zarządzania silnikiem, skoku śmigła itp. W teorii wszystko rozumiem ale podczas grania jednak nie do końca mi to wychodzi.
Po włączeniu autopilota on w jakiś magiczny sposób od razu dolatuje i leci w szyku, ale niestety nie wiem jakich zmian dokonuje w samolocie, że udaje mu się uzyskać większą szybkość niż ja.
Może ktoś z was posiada zapisanego tracka z jakiegoś lotu podczas misji, wtedy może bym zauważył jak należy w praktyce używać silnika.
Pozdrawiam serdecznie !